2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第30页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
五、阅读理解。
Zhang Guimei is from Heilongjiang. She is a teacher and headmaster(校长). Her school is in a poor area of Yunnan. It's only for girls. They can go to school for free there. Some students don't want to study, but Ms Zhang always helps her students study well. She is strict(严厉的) with her students but they say she is like a mother.
Ms Zhang doesn't just work on school days. She works after school and gives students much help on weekends. She goes to some girls' homes to ask them to come to school. She gives lots of her money to help her students, too. She really likes to be a teacher.
Ms Zhang is in poor health, but she doesn’t think about stopping. “My life is in my teaching,” she says.
26. What can we learn about Ms Zhang's school?
A. It's free. B. It has eight students.
C. It's for boys. D. It has only one teacher.
27. Why does Ms Zhang go to the girls' homes?
A. Because she likes to make friends.
B. Because she wants to be their mother.
C. Because she asks them to study at school.
D. Because she gives lessons to them.
28. [新考法.句意理解]What does the underlined sentence “My life is in my teaching” mean?
A. Ms Zhang is too busy.
B. Ms Zhang finishes teaching.
C. Ms Zhang loves teaching.
D. Ms Zhang's health isn't good.
29. What's the best title for the text?
A. A cool school B. Difficult days
C. A great teacher D. Happy students
Zhang Guimei is from Heilongjiang. She is a teacher and headmaster(校长). Her school is in a poor area of Yunnan. It's only for girls. They can go to school for free there. Some students don't want to study, but Ms Zhang always helps her students study well. She is strict(严厉的) with her students but they say she is like a mother.
Ms Zhang doesn't just work on school days. She works after school and gives students much help on weekends. She goes to some girls' homes to ask them to come to school. She gives lots of her money to help her students, too. She really likes to be a teacher.
Ms Zhang is in poor health, but she doesn’t think about stopping. “My life is in my teaching,” she says.
26. What can we learn about Ms Zhang's school?
A. It's free. B. It has eight students.
C. It's for boys. D. It has only one teacher.
27. Why does Ms Zhang go to the girls' homes?
A. Because she likes to make friends.
B. Because she wants to be their mother.
C. Because she asks them to study at school.
D. Because she gives lessons to them.
28. [新考法.句意理解]What does the underlined sentence “My life is in my teaching” mean?
A. Ms Zhang is too busy.
B. Ms Zhang finishes teaching.
C. Ms Zhang loves teaching.
D. Ms Zhang's health isn't good.
29. What's the best title for the text?
A. A cool school B. Difficult days
C. A great teacher D. Happy students
答案:
26. A 细节理解题。根据第一段第五句可知,张桂梅的学校是免费的。
27. C 细节理解题。根据第二段第三句可知,张桂梅去一些女孩的家里是为了让她们到学校学习。
28. C 句意理解题。根据文章可知,张桂梅虽然身体不好,但从未停止教育事业。这句话表明了她热爱教育事业,故 C 项正确。
29. C 主旨大意题。本文主要介绍了一名伟大的教师——张桂梅,故 C 项正确。
27. C 细节理解题。根据第二段第三句可知,张桂梅去一些女孩的家里是为了让她们到学校学习。
28. C 句意理解题。根据文章可知,张桂梅虽然身体不好,但从未停止教育事业。这句话表明了她热爱教育事业,故 C 项正确。
29. C 主旨大意题。本文主要介绍了一名伟大的教师——张桂梅,故 C 项正确。
六、阅读表达。
What is a teacher? Well, a teacher is someone who teaches. They say things, and you remember them. But it was not until I met my music teacher
that I knew this definition(定义) was too shallow (肤浅的).
Before I first took my music class in junior high school, I didn't know how to play the flute(长笛) at all. I couldn't get the basic notes(基本音符)
right. It seemed like a dream for me to perform in front of the school. However, my music teacher, Ms Lee, encouraged(鼓励) me to have a try. She spent (花) a lot of time finding the right flute book for me and teaching me.
Ms Lee also tried to make her music classes fun. We played games and shared our favourite pieces(作品) on certain days. We talked about music pieces from all over the world. Sometimes when we were too tired, Ms Lee would talk about relaxing things with us.
Thanks to Ms Lee's fun teaching, I fell in love with the flute. After six months, I could blow seven notes in one breath. This might not seem like a huge accomplishment(成就), but I was still proud(骄傲的) of it. Now I understand the true meaning of a teacher totally.
30. When did the writer begin to know how to play the flute?
______________________________
31. What did the students talk about in Ms Lee's classes?
______________________________
32. What would Ms Lee do when the students were too tired?
______________________________
33. How did Ms Lee help the writer?(写出一个答案即可)
______________________________
34. Could the writer play the flute at last? Give a sentence to describe what a good teacher should be like.(答案须与文中内容相关)
______________________________
What is a teacher? Well, a teacher is someone who teaches. They say things, and you remember them. But it was not until I met my music teacher
that I knew this definition(定义) was too shallow (肤浅的).
Before I first took my music class in junior high school, I didn't know how to play the flute(长笛) at all. I couldn't get the basic notes(基本音符)
right. It seemed like a dream for me to perform in front of the school. However, my music teacher, Ms Lee, encouraged(鼓励) me to have a try. She spent (花) a lot of time finding the right flute book for me and teaching me.
Ms Lee also tried to make her music classes fun. We played games and shared our favourite pieces(作品) on certain days. We talked about music pieces from all over the world. Sometimes when we were too tired, Ms Lee would talk about relaxing things with us.
Thanks to Ms Lee's fun teaching, I fell in love with the flute. After six months, I could blow seven notes in one breath. This might not seem like a huge accomplishment(成就), but I was still proud(骄傲的) of it. Now I understand the true meaning of a teacher totally.
30. When did the writer begin to know how to play the flute?
______________________________
31. What did the students talk about in Ms Lee's classes?
______________________________
32. What would Ms Lee do when the students were too tired?
______________________________
33. How did Ms Lee help the writer?(写出一个答案即可)
______________________________
34. Could the writer play the flute at last? Give a sentence to describe what a good teacher should be like.(答案须与文中内容相关)
______________________________
答案:
30. After the writer first took his/her music class in junior high school.
31. Music pieces from all over the world.
32. She would talk about relaxing things.
33. She encouraged the writer to have a try. / She spent a lot of time finding the right flute book for the writer and teaching the writer...
34. Yes. He/She should be nice to students and always encourage them...
31. Music pieces from all over the world.
32. She would talk about relaxing things.
33. She encouraged the writer to have a try. / She spent a lot of time finding the right flute book for the writer and teaching the writer...
34. Yes. He/She should be nice to students and always encourage them...
查看更多完整答案,请扫码查看