2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版》

五、阅读理解。
  (承德八校联考期中)When we buy a house, we all want to have nice neighbours, because most of us think that it is helpful to live with some good neighbours. But what kind of neighbour is good? The answers to this question are different from person to person. Here are my answers.
  First, it is very important to respect each other. If a neighbour tries to know more about our life, how will we feel? He or she may also talk with others about our life. Do you want to live with him or her any more? The answer is probably “No". We will feel very sad to have this kind of neighbour and move away quickly.
  Next, a good neighbour is always ready to give us a hand when we need him or her. For example, if we are not at home, our good neighbours will watch our houses for us.
  Finally, a good neighbour should love the environment(环境). He or she never puts rubbish(垃圾) here and there. Good neighbours should keep the place clean, because a good environment can make us feel good and happy.
  I think we all should learn to be good neighbours. And I also hope everyone will have good neighbours and live a happy life.
32.Why do we want to have nice neighbours?
  A.They can tell interesting stories.
  B.They can make us feel nervous.
  C.They can share food with us.
  D.It is helpful to live with good neighbours.
33.What does the underlined word “respect” mean in Chinese?
  A.尊重  B.希望  C.研究  D.拜访
34.How will you feel in a good environment?
  A.Busy. B.Afraid. C.Free.  D.Happy.
35.What won't good neighbours do?
  A.They won't keep the place clean.
  B.They won't respect your life.
  C.They won't try to know more about your life.
  D.They won't watch your house when you are not at home.
36.Which of the following is the best title for the text?
  A.My neighbours are good
  B.How to have good neighbours
  C.What kind of neighbour is good
  D.I have some good neighbours
答案: 32. D 细节理解题。根据第一段第一句可知我们大多数人认为和好邻居住在一起是有益的,故选D。
33. A 词义猜测题。根据第二段第二句和最后一句可知,我们不希望邻居设法了解我们的生活或者与别人谈论我们的生活,邻居之间应该互相尊重对方的隐私,故选A。
34. D 细节理解题。根据第四段最后一句可知,好的居住环境会让我们感到舒服和快乐。
35. C 推理判断题。根据第二段内容可知,总是窥探别人生活的邻居不是好邻居。
36. C 主旨大意题。通读全文可知,本文讲述了好邻居应该是什么样的,故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