2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第91页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
六、短文填空。
Liuying is a small village in Shaanxi Province,northwest of China.People here26.________(be)
busy on the farm27.________spring to autumn.Then in winter,they make clay figurines(泥人)at home by28.________(they).People think they can bring good luck to them.
JingPing is a29.________(village)in Liuying.She30.________(have)a shop.She makes and sells clay figurines with her husband Hu Xinming.They have two31.________(child),a daughter and a son.They are good at making clay figurines,32.________.There are many clay figurines in her shop.The shop is like33.________art hall.
At the moment,Jing Ping34.________(make)clay figurines in her shop.Some people are watching35.________(she)because they want 36.________(know)how to make them.Two of them are taking photos.The figurines are in different colours,such as red,yellow37.________green.They are38.________(wonder)presents 39.________family and friends.
Jing Ping hopes that clay figurines40.________(become)more and more popular in the future.
Liuying is a small village in Shaanxi Province,northwest of China.People here26.________(be)
busy on the farm27.________spring to autumn.Then in winter,they make clay figurines(泥人)at home by28.________(they).People think they can bring good luck to them.
JingPing is a29.________(village)in Liuying.She30.________(have)a shop.She makes and sells clay figurines with her husband Hu Xinming.They have two31.________(child),a daughter and a son.They are good at making clay figurines,32.________.There are many clay figurines in her shop.The shop is like33.________art hall.
At the moment,Jing Ping34.________(make)clay figurines in her shop.Some people are watching35.________(she)because they want 36.________(know)how to make them.Two of them are taking photos.The figurines are in different colours,such as red,yellow37.________green.They are38.________(wonder)presents 39.________family and friends.
Jing Ping hopes that clay figurines40.________(become)more and more popular in the future.
答案:
26.are 根据上下文可知,该句应用一般现在时,主语是集合名词People,be动词用are。
27.from 此处表示“从春天到秋天”,故填介词from。
28.themselves 他们在冬天自己在家制作泥人。由by oneself 和they可知,应填themselves。
29.villager 空前是冠词a,此处表示人,故填villager“村民”。
30.has 根据空前一句可知,本句用一般现在时,主语是She,谓语动词用第三人称单数形式,故填has。
31.children 根据two可知,空处要使用名词复数,children符合题意。
32.too 根据文意可知,Jing Ping开了泥人店,所以她应该擅长做泥人,而她的孩子们也擅长做泥人,故填too。
33.an 空处应填不定冠词表泛指,art的发音以元音音素开头,故填an。
34.is making 根据At the moment可知,本句应用现在进行时,主语是Jing Ping,故填is making。
35.her 空处作动词的宾语,应填人称代词的宾格,故填her。
36.to know want to do sth.意为“想要做某事”。
37.and 此处表示有不同的颜色,这些颜色之间应该是并列关系,故使用并列连词and。
38.wonderful 空处修饰presents,故填wonderful“绝妙的”。
39.for 句意:它们是送给家人和朋友的好礼物。空处缺少介词,应填for
40.will become 根据in the future可知,句子应用一般将来时,故填will become。
27.from 此处表示“从春天到秋天”,故填介词from。
28.themselves 他们在冬天自己在家制作泥人。由by oneself 和they可知,应填themselves。
29.villager 空前是冠词a,此处表示人,故填villager“村民”。
30.has 根据空前一句可知,本句用一般现在时,主语是She,谓语动词用第三人称单数形式,故填has。
31.children 根据two可知,空处要使用名词复数,children符合题意。
32.too 根据文意可知,Jing Ping开了泥人店,所以她应该擅长做泥人,而她的孩子们也擅长做泥人,故填too。
33.an 空处应填不定冠词表泛指,art的发音以元音音素开头,故填an。
34.is making 根据At the moment可知,本句应用现在进行时,主语是Jing Ping,故填is making。
35.her 空处作动词的宾语,应填人称代词的宾格,故填her。
36.to know want to do sth.意为“想要做某事”。
37.and 此处表示有不同的颜色,这些颜色之间应该是并列关系,故使用并列连词and。
38.wonderful 空处修饰presents,故填wonderful“绝妙的”。
39.for 句意:它们是送给家人和朋友的好礼物。空处缺少介词,应填for
40.will become 根据in the future可知,句子应用一般将来时,故填will become。
七、阅读理解。
It's Friday afternoon.Mrs Wang is speaking to her class,“Boys and girls,we're going to have a fashion(时尚)show tomorrow.Dress up in your best clothes and have fun."
