2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第80页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
一、根据句意和汉语提示填写单词。
1. [学科融合]When water ________(结冰), it turns into ice.
2. I want to go to a ________(银行) to get some money.
3. Look! There are some ducks swimming in the ________(池塘).
4. Don't laugh at others. ________(有时候) you make mistakes too.
5. She reads the book once again because it is her ________(最喜欢的) writer's new book.
1. [学科融合]When water ________(结冰), it turns into ice.
2. I want to go to a ________(银行) to get some money.
3. Look! There are some ducks swimming in the ________(池塘).
4. Don't laugh at others. ________(有时候) you make mistakes too.
5. She reads the book once again because it is her ________(最喜欢的) writer's new book.
答案:
1. freezes 2. bank 3. pond 4. Sometimes 5. favourite
二、在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给单词的适当形式填空。
6. Why not have a good time playing football ________ your friends on the playground?
7. How many blocks does your teacher live ________ here?
8. She lived in New York ________ six years and then moved to France.
9. Remember to ask your teachers for help ________(polite) when in trouble.
10. Everyone ________(need) to try their best to make the world a better one.
6. Why not have a good time playing football ________ your friends on the playground?
7. How many blocks does your teacher live ________ here?
8. She lived in New York ________ six years and then moved to France.
9. Remember to ask your teachers for help ________(polite) when in trouble.
10. Everyone ________(need) to try their best to make the world a better one.
答案:
6. with “play football with sb.”意为“和某人一起踢足球”。
7. from 所填词表示“离……”,故填from。
8. for 根据“six years”可知,本题考查“for + 一段时间”。
9. politely 根据语境可知,空处应填副词,故填polite的副词politely“有礼貌地”。
10. needs everyone意为“每个人”,作主语时,谓语动词用单数,根据语境可知应用一般现在时,故填needs。
7. from 所填词表示“离……”,故填from。
8. for 根据“six years”可知,本题考查“for + 一段时间”。
9. politely 根据语境可知,空处应填副词,故填polite的副词politely“有礼貌地”。
10. needs everyone意为“每个人”,作主语时,谓语动词用单数,根据语境可知应用一般现在时,故填needs。
三、补全对话。
(Two students are talking about their weekend plan on their way to school.)
A: Good morning! 11. __________________________
B: Good morning! I will go to the new bookstore this weekend.
A: 12. ____________________________
B: Yes, it is. I like to go there best.
A: Why do you like it best?
B: Because there are lots of books and it's really quiet there. I can read for the whole afternoon.
A: 13. ____________________________
neighbourhood 答案见答案册P156
B: I will get there in my father's car. He is free that day. 14. ____________________________
A: Yes, I'd love to. When will we meet?
B: 15. ____________________________ Is that OK?
A: Yes, 3 p.m. is OK. See you this Sunday!
B: See you!
(Two students are talking about their weekend plan on their way to school.)
A: Good morning! 11. __________________________
B: Good morning! I will go to the new bookstore this weekend.
A: 12. ____________________________
B: Yes, it is. I like to go there best.
A: Why do you like it best?
B: Because there are lots of books and it's really quiet there. I can read for the whole afternoon.
A: 13. ____________________________
neighbourhood 答案见答案册P156
B: I will get there in my father's car. He is free that day. 14. ____________________________
A: Yes, I'd love to. When will we meet?
B: 15. ____________________________ Is that OK?
A: Yes, 3 p.m. is OK. See you this Sunday!
B: See you!
答案:
11. What will you do this weekend?/...
12. Is it your favourite place?/...
13. How will you get there?/...
14. Would you like to go with me?/...
15. Let's meet at 3 p.m. on Sunday...
12. Is it your favourite place?/...
13. How will you get there?/...
14. Would you like to go with me?/...
15. Let's meet at 3 p.m. on Sunday...
四、完形填空。
I live in a beautiful and quiet neighbourhood. In my 16, people usually go out on foot or by bike. And it's good for 17.
There is a long pedestrian street(步行街) in my neighbourhood. You can see many shops on it. People like to walk along the street and enjoy their free time there. Of course, 18 is very easy on this street. You can buy 19 all kinds of things here. The pedestrian street is 20 Centre Street. And you can find many gift shops, hotels, and good 21 to eat on it.
At the end of the street, there's a park. People can 22 there with their families and friends. The air is clean and you can see 23 flowers everywhere.
There is also a 24 across from the park. This is my favourite place 25 it has many books. I enjoy reading there.
16. A. neighbourhood B. house
C. car D. class
17. A. weather B. health
C. school D. family
18. A. cooking B. shopping
C. skating D. singing
19. A. also B. seldom C. still D. almost
20. A. in B. to C. near D. from
21. A. paintings B. places
C. pools D. weekends
22. A. lift B. grow C. show D. go
23. A. friendly B. beautiful
C. difficult D. funny
24. A. library B. bakery C. hospital D. chair
25. A. so B. but C. because D. and
I live in a beautiful and quiet neighbourhood. In my 16, people usually go out on foot or by bike. And it's good for 17.
There is a long pedestrian street(步行街) in my neighbourhood. You can see many shops on it. People like to walk along the street and enjoy their free time there. Of course, 18 is very easy on this street. You can buy 19 all kinds of things here. The pedestrian street is 20 Centre Street. And you can find many gift shops, hotels, and good 21 to eat on it.
At the end of the street, there's a park. People can 22 there with their families and friends. The air is clean and you can see 23 flowers everywhere.
There is also a 24 across from the park. This is my favourite place 25 it has many books. I enjoy reading there.
16. A. neighbourhood B. house
C. car D. class
17. A. weather B. health
C. school D. family
18. A. cooking B. shopping
C. skating D. singing
19. A. also B. seldom C. still D. almost
20. A. in B. to C. near D. from
21. A. paintings B. places
C. pools D. weekends
22. A. lift B. grow C. show D. go
23. A. friendly B. beautiful
C. difficult D. funny
24. A. library B. bakery C. hospital D. chair
25. A. so B. but C. because D. and
答案:
16. A 根据语境可知,A项正确。
17. B 根据“on foot or by bike”及常识可知,应是对健康有益。
18. B 根据空后一句可知,空处应表示“购物”。
19. D 句意:你几乎可以在这里买到各种各样的东西。根据句意可知,应填almost“几乎”。
20. C 此处是说步行街在中心大街附近,故选near。
21. B 根据“to eat”可知,应选places,表示有许多吃东西的地方。
22. D 根据“park”和“with their families and friends”可知,go符合语境。
23. B 四个选项中beautiful最符合文意,故选B。
24. A 根据“it has many books”和“I enjoy reading there”可知,应是图书馆。
25. C 它有许多书是“我”最喜欢那里的原因,故选because。
17. B 根据“on foot or by bike”及常识可知,应是对健康有益。
18. B 根据空后一句可知,空处应表示“购物”。
19. D 句意:你几乎可以在这里买到各种各样的东西。根据句意可知,应填almost“几乎”。
20. C 此处是说步行街在中心大街附近,故选near。
21. B 根据“to eat”可知,应选places,表示有许多吃东西的地方。
22. D 根据“park”和“with their families and friends”可知,go符合语境。
23. B 四个选项中beautiful最符合文意,故选B。
24. A 根据“it has many books”和“I enjoy reading there”可知,应是图书馆。
25. C 它有许多书是“我”最喜欢那里的原因,故选because。
查看更多完整答案,请扫码查看