2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第16页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
一、完形填空。
Betty and Lisa are American students. They love Chinese 1 very much. Last Saturday, they went for a food trip in Xi'an.
To arrive on time, they took a train and got off at the 2 at 5:50 p.m. There they met their guide (导游) Peter. Before the trip, Peter taught (教) them to 3 a popular app. In this way the girls could pay for the food 4. At 6 o'clock, their trip started.
Peter took them to some restaurants. First, they tried Rougamo (肉夹馍). The cook 5 the meat and put it into the bread. It 6 delicious. Later, each of them ordered a 7 of Lanzhou noodles in another restaurant. It was yummy. That night, they tried steamed dumplings, Pitta Bread Soaked in Lamb Soup (羊肉泡馍) and so on. They had a 8 time.
During the trip, they saw many old buildings and 9 about the lifestyle of Xi'an. There was a saying in Xi'an, “Nothing can’t be solved (解决) with one barbecue (烧烤). If so, then two.” They wanted to try it but it was too late. They 10 the trip at 9 o'clock.
1. A. food
B. clothes
C. films
D. music
2. A. home
B. cinema
C. station
D. hospital
3. A. make
B. visit
C. wake
D. use
4. A. easily
B. slowly
C. luckily
D. really
5. A. came down
B. cut up
C. got off
D. looked out
6. A. sounded
B. felt
C. looked
D. tasted
7. A. bag
B. bowl
C. cup
D. box
8. A. great
B. quiet
C. long
D. hard
9. A. cared
B. worried
C. learned
D. thought
10. A. took
B. made
C. enjoyed
D. ended
Betty and Lisa are American students. They love Chinese 1 very much. Last Saturday, they went for a food trip in Xi'an.
To arrive on time, they took a train and got off at the 2 at 5:50 p.m. There they met their guide (导游) Peter. Before the trip, Peter taught (教) them to 3 a popular app. In this way the girls could pay for the food 4. At 6 o'clock, their trip started.
Peter took them to some restaurants. First, they tried Rougamo (肉夹馍). The cook 5 the meat and put it into the bread. It 6 delicious. Later, each of them ordered a 7 of Lanzhou noodles in another restaurant. It was yummy. That night, they tried steamed dumplings, Pitta Bread Soaked in Lamb Soup (羊肉泡馍) and so on. They had a 8 time.
During the trip, they saw many old buildings and 9 about the lifestyle of Xi'an. There was a saying in Xi'an, “Nothing can’t be solved (解决) with one barbecue (烧烤). If so, then two.” They wanted to try it but it was too late. They 10 the trip at 9 o'clock.
1. A. food
B. clothes
C. films
D. music
2. A. home
B. cinema
C. station
D. hospital
3. A. make
B. visit
C. wake
D. use
4. A. easily
B. slowly
C. luckily
D. really
5. A. came down
B. cut up
C. got off
D. looked out
6. A. sounded
B. felt
C. looked
D. tasted
7. A. bag
B. bowl
C. cup
D. box
8. A. great
B. quiet
C. long
D. hard
9. A. cared
B. worried
C. learned
D. thought
10. A. took
B. made
C. enjoyed
D. ended
答案:
1.A 根据下文可知,她们很喜欢中国食物,故选A。
2.C 根据“took a train and got off at...”可知,她们是坐火车去的,所以在车站下车。
3.D 结合文意可知,此处是指教她们使用一款流行的软件。
4.A 根据文意可知,此处是说女孩们可以很容易地使用这个软件付款。
5.B 此处指厨师把肉切碎。cut up意为“切碎”,符合文意。come down意为“下来”;get off意为“下车”;look out意为“小心;向外看”。
6.D 此处指它尝起来很美味。
7.B 句意:后来,她们又在另一家餐馆各自点了一碗兰州拉面。bowl意为“碗”,符合文意。
8.A have a great time意为“玩得很开心”。
9.C 句意:在旅途中,她们看到了许多古老的建筑,了解了西安的生活方式。learn about意为“了解”。
10.D 根据前文可知,这是一次夜晚美食旅行,所以此处指她们在九点钟结束了这次旅行。
2.C 根据“took a train and got off at...”可知,她们是坐火车去的,所以在车站下车。
3.D 结合文意可知,此处是指教她们使用一款流行的软件。
4.A 根据文意可知,此处是说女孩们可以很容易地使用这个软件付款。
5.B 此处指厨师把肉切碎。cut up意为“切碎”,符合文意。come down意为“下来”;get off意为“下车”;look out意为“小心;向外看”。
6.D 此处指它尝起来很美味。
7.B 句意:后来,她们又在另一家餐馆各自点了一碗兰州拉面。bowl意为“碗”,符合文意。
8.A have a great time意为“玩得很开心”。
9.C 句意:在旅途中,她们看到了许多古老的建筑,了解了西安的生活方式。learn about意为“了解”。
10.D 根据前文可知,这是一次夜晚美食旅行,所以此处指她们在九点钟结束了这次旅行。
二、短文填空。
Do you know Gulangyu Island? 11.________ is it? It's in Xiamen, China. The island is clean 12.________ beautiful. It's like a garden on water.
