2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第48页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
一、在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给单词的适当形式填空。
1.[地域特色]If you want________(visit)Chinese Pingju Opera Museum,you can go to Tangshan.
2.(教材改编题)I like reading Journey to the West ________Wu Cheng'en.
3.He was afraid at first,but________the end,he decided to give it a try.
4.−Who is your favourite________(write)?
−Lu Xun.
5.[科技创新]Aurora is a dog−like robot and it helps keep birds,cats and other________(animal)
away at an airport.
1.[地域特色]If you want________(visit)Chinese Pingju Opera Museum,you can go to Tangshan.
2.(教材改编题)I like reading Journey to the West ________Wu Cheng'en.
3.He was afraid at first,but________the end,he decided to give it a try.
4.−Who is your favourite________(write)?
−Lu Xun.
5.[科技创新]Aurora is a dog−like robot and it helps keep birds,cats and other________(animal)
away at an airport.
答案:
1. to visit want to do sth. 意为“想要做某事”。
2. by 空后的吴承恩是《西游记》的作者,故填介词 by。
3. in in the end 意为“最后”。
4. writer 答语是一个人名,故此处询问对方最喜欢的“作家”,应填可数名词单数。
5. animals other 修饰可数名词复数。
2. by 空后的吴承恩是《西游记》的作者,故填介词 by。
3. in in the end 意为“最后”。
4. writer 答语是一个人名,故此处询问对方最喜欢的“作家”,应填可数名词单数。
5. animals other 修饰可数名词复数。
二、根据汉语意思完成句子,每空一词。
6.这本故事书的作者来自哪里?
________ ________the author of this storybook ________?
7.《老人与海》这本书是关于什么的?
________ ________the book The Old Man and the Sea________?
8.这个来自衡水的男孩8岁时爱上了蛋雕。
The boy from Hengshui________ ________________egg carving at the age of8.
9.小王子的星球和一所房子一样小。
The little prince's planet is________ ________a house.
10.在关汉卿大剧院观剧的经历对我来说很特别。
The experience of watching a play at Guan Han−qing Grand Theatre was very________ ________me.
6.这本故事书的作者来自哪里?
________ ________the author of this storybook ________?
7.《老人与海》这本书是关于什么的?
________ ________the book The Old Man and the Sea________?
8.这个来自衡水的男孩8岁时爱上了蛋雕。
The boy from Hengshui________ ________________egg carving at the age of8.
9.小王子的星球和一所房子一样小。
The little prince's planet is________ ________a house.
10.在关汉卿大剧院观剧的经历对我来说很特别。
The experience of watching a play at Guan Han−qing Grand Theatre was very________ ________me.
答案:
6. Where is; from
7. What is; about
8. fell in love with
9. as small as
10. special to
7. What is; about
8. fell in love with
9. as small as
10. special to
三、完形填空。
Journey to the West is one of the greatest books in Chinese history.In November 1979,children in England 11 a new TV program called Monkey.Most of them heard this 12 for the first time.But the story is not 13 to Chinese children.Sun Wukong is the main character(主角)in the book Journey to the West.
Sun Wukong is not just any 14 monkey.In fact,he 15 does not look like a monkey!This is because he can turn himself into different animals and objects(物体).He has an amazing stick(棒子).He can make the stick so 16 that he can put it in his ear.At other times,he can make it big and long.He uses it to 17 bad people.
Children all over the world 18 Sun Wukong.
As soon as the TV program 19,they became interested in the story 20 the Monkey King keeps fighting to help the weak(弱者)and never gives up.
11.A.wrote B.named C.watched D.lost
12.A.story B.animal C.author D.country
13.A.true B.ready C.clear D.new
14.A.different B.normal
C.popular D.dangerous
15.A.never B.seldom
C.finally D.sometimes
16.A.dry B.small C.funny D.soft
17.A.order B.report C.match D.fight
18.A.love B.forget C.invite D.guess
19.A.gave up B.turned around
C.came out D.had fun
20.A.if B.because C.before D.so
Journey to the West is one of the greatest books in Chinese history.In November 1979,children in England 11 a new TV program called Monkey.Most of them heard this 12 for the first time.But the story is not 13 to Chinese children.Sun Wukong is the main character(主角)in the book Journey to the West.
