2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第10页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
六、阅读理解。
时文阅读
Tianshui is a beautiful city in Gansu Province. It is along the old Silk Road and it is very popular for its rich cultural heritage(文化遗产). In Tianshui, there are lots of delicious dishes, such as Tianshui jiaomian and cold rice noodles. But now it is also popular for its special and spicy hot pot - malatang. These years, visitors around the world enjoy coming here to taste the delicious and mouth - watering malatang.
Tianshui malatang is very delicious, but do you know why it is so special? Well, because there are local specialty ingredients(秘制配料)in it - Maiji huajiao and Gangu chili peppers(甘谷辣椒).
Now, there are so many visitors coming to enjoy Tianshui malatang and the workers in many malatang restaurants in Tianshui have to work longer hours. A Tianshui malatang restaurant is a must - go place in the city. Ha Haiying, a 62 - year - old woman, has a malatang restaurant. Last year, her restaurant opened at 11:00 in the morning. But now, they have to work from 6:00 a.m. to 11:00 p.m. Her restaurant is not big, but every day, there are too many visitors eating malatang there. So Ha and her family are really busy. “I started selling malatang at the age of 32,” Ha said. “I never dreamed that one day it would be so popular."
To help visitors know the food easily and well, the government(政府)opens special bus lines and has a food festival. The visitors can enjoy different kinds of Tianshui food. Welcome to the “malatang carnival(嘉年华)”!
33. What food is popular now in Tianshui according to the first paragraph?
A. Tianshui jiaomian. B. Cold rice noodles.
C. Malatang. D. All kinds of noodles.
34. Why is Tianshui malatang special?
A. Because it's delicious.
B. Because of its local specialty ingredients.
C. Because they sell Maiji huajiao and Gangu chili peppers.
D. Because many visitors around the world enjoy coming here to taste it.
35. What does the government do to make visitors feel better?
A. It opens special train lines.
B. It has a food festival.
C. It joins in the “malatang carnival".
D. It builds many restaurants.
36. [新考法.写作意图]From the text, the writer wants to tell us______.
A. how popular Tianshui malatang is
B. the history of Tianshui
C. something about the Silk Road
D. how to make malatang
时文阅读
Tianshui is a beautiful city in Gansu Province. It is along the old Silk Road and it is very popular for its rich cultural heritage(文化遗产). In Tianshui, there are lots of delicious dishes, such as Tianshui jiaomian and cold rice noodles. But now it is also popular for its special and spicy hot pot - malatang. These years, visitors around the world enjoy coming here to taste the delicious and mouth - watering malatang.
Tianshui malatang is very delicious, but do you know why it is so special? Well, because there are local specialty ingredients(秘制配料)in it - Maiji huajiao and Gangu chili peppers(甘谷辣椒).
Now, there are so many visitors coming to enjoy Tianshui malatang and the workers in many malatang restaurants in Tianshui have to work longer hours. A Tianshui malatang restaurant is a must - go place in the city. Ha Haiying, a 62 - year - old woman, has a malatang restaurant. Last year, her restaurant opened at 11:00 in the morning. But now, they have to work from 6:00 a.m. to 11:00 p.m. Her restaurant is not big, but every day, there are too many visitors eating malatang there. So Ha and her family are really busy. “I started selling malatang at the age of 32,” Ha said. “I never dreamed that one day it would be so popular."
To help visitors know the food easily and well, the government(政府)opens special bus lines and has a food festival. The visitors can enjoy different kinds of Tianshui food. Welcome to the “malatang carnival(嘉年华)”!
33. What food is popular now in Tianshui according to the first paragraph?
A. Tianshui jiaomian. B. Cold rice noodles.
C. Malatang. D. All kinds of noodles.
34. Why is Tianshui malatang special?
A. Because it's delicious.
B. Because of its local specialty ingredients.
C. Because they sell Maiji huajiao and Gangu chili peppers.
D. Because many visitors around the world enjoy coming here to taste it.
35. What does the government do to make visitors feel better?
A. It opens special train lines.
B. It has a food festival.
C. It joins in the “malatang carnival".
D. It builds many restaurants.
36. [新考法.写作意图]From the text, the writer wants to tell us______.
A. how popular Tianshui malatang is
B. the history of Tianshui
C. something about the Silk Road
D. how to make malatang
答案:
33. C:细节理解题。根据第一段可知,现在甘肃天水麻辣烫很受欢迎。
34. B:细节理解题。根据第二段可知,天水麻辣烫特别的原因是它里面有当地的秘制配料。
35. B:细节理解题。根据最后一段第一句可知,为了宣传麻辣烫,政府开通了巴士专线,举办了美食节,故B项正确。注意A项中的train错误,C项表示参加美食节,表述错误。
36. A:写作意图题。作者写这篇文章是想告诉我们天水麻辣烫的受欢迎程度。
34. B:细节理解题。根据第二段可知,天水麻辣烫特别的原因是它里面有当地的秘制配料。
35. B:细节理解题。根据最后一段第一句可知,为了宣传麻辣烫,政府开通了巴士专线,举办了美食节,故B项正确。注意A项中的train错误,C项表示参加美食节,表述错误。
36. A:写作意图题。作者写这篇文章是想告诉我们天水麻辣烫的受欢迎程度。
查看更多完整答案,请扫码查看