This interesting activity makes everyone happy,but Emily feels sad.She doesn't think she has any fashionable clothes for the show.
“Why not design your own clothes?"her mother says.
初中创新题.Unit691
“That's a good idea,”Emily thinks.She always likes DIY.
First,Emily takes out a b....T - shirt.It's her father's.It's old,but it still looks clean.Then,she cuts off the sleeves(袖子).Next,she draws two lovely pandas on it.Afterwards(紧接着),she puts on the T - shirt.Finally,she wears a red ribbon(丝带)around her waist(腰).Now,it looks like a one - piece dress.
The next day,Emily wears her new dress.It's so special and beautiful.Her classmates all want
DIY clothes.
“Now,I don't think that fashion just means expensive(昂贵的)clothes,”Emily says.“We can make beautiful things with our own hands."
41.When does the class have the fashion show?
A.On Friday. B.On Saturday.
C.On Sunday. D.On Monday.
42.Why is Emily sad?
A.Because she doesn't look beautiful.
B.Because she doesn't have money.
C.Because her clothes aren't fashionable.
D.Because her mother doesn't agree with her.
43.[新考法.单词还原]What is the right word in the sentence“First,Emily takes out a b....T - Shirt"?
A.Busy. B.Better.
C.Bored. D.Big.
44.What does Emily learn from the experience?
A.Fashion means expensive clothes.
B.Old clothes are special and beautiful.
C.We must buy new clothes to join the fashion show.
D.We can make beautiful things with our own hands.
请在完成阅读理解的基础上完成下面小题。
45.How many steps(步骤)does it take to make the one - piece dress?
______________________________
It's Friday afternoon.Mrs Wang is speaking to her class,“Boys and girls,we're going to have a fashion(时尚)show tomorrow.Dress up in your best clothes and have fun."
This interesting activity makes everyone happy,but Emily feels sad.She doesn't think she has any fashionable clothes for the show.
“Why not design your own clothes?"her mother says.
初中创新题.Unit691
“That's a good idea,”Emily thinks.She always likes DIY.
First,Emily takes out a b....T - shirt.It's her father's.It's old,but it still looks clean.Then,she cuts off the sleeves(袖子).Next,she draws two lovely pandas on it.Afterwards(紧接着),she puts on the T - shirt.Finally,she wears a red ribbon(丝带)around her waist(腰).Now,it looks like a one - piece dress.
The next day,Emily wears her new dress.It's so special and beautiful.Her classmates all want
DIY clothes.
“Now,I don't think that fashion just means expensive(昂贵的)clothes,”Emily says.“We can make beautiful things with our own hands."
41.When does the class have the fashion show?
A.On Friday. B.On Saturday.
C.On Sunday. D.On Monday.
42.Why is Emily sad?
A.Because she doesn't look beautiful.
B.Because she doesn't have money.
C.Because her clothes aren't fashionable.
D.Because her mother doesn't agree with her.
43.[新考法.单词还原]What is the right word in the sentence“First,Emily takes out a b....T - Shirt"?
A.Busy. B.Better.
C.Bored. D.Big.
44.What does Emily learn from the experience?
A.Fashion means expensive clothes.
B.Old clothes are special and beautiful.
C.We must buy new clothes to join the fashion show.
D.We can make beautiful things with our own hands.
请在完成阅读理解的基础上完成下面小题。
45.How many steps(步骤)does it take to make the one - piece dress?
______________________________
答案:
41.B 细节理解题。根据第一段第一句和Mrs Wang提到的tomorrow可知,时装秀在周六举行。
42.C 细节理解题。根据第二段可知她认为她的衣服一点儿也不时尚,所以她很伤心。
43.D 单词还原题。根据“It's her father's.”可知,Emily拿出的衣服很大,故选D。
44.D 细节理解题。根据文章最后一句可知,Emily认为我们可以用自己的双手制作美丽的事物。
45.Four./4.
42.C 细节理解题。根据第二段可知她认为她的衣服一点儿也不时尚,所以她很伤心。
43.D 单词还原题。根据“It's her father's.”可知,Emily拿出的衣服很大,故选D。
44.D 细节理解题。根据文章最后一句可知,Emily认为我们可以用自己的双手制作美丽的事物。
45.Four./4.
查看更多完整答案,请扫码查看