2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版》

五、短文填空。
  
As a student,you may have many dreams.These dreams can be very big like26.________(win)the Nobel Prize.These dreams can be very small like getting27.________(one)place in a sports meet,28.________you may just want to be the best student in your class.
  When you find your dream,what will you do?Will you be29.________(excite)to make your dream come true?You may think you're not very good30.________some school subjects or it is impossible for you to become a31.________(write).These kinds of thoughts(想法)stop you from realising(实现)your dream.In fact,everyone can make his or her dream32.________(come)true.The most important thing is to remember33.________your dream is.Keep telling 34.________(you)what you want.With a dream in heart,it can make a35.________(different).
  When I36.________(be)young,I thought about being37.________reporter(记者)and I worked really hard.When I was twenty - five years old,my dream came true.38.________(final),I learned the truth(真理)about making39.________(dream)come true.I should work hard and never give40.________.
答案: 26. winning 空前的 like 是介词,后跟动词时应用动词的 -ing 形式,故填 winning。
27. first 此处表示“第一名”,应用序数词 first。
28. or 空格前后表示并列,此处意为“或者”,故填 or。
29. excited be excited to do sth. 意为“对做某事感到兴奋”。
30. at be good at 意为“擅长”。
31. writer 此处表示“作家”,应填名词 writer。
32. come make one's dream come true 意为“使某人的梦想成真”。make 是使役动词,后跟不带 to 的动词不定式。
33. what 此处指要记住你的梦想是什么,故填 what。
34. yourself 此处指不断告诉自己你想要什么。根据句意可知,本题填反身代词 yourself。
35. difference make a difference 意为“起影响,有作用”。
36. was 根据句意可知,句子应用一般过去时,故填 was。
37. a 此处表示泛指,且 reporter 的发音以辅音音素开头,故填 a。
38. Finally 空格处修饰整个句子,表示“最终”,故填副词 Finally。
39. dreams 空前没有不定冠词或数词,且结合句意可知,此处应是复数含义,故填 dreams。
40. up give up 意为“放弃”。
六、阅读理解。
  In a small village in Mexico(墨西哥),there are no schools.A bus is the school.The driver of the bus is the teacher.It's a school bus,but it doesn't take the children to school.It just goes round from place
初中创新题.Unit223 to place,and sometimes it comes to a farm.The bus will stay here for three weeks.The farmers call it a school on wheels(车轮).Every time the bus comes,the farmers will come running to it,shouting and laughing.They warmly welcome the school bus.
  When the bus is on the farm,the teacher teaches(教)the small children in the morning.In the afternoon,the bigger children come to have their lessons because they must work in the morning. 蛐They want to learn,too.How the farmers hope that someday they can have a real school in their village!
41.The driver of the bus is______.
  
A.the teacher B.the student
  
C.the farmer D.the school
42.The school bus will______.
  
A.take the children to school
  
B.stay here for a year
  
C.take the fathers and mothers to school
  
D.go round from place to place
43.The bigger children have their lessons in the afternoon because______in the morning.
  
A.they can't get up early
  
B.the teacher wants to teach the small children first
  
C.they have work to do
  
D.they have to do their homework
44.[新考法.句子还原]Which of the following can be put in“蛐”in Paragraph2?
  
A.At night,all the teachers go home.
  
B.At night,the fathers and mothers come to school.
  
C.In the evening,the small children and the bigger children all come to school.
  
D.In the evening,all the farmers take their children home.
45.What's the best title for the text?
  
A.A school bus B.A school on wheels
  
C.A small farm D.A moving driver
答案: 41. A 细节理解题。根据第一段第三句可知,公交车司机就是老师。
42. D 细节理解题。根据第一段中的“It just goes round from place to place...”可知,D 项正确。
43. C 细节理解题。根据第二段第二句可知,大一点的孩子们下午去公交车上课,因为他们上午必须工作。
44. B 句子还原题。第二段首先介绍了小孩子上午上课,然后介绍了大一点的孩子下午上课。结合空后的“They want to learn, too.”可知,空格处介绍另外的一些人,再根据选项可知,B 项正确。
45. B 主旨大意题。本文主要讲了墨西哥一个小村庄里开在公交车上的学校,故 B 项“车轮上的学校”最适合作标题。注意 A 项的意思是指接送孩子上下学的“校车”,不如 B 项准确、形象。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