My family often go there on weekends. If we want to stay there, we can find a lot of hotels (酒店). We can do many 13.________ (thing) on the island.
For example, we can visit some old 14.________ (build) with a long history. My 15.________ (father) workplace is a history museum. He often visits 16.________ (that) old houses on the island.
We can also take a walk in the afternoon. It's nice 17.________ (see) green trees and the blue sea around. My uncle and aunt always go 18.________ (swim) in the sea. It's so cool! There 19.________ (be) some shops on the island as well. The workers in the shops are very 20.________ (friend). I meet 21.________ shop worker named Lingling. She can sell things 22.________ English. What about the food there? The seafood on the island is very delicious and we 23.________ (usual) eat a lot every time we go there.
I enjoy 24.________ (play) there very much.
Why not take a trip there? I'm sure you 25.________ (fall) in love with it!
Do you know Gulangyu Island? 11.________ is it? It's in Xiamen, China. The island is clean 12.________ beautiful. It's like a garden on water.
My family often go there on weekends. If we want to stay there, we can find a lot of hotels (酒店). We can do many 13.________ (thing) on the island.
For example, we can visit some old 14.________ (build) with a long history. My 15.________ (father) workplace is a history museum. He often visits 16.________ (that) old houses on the island.
We can also take a walk in the afternoon. It's nice 17.________ (see) green trees and the blue sea around. My uncle and aunt always go 18.________ (swim) in the sea. It's so cool! There 19.________ (be) some shops on the island as well. The workers in the shops are very 20.________ (friend). I meet 21.________ shop worker named Lingling. She can sell things 22.________ English. What about the food there? The seafood on the island is very delicious and we 23.________ (usual) eat a lot every time we go there.
I enjoy 24.________ (play) there very much.
Why not take a trip there? I'm sure you 25.________ (fall) in love with it!
答案:
11.Where 根据下文可知,此处提问地点,故填Where。
12.and clean和beautiful是并列关系,故填and。
13.things 根据many可知填可数名词thing的复数形式。
14.buildings 根据下文的old houses判断,此处表示旧建筑,故填buildings。
15.father's 此处表示爸爸的工作场所,表示所属关系,故填father's。
16.those 根据old houses可知,此处表示“那些”,故填those。
17.to see “it is + 形容词 + to do sth.”意为“做某事是……的”。
18.swimming go swimming意为“去游泳”。
19.are 本句使用了there be句型,be动词的形式由其后面的名词决定,根据some shops可知填are。
20.friendly 此处表示“友好的”,故填形容词friendly。
21.a 此处表示泛指,shop的发音以辅音音素开头,故填a。
22.in in English意为“用英语”。
23.usually 此处修饰动词eat,应用副词usually。
24.playing enjoy doing sth.意为“喜欢做某事”。
25.will fall 句意:我保证你会爱上它的!此处表示“将会爱上”,故填will fall。
12.and clean和beautiful是并列关系,故填and。
13.things 根据many可知填可数名词thing的复数形式。
14.buildings 根据下文的old houses判断,此处表示旧建筑,故填buildings。
15.father's 此处表示爸爸的工作场所,表示所属关系,故填father's。
16.those 根据old houses可知,此处表示“那些”,故填those。
17.to see “it is + 形容词 + to do sth.”意为“做某事是……的”。
18.swimming go swimming意为“去游泳”。
19.are 本句使用了there be句型,be动词的形式由其后面的名词决定,根据some shops可知填are。
20.friendly 此处表示“友好的”,故填形容词friendly。
21.a 此处表示泛指,shop的发音以辅音音素开头,故填a。
22.in in English意为“用英语”。
23.usually 此处修饰动词eat,应用副词usually。
24.playing enjoy doing sth.意为“喜欢做某事”。
25.will fall 句意:我保证你会爱上它的!此处表示“将会爱上”,故填will fall。
三、阅读理解。
时文阅读
A kind of travel way named “Citywalk" is welcome in China. Such walks usually keep away from famous places and shopping centres.
