2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版》

六、短文填空。
Dear Joe,
Now let me tell you something about my school life.This term we have eight30.________(subject).They are Chinese,maths,English,history 31.________some others.I like Chinese32.______(well).And I am good33.________it.I also like social34.________(study).Tomorrow afternoon we35.________(have)it.Now we36.________(learn)so many interesting subjects!
Last week,we had37.________class sports meet.I got38.________(two)place in the high jump.I39.________(feel)so excited.Our school life is busy,but it's also very40.________(colour) and exciting.I41.________(make)many friends here.They are very42.________(friend).Our teachers are all very kind43.________us.This is my school life.What about44.________(your)?I look forward to getting your reply(回复)soon.
Your Chinese friend,Li Hua
答案: 30. subjects 根据空前的eight可知,本题应填可数名词subject的复数形式。
31. and 此处表示并列,故填and。
32. best 此处表示最喜欢语文,故填best。best意为“最”。
33. at be good at意为“擅长”。
34. studies social studies意为“社会科学”。
35. will have 根据Tomorrow afternoon可知,句子应使用一般将来时,故填will have。
36. are learning 此处表示现阶段正在进行的动作,故用现在进行时。
37. a 此处表示泛指,class的发音以辅音音素开头,故填a。
38. second get second place意为“取得第二名”。
39. felt 根据上下文可知,句子应使用一般过去时,故填felt。
40. colourful 空后的and连接两个形容词,故填colourful。
41. made 交朋友的动作发生在过去,故应用一般过去时。
42. friendly 此处表示“友好的”,故应用形容词friendly。
43. to be kind to意为“善待......”。
44. yours 此处表示“你的”,且空后没有名词,故应填名词性物主代词yours。
七、阅读理解。
When you become a middle school student,how do you feel?Excited or worried?Are you afraid of middle school life?Some of you need to live in school when you enter a middle school.It may be difficult for a 13 - year - old student.
Here is some advice for you.
First of all,you should know what the most important thing is in school.Of course,it is your study.You should listen to teachers carefully in class and go to the library as often as possible.It is a quiet place for you to study.Joining a school club can also make you relaxed(放松的).There you can know more about what you like and meet many new friends.
Do you have any good friends around you?You can share your sorrows or happy things with them.Friendship can also help you relax when you are under stress(压力)from study.
Don't forget to help your classmates and your teachers.When they say“Thanks!"to you with a big smile,you will find that it is the best time in your school life.
45.What does the writer think of living in school for a 13 - year - old student?
A.Interesting.    B.Hard.
C.Free.       D.Exciting.
46.[新考法.组合选择]What should you do in school according to Paragraph 3?
①Listen to the teacher carefully.
②Give a hand to your teachers.
③Join school clubs.
④Do more sports with your classmates.
⑤Go to the library often.
A.①③⑤      B.②③⑤
C.①②④      D.②④⑤
47.What does the underlined word“sorrows"mean?
A.Great plans.
B.Favourite subjects.
C.Interesting stories.
D.Sad things.
48.[新考法.写作意图]Why did the writer write the text?
A.To tell students how to study better.
B.To show students some interesting clubs.
C.To give students advice on making friends.
D.To tell students how to make school life better.
答案: 45. B 细节理解题。根据第一段最后两句可知,有些学生进入初中后需要住校,这对一个13岁的学生来说可能是困难的。
46. A 组合选择题。根据第三段可知,在学校我们要认真听老师讲课、加入学校俱乐部、常去图书馆。
47. D 词义猜测题。画线词所在句指你可以和他们分享你的悲伤或者快乐。sorrow意为“悲伤事”。
48. D 写作意图题。通读全文可知,本文主要是告诉学生如何让学校生活更美好,故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