2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版》

六、短文填空。
A good heart is the best thing in the world.
Amarildo Silva is a man26.________a good heart——he loves animals.He thinks they are people's good27.________(friend).
Silva is28.________artist and enjoys DIY.He often walks around the streets and looks for some29.________(use)things for DIY.One day,he30.________(find)some old tires(轮胎)
in the street.He got an idea31.________(quick),“Some dogs and cats don't have a home.How about 32.________(make)them a home with the tires?"Silva33.________(bring)the tires home,cut,washed and painted34.________(they)in different colours.Each of them35.________(look)lovely.
People learn about Silva's special tires 36.________the internet.Many of them would like37.________(buy)one.Silva paints their dog's or cat's name on the tire.
Silva38.________(do)great things now - saving the earth,helping the animals,enjoying his hobby39.________getting money.Let's follow him and get40.________(start).
答案: 26. with 空处应填介词,表示“拥有”,故应用with。
27. friends 此处泛指“人们的好朋友”,故填friend的复数形式friends。
28. an 空处缺少冠词,artist的发音以元音音素开头,故填an。
29. useful 空处应填形容词,修饰things,根据提示词可知,useful“有用的”符合语境。
30. found 根据下文可知,本句应用一般过去时,故填find的过去式found。
31. quickly 句意:他迅速想出了一个主意。根据句意可知,应填quickly“迅速地”。
32. making “How about doing sth.?”意为“做某事怎么样?”。
33. brought 根据“cut, washed and painted”可知,本句应用一般过去时,故填brought。
34. them 空处作动词painted的宾语,应用they的宾格形式them。
35. looked 根据上一句可知,应用一般过去时,故填looked。
36. on on the internet意为“在网上”。
37. to buy would like to do sth.意为“想要做某事”。
38. is doing 根据now可知,应用现在进行时,主语是Silva,be动词用is。
39. and “saving the earth, helping the animals, enjoying his hobby”和getting money之间是并列关系,故填and。
40. started get started意为“开始”。
七、阅读理解。
DIY cooker(灶具)
There is a cooker.It can cook
food all on its own.Do you want
one?It is from the US news website BuzzFeed.There is an app for the cooker.It has more than 1,700 recipes(菜谱),such as making a delicious pizza.You choose a recipe and the app will let the cooker know what to do.The app will also tell you what to do when you cook.Cooking is so easy!

Social robot
This little robot has a big,round
head and a fat body.It is Jibo,a family robot.When you say,“Hey,Jibo,"
it dances and turns its face to you.When it talks,it moves its head and body.There are no eyes or mouth on Jibo's face.Jibo can only do some easy things,such as taking photos and reading the news.But he may learn to do more in the future.

Perfect(完美的)shoes
Wearing this pair of shoes,
you can run faster and jump higher.
The key is the sole(鞋底)of
the shoe.It is 3D printed(打印).If there is something wrong with it,you can change it at any time on a computer.Printing a sole takes two hours.

41.What can the DIY cooker do?
A.It can cook food on its own.
B.It can cut food on its own.
C.It can make recipes.
D.It can keep the food cool.
42.What does the underlined word “It” refer to?
A.The US.      B.BuzzFeed.
C.The app.     D.The cooker.
43.What can Jibo do?
A.It can smile.    B.It can wash clothes.
C.It can cook.    D.It can take photos.
44.What's special about the shoes?
A.The soles are 3D printed.
B.The shoes have a key.
C.It takes only 2 hours to make the shoes.
D.The shoes can make you run longer.
45.Where can you read the text?
A.In a dictionary.
B.In a cookbook.
C.In a science magazine.
D.In a textbook.
答案: 41. A 细节理解题。根据第一种产品介绍的前两句可知,它可以自己做饭。
42. C 代词指代题。根据语境可知,这款灶具有一个应用程序,这款应用程序中有许多菜谱,故It指代的是这个应用程序。
43. D 细节理解题。根据第二种产品介绍的倒数第二句可知Jibo能拍照。
44. A 细节理解题。根据第三种产品介绍的第二、三句可知特别之处在于鞋底是3D打印的。
45. C 文章出处题。通读全文可知,本文介绍了三种新颖的科技产品,由此推知能在一本科学杂志上读到。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