Nancy and her husband (丈夫) Dave are in Shanghai now. They come from the US. Nancy is an art teacher and Dave is a doctor now. They know about Citywalk on the internet. Then they find a welcome Citywalk route in Shanghai. They love this trip a lot.
Citywalk not only gives young people a way to learn about a city, but also gives them some places to relax. People who like the same things can easily make friends there.
Beijing and some cities in Shandong make Citywalk part of their plans to help with their cultural tourism. Shanghai uses Citywalk ways as bus ways to help people get to more places.
Many people say Citywalk is a good way to have a talk with the city they live in. Zhang Zhi, a man in Beijing, helps people with travel and says people now like personal travel services (私人旅游服务) better. He thinks Citywalk makes travellers better find the trips they want according to their interest and needs.
26. Which question does Paragraph 4 answer?
A. Why do some people love Citywalk?
B. How do some cities develop (发展) Citywalk?
C. Why is Citywalk welcome?
D. How does Citywalk help us make friends?
27. 新考法.信息匹配
Match the people with their possible (可能的) workplaces.
a. Nancy
b. Dave
c. Zhang Zhi
① In a school.
② In a travel company (公司).
③ In a hospital.
A. ① - a, ② - c, ③ - b
B. ① - b, ② - c, ③ - a
C. ① - a, ② - b, ③ - c
D. ① - c, ② - a, ③ - b
28. What does Zhang Zhi think of Citywalk?
A. He doesn’t like it.
B. He isn’t sure about it.
C. He worries about it.
D. He thinks it's useful.
时文阅读
A kind of travel way named “Citywalk" is welcome in China. Such walks usually keep away from famous places and shopping centres.
Nancy and her husband (丈夫) Dave are in Shanghai now. They come from the US. Nancy is an art teacher and Dave is a doctor now. They know about Citywalk on the internet. Then they find a welcome Citywalk route in Shanghai. They love this trip a lot.
Citywalk not only gives young people a way to learn about a city, but also gives them some places to relax. People who like the same things can easily make friends there.
Beijing and some cities in Shandong make Citywalk part of their plans to help with their cultural tourism. Shanghai uses Citywalk ways as bus ways to help people get to more places.
Many people say Citywalk is a good way to have a talk with the city they live in. Zhang Zhi, a man in Beijing, helps people with travel and says people now like personal travel services (私人旅游服务) better. He thinks Citywalk makes travellers better find the trips they want according to their interest and needs.
26. Which question does Paragraph 4 answer?
A. Why do some people love Citywalk?
B. How do some cities develop (发展) Citywalk?
C. Why is Citywalk welcome?
D. How does Citywalk help us make friends?
27. 新考法.信息匹配
Match the people with their possible (可能的) workplaces.
a. Nancy
b. Dave
c. Zhang Zhi
① In a school.
② In a travel company (公司).
③ In a hospital.
A. ① - a, ② - c, ③ - b
B. ① - b, ② - c, ③ - a
C. ① - a, ② - b, ③ - c
D. ① - c, ② - a, ③ - b
28. What does Zhang Zhi think of Citywalk?
A. He doesn’t like it.
B. He isn’t sure about it.
C. He worries about it.
D. He thinks it's useful.
答案:
26.B 段落大意题。根据第四段的内容可知,本段回答了一些城市如何发展城市漫步。
27.A 信息匹配题。根据第二段第三句以及最后一段第二句可知,Nancy在学校工作,Dave在医院工作,Zhang Zhi在旅游公司工作。
28.D 细节理解题。根据文章最后一句可知,Zhang Zhi认为城市漫步很有用。
27.A 信息匹配题。根据第二段第三句以及最后一段第二句可知,Nancy在学校工作,Dave在医院工作,Zhang Zhi在旅游公司工作。
28.D 细节理解题。根据文章最后一句可知,Zhang Zhi认为城市漫步很有用。
查看更多完整答案,请扫码查看