2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第78页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
六、阅读理解。
There are many changes around my home. There was nothing near my home before. But there are many buildings now, such as markets, restau−rants and grocery stores. But I like a small park best.
In the past, there were many old houses and people always threw litter(垃圾) behind the houses.
After changing them into a park, it is beautiful all year round. In spring, the grass and trees make it become a green world. In summer, people often have a talk with each other under the trees. In autumn, everything in the park is yellow. Children like taking photos there. In winter, when it snows, children can make snowmen and have snowball fights there.
In the park, there is a lot of new exercise equip−ment(设备). Old people love to go downstairs(下楼) together to exercise. They all enjoy the fresh air and the beautiful landscape there. Of course, the children will not miss such a good place. They can do exercise, play hide−and−seek(捉迷藏) and so on in the park.
After seeing those changes around me, I believe (相信) that we will have a wonderful future.
31. [新考法.写作手法] How does the writer start the text?
A. By showing a saying.
B. By giving differences.
C. By telling a story.
D. By asking a question.
32. What does the underlined word “them” in Para−graph 2 refer to?
A. Markets. B. Restaurants.
C. Grocery stores. D. Old houses.
33. [新考法.组合选择] What can children do in the park?
① Have a picnic. ② Take photos.
③ Do exercise. ④ Make snowmen.
A. ①②③ B. ①③④ C. ②③④ D. ①②④
34. [新考法.篇章结构] What's the structure(结构) of the text?

There are many changes around my home. There was nothing near my home before. But there are many buildings now, such as markets, restau−rants and grocery stores. But I like a small park best.
In the past, there were many old houses and people always threw litter(垃圾) behind the houses.
After changing them into a park, it is beautiful all year round. In spring, the grass and trees make it become a green world. In summer, people often have a talk with each other under the trees. In autumn, everything in the park is yellow. Children like taking photos there. In winter, when it snows, children can make snowmen and have snowball fights there.
In the park, there is a lot of new exercise equip−ment(设备). Old people love to go downstairs(下楼) together to exercise. They all enjoy the fresh air and the beautiful landscape there. Of course, the children will not miss such a good place. They can do exercise, play hide−and−seek(捉迷藏) and so on in the park.
After seeing those changes around me, I believe (相信) that we will have a wonderful future.
31. [新考法.写作手法] How does the writer start the text?
A. By showing a saying.
B. By giving differences.
C. By telling a story.
D. By asking a question.
32. What does the underlined word “them” in Para−graph 2 refer to?
A. Markets. B. Restaurants.
C. Grocery stores. D. Old houses.
33. [新考法.组合选择] What can children do in the park?
① Have a picnic. ② Take photos.
③ Do exercise. ④ Make snowmen.
A. ①②③ B. ①③④ C. ②③④ D. ①②④
34. [新考法.篇章结构] What's the structure(结构) of the text?
答案:
31. B 细节理解题。根据第一段可知,作者通过给出家周围以前和现在的不同情况来开启文章。32. D 代词指代题。根据第二段第一、二句可知,在过去,有许多老房子,人们总是把垃圾扔到房子后面,把它们变成公园后,一年四季都很美。因此them应指代前文提到的“老房子”。33. C 组合选择题。根据第二段最后两句以及第三段最后一句可知,孩子们可以在公园里拍照、堆雪人以及锻炼身体。34. A 篇章结构题。通读全文可知,本文第一段总体介绍了作者家周围的变化;第二段和第三段具体介绍了家周围的变化;第四段介绍了作者的感想,因此本文应该是“总—分—总”结构。
查看更多完整答案,请扫码查看