Sun Wukong is not just any 14 monkey.In fact,he 15 does not look like a monkey!This is because he can turn himself into different animals and objects(物体).He has an amazing stick(棒子).He can make the stick so 16 that he can put it in his ear.At other times,he can make it big and long.He uses it to 17 bad people.
Children all over the world 18 Sun Wukong.
As soon as the TV program 19,they became interested in the story 20 the Monkey King keeps fighting to help the weak(弱者)and never gives up.
11.A.wrote B.named C.watched D.lost
12.A.story B.animal C.author D.country
13.A.true B.ready C.clear D.new
14.A.different B.normal
C.popular D.dangerous
15.A.never B.seldom
C.finally D.sometimes
16.A.dry B.small C.funny D.soft
17.A.order B.report C.match D.fight
18.A.love B.forget C.invite D.guess
19.A.gave up B.turned around
C.came out D.had fun
20.A.if B.because C.before D.so
答案:
11. C 根据主语和宾语推断,英格兰的孩子们“观看”了这个新电视节目。
12. A 根据下一句的主语 the story 可知,此处指他们中多数人是第一次听这个“故事”。
13. D 根据表示转折关系的 But 可知,对中国的孩子来说,这个故事并不“陌生”。
14. B 本段介绍了孙悟空的不同寻常之处,段首的一句指出他不是“一般的”猴子。
15. D 下一句提到他会把自己变成不同的动物和物体,可见他“有时”看起来不像猴子。
16. B 根据 put it in his ear 可知,他能把棒子变得很“小”。
17. D 根据文章最后一句中的 help the weak 可知,他用他的棒子与坏人作斗争。
18. A 根据下一句介绍的实情可知,全世界的孩子都“喜欢”孙悟空。
19. C 联系第一段第二、三句可知,此处指这个电视节目一“播出”,孩子们就对这个故事感兴趣。
20. B 空后介绍了孩子们对这个故事感兴趣的原因,故选 because。
12. A 根据下一句的主语 the story 可知,此处指他们中多数人是第一次听这个“故事”。
13. D 根据表示转折关系的 But 可知,对中国的孩子来说,这个故事并不“陌生”。
14. B 本段介绍了孙悟空的不同寻常之处,段首的一句指出他不是“一般的”猴子。
15. D 下一句提到他会把自己变成不同的动物和物体,可见他“有时”看起来不像猴子。
16. B 根据 put it in his ear 可知,他能把棒子变得很“小”。
17. D 根据文章最后一句中的 help the weak 可知,他用他的棒子与坏人作斗争。
18. A 根据下一句介绍的实情可知,全世界的孩子都“喜欢”孙悟空。
19. C 联系第一段第二、三句可知,此处指这个电视节目一“播出”,孩子们就对这个故事感兴趣。
20. B 空后介绍了孩子们对这个故事感兴趣的原因,故选 because。
四、阅读理解。
The little prince(P)left his planet to visit other planets.When he went to the sixth planet,he saw an old man(M)reading a big book.
P:What's that big book?What are you doing?
M:I'm a geographer(地理学家).The book is about all the seas,rivers,mountains and...
P:Your planet is beautiful.Does it have mountains?
M:I don't know.
P:How about rivers and lakes?
M:I have no idea.
P:Why?You are a geographer!
M:Right!But....Well,where are you from?
P:My planet is very far away from yours.It's very small.There is only a rose and three volcanoes (火山)on my planet.Not so interesting,right?That's why I want to visit other planets.
M:The earth can be a good place for you to visit.
The little prince said thanks and left.
−Taken from The Little Prince
21.How many planets did the little prince visit before he went to the old man's planet?
A.Six. B.Five. C.Four. D.Three.
22.What can we learn about the old man's planet?
A.It is a beautiful planet.
B.It has many rivers and lakes.
C.It has a rose and three volcanoes.
D.It is the same as the little prince's planet.
23.[新考法.句意理解]What does the underlined sentence mean?
A.You should leave your planet,too.
B.You should work with other geographers.
C.You should know much about your planet.
D.You should answer my questions correctly.
24.Why did the little prince go to the old man's planet?
A.His planet was boring.
B.He wanted to find more roses.
C.The old man invited him there.
D.He wanted to become a geographer.
25.[新考法.后续推衍]What may the little prince do next?
A.Go back home. B.Read the big book.
C.Visit the earth. D.Talk with his rose.
The little prince(P)left his planet to visit other planets.When he went to the sixth planet,he saw an old man(M)reading a big book.
P:What's that big book?What are you doing?
M:I'm a geographer(地理学家).The book is about all the seas,rivers,mountains and...
P:Your planet is beautiful.Does it have mountains?
M:I don't know.
P:How about rivers and lakes?
M:I have no idea.
P:Why?You are a geographer!
M:Right!But....Well,where are you from?
P:My planet is very far away from yours.It's very small.There is only a rose and three volcanoes (火山)on my planet.Not so interesting,right?That's why I want to visit other planets.
M:The earth can be a good place for you to visit.
The little prince said thanks and left.
−Taken from The Little Prince
21.How many planets did the little prince visit before he went to the old man's planet?
A.Six. B.Five. C.Four. D.Three.
22.What can we learn about the old man's planet?
A.It is a beautiful planet.
B.It has many rivers and lakes.
C.It has a rose and three volcanoes.
D.It is the same as the little prince's planet.
23.[新考法.句意理解]What does the underlined sentence mean?
A.You should leave your planet,too.
B.You should work with other geographers.
C.You should know much about your planet.
D.You should answer my questions correctly.
24.Why did the little prince go to the old man's planet?
A.His planet was boring.
B.He wanted to find more roses.
C.The old man invited him there.
D.He wanted to become a geographer.
25.[新考法.后续推衍]What may the little prince do next?
A.Go back home. B.Read the big book.
C.Visit the earth. D.Talk with his rose.
答案:
21. B 细节理解题。根据第一段第二句可知,老人的星球是小王子去的第六个星球,故此前他去过五个星球。
22. A 细节理解题。根据小王子所说的 "Your planet is beautiful." 可知,老人的星球很漂亮。
23. C 句意理解题。在画线句子之前,小王子询问了老人的星球上的山川、河流、湖泊,但作为地理学家的老人说自己不知道。由此可推知,画线句子隐含的意思是小王子认为身为地理学家的老人应当很了解自己的星球。
24. A 推理判断题。根据小王子所说的 “Not so interesting, right?” 可推知,他拜访老人的星球是因为他的星球很无聊。
25. C 后续推衍题。根据文章最后两句可知,老人向小王子推荐了适合小王子前往的地球,小王子道谢后离开了。接下来小王子最有可能拜访地球。
22. A 细节理解题。根据小王子所说的 "Your planet is beautiful." 可知,老人的星球很漂亮。
23. C 句意理解题。在画线句子之前,小王子询问了老人的星球上的山川、河流、湖泊,但作为地理学家的老人说自己不知道。由此可推知,画线句子隐含的意思是小王子认为身为地理学家的老人应当很了解自己的星球。
24. A 推理判断题。根据小王子所说的 “Not so interesting, right?” 可推知,他拜访老人的星球是因为他的星球很无聊。
25. C 后续推衍题。根据文章最后两句可知,老人向小王子推荐了适合小王子前往的地球,小王子道谢后离开了。接下来小王子最有可能拜访地球。
查看更多完整答案,请扫码查看