2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第83页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
五、短文填空。
The story of “the six−foot lane” took place(发生) in Tongcheng, Anhui. It's between two local 26.________(family) in the Qing Dynasty. There 27.________(be) a lane between the Zhangs' house and the Wus'. Mr Wu wanted to use the space for his house 28.________ Mr Zhang didn't agree at 29.________(one). So Mr Zhang wrote a letter to his father to ask 30.________ help. Mr Zhang's father read 31.________ letter and he thought it was 32.________(hurt) to fight with neighbours. He told Mr Zhang 33.________(get) along well with 34.________(he) neighbours. Mr Zhang's father wrote a letter with the following words:
Travelling thousands of miles,
The letter is but about a wall.
Why not 35.________(give) away the three feet of land?
The Great Wall is still there,
But where is Qinshihuang?
After 36.________(read) the words, Mr Zhang 37.________(move) the wall three feet back. The Wu family felt 38.________(real) ashamed and gave Mr Zhang three feet of space, 39.________ Many years passed and we can still see the lane now. People of Tongcheng keep the letter in mind.
And many people 40.________(come) to see the six−foot lane every day.
The story of “the six−foot lane” took place(发生) in Tongcheng, Anhui. It's between two local 26.________(family) in the Qing Dynasty. There 27.________(be) a lane between the Zhangs' house and the Wus'. Mr Wu wanted to use the space for his house 28.________ Mr Zhang didn't agree at 29.________(one). So Mr Zhang wrote a letter to his father to ask 30.________ help. Mr Zhang's father read 31.________ letter and he thought it was 32.________(hurt) to fight with neighbours. He told Mr Zhang 33.________(get) along well with 34.________(he) neighbours. Mr Zhang's father wrote a letter with the following words:
Travelling thousands of miles,
The letter is but about a wall.
Why not 35.________(give) away the three feet of land?
The Great Wall is still there,
But where is Qinshihuang?
After 36.________(read) the words, Mr Zhang 37.________(move) the wall three feet back. The Wu family felt 38.________(real) ashamed and gave Mr Zhang three feet of space, 39.________ Many years passed and we can still see the lane now. People of Tongcheng keep the letter in mind.
And many people 40.________(come) to see the six−foot lane every day.
答案:
26. families 根据空前的 two 可知,应填 family 的复数形式 families。27. was 考查 there be 结构。此处讲述过去发生的事情,故用一般过去时,a lane 是单数,故填 was。28. but 所填词前后为转折关系,故填 but。29. first “at first”意为“一开始”,是固定搭配。30. for “ask for help”是固定搭配,意为“寻求帮助”。31. the 此处特指上文提到的那封信,故用定冠词 the。32. hurtful 与邻居争吵是伤感情的,故填 hurtful。33. to get “tell sb. to do sth.”意为“告诉某人做某事”。34. his 所填词修饰名词 neighbours,故用 he 的形容词性物主代词 his。35. give “Why not do sth.?”意为“为什么不做某事?”。36. reading 本空位于介词 After 之后,应用动词的 -ing 形式,故填 reading。37. moved 本句在讲述过去的事情,故用一般过去时,故填 moved。38. really 所填词修饰 ashamed,故填 real 的副词形式 really。39. too 根据语境和空前的逗号可知,应填 too“也”。40. come 根据 every day 可知,应用一般现在时,主语是 people,故填 come。
六、阅读理解。
At the end of Islington Road in Newton, Massachusetts lives a little girl, Alice. Four−year−old Alice is deaf(聋的), but she loves to communicate(交流)
with people who know sign language.
“She is active. She wants to talk with any−
初中创新题.Unit583 body,” said her father, Raphael. “Her character(性格) changes when there is someone who can communicate with her,” said her mother Glenda.
To communicate with Alice is not an easy thing. However(然而), the whole neighbourhood learned sign language from a teacher. The teacher, Rhys McGovern, says that this is amazing because sometimes even the parents of deaf children won't learn sign language. “But here Alice can communicate with all her neighbours,” Rhys said.
Alice's parents are very thankful(感激的). “It's really amazing and beautiful. We are so lucky," Glenda said. “The first thing Alice says to us is ‘friend'. We are all happy,” said one neighbour.
Alice's story is really hard to forget. What makes a “good neighbourhood" is nothing more than good neighbours.
41. What is Alice like?
A. Polite. B. Active. C. Cute. D. Patient.
42. How did the neighbourhood learn sign language?
A. By learning from a teacher.
B. By watching a video.
C. By learning on the internet.
D. By asking the girl for help.
43. Why are Alice's parents thankful?
A. Their daughter learned to say the first word.
B. A teacher taught Alice sign language.
C. The neighbours work together to feed their family.
D. The neighbours do a lot to communicate with
Alice.
44. Why does the writer think Alice's story is hard to forget?
A. Because the deaf girl makes people happier.
B. Because the deaf girl is full of hope for life.
C. Because it shows the love of a good neighbourhood.
D. Because it is difficult for people to learn sign language.
At the end of Islington Road in Newton, Massachusetts lives a little girl, Alice. Four−year−old Alice is deaf(聋的), but she loves to communicate(交流)
with people who know sign language.
“She is active. She wants to talk with any−
初中创新题.Unit583 body,” said her father, Raphael. “Her character(性格) changes when there is someone who can communicate with her,” said her mother Glenda.
To communicate with Alice is not an easy thing. However(然而), the whole neighbourhood learned sign language from a teacher. The teacher, Rhys McGovern, says that this is amazing because sometimes even the parents of deaf children won't learn sign language. “But here Alice can communicate with all her neighbours,” Rhys said.
Alice's parents are very thankful(感激的). “It's really amazing and beautiful. We are so lucky," Glenda said. “The first thing Alice says to us is ‘friend'. We are all happy,” said one neighbour.
Alice's story is really hard to forget. What makes a “good neighbourhood" is nothing more than good neighbours.
41. What is Alice like?
A. Polite. B. Active. C. Cute. D. Patient.
42. How did the neighbourhood learn sign language?
A. By learning from a teacher.
B. By watching a video.
C. By learning on the internet.
D. By asking the girl for help.
43. Why are Alice's parents thankful?
A. Their daughter learned to say the first word.
B. A teacher taught Alice sign language.
C. The neighbours work together to feed their family.
D. The neighbours do a lot to communicate with
Alice.
44. Why does the writer think Alice's story is hard to forget?
A. Because the deaf girl makes people happier.
B. Because the deaf girl is full of hope for life.
C. Because it shows the love of a good neighbourhood.
D. Because it is difficult for people to learn sign language.
答案:
41. B 细节理解题。根据第二段第一句可知,Alice 是积极的。42. A 细节理解题。根据第三段第二句可知,邻居们是从一位老师那里学习手语的。43. D 推理判断题。根据第三、四段可知,Alice 的邻居们为了和她交流,主动学习手语,Alice 的父母看到后十分感激。44. C 推理判断题。根据最后一段可知,作者认为 Alice 的故事体现了邻里之间的友爱。
查看更多完整答案,请扫码查看