2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中学霸创新题七年级英语下册冀教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第106页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
五、短文填空。
Exercising is very important. Everyone 28. ________(know) it. We should exercise more to keep healthy and lose 29. ________(weigh).
Doctors say it's good for 30. ________(we). It keeps our bodies strong and makes us 31. ________(feel) great. If you keep exercising, you will get 32. ________(surprise) results(结果). But do you know how to exercise?
When the daytime comes, we get 33. ________. It is the best time 34. ________(exercise). We can do a lot of sports. We can run, skate or go for 35. ________ walk. Be careful not to exercise too 36. ________(quick). Remember to exercise slowly at 37. ________(one). Thirty minutes each time 38. ________(be) enough. Try all kinds 39. ________ sports, 40. ________ you can find the right one or ones for you. 41. ________(do) sports can be fun. Friends can play ball 42. ________(game) at a sports centre. How do you exercise?
Exercising is very important. Everyone 28. ________(know) it. We should exercise more to keep healthy and lose 29. ________(weigh).
Doctors say it's good for 30. ________(we). It keeps our bodies strong and makes us 31. ________(feel) great. If you keep exercising, you will get 32. ________(surprise) results(结果). But do you know how to exercise?
When the daytime comes, we get 33. ________. It is the best time 34. ________(exercise). We can do a lot of sports. We can run, skate or go for 35. ________ walk. Be careful not to exercise too 36. ________(quick). Remember to exercise slowly at 37. ________(one). Thirty minutes each time 38. ________(be) enough. Try all kinds 39. ________ sports, 40. ________ you can find the right one or ones for you. 41. ________(do) sports can be fun. Friends can play ball 42. ________(game) at a sports centre. How do you exercise?
答案:
28.knows 句子描述的是客观事实,故用一般现在时。主语是Everyone,动词用第三人称单数形式。
29.weight 动词lose后可以跟名词。lose weight意为“减肥”。
30.us 空前是介词for,空处填人称代词的宾格形式。
31.feel makes sb. do sth.意为“使某人做某事”。
32.surprising 空后是名词,故填修饰物的surprising。
33.up 根据前面的When the daytime comes可知,此处指“起床”。get up意为“起床”。
34.to exercise it is the best time to do sth.意为“这是做某事的最佳时机”。
35.a go for a walk意为“散步”。
36.quickly 空处修饰动词exercise,要用quick的副词形式。
37.first at first意为“一开始”。
38.is 全文时态是一般现在时,一段时间作主语时,谓语动词常使用单数形式,故填系动词is。
39.of all kinds of意为“各种各样的”。
40.and 本句是“祈使句+and+简单句”句型,表示语义上的顺承。
41.Doing 句子缺少主语,要用动词 -ing形式,注意句首单词首字母大写。
42.games 此处要用名词复数表泛指。
29.weight 动词lose后可以跟名词。lose weight意为“减肥”。
30.us 空前是介词for,空处填人称代词的宾格形式。
31.feel makes sb. do sth.意为“使某人做某事”。
32.surprising 空后是名词,故填修饰物的surprising。
33.up 根据前面的When the daytime comes可知,此处指“起床”。get up意为“起床”。
34.to exercise it is the best time to do sth.意为“这是做某事的最佳时机”。
35.a go for a walk意为“散步”。
36.quickly 空处修饰动词exercise,要用quick的副词形式。
37.first at first意为“一开始”。
38.is 全文时态是一般现在时,一段时间作主语时,谓语动词常使用单数形式,故填系动词is。
39.of all kinds of意为“各种各样的”。
40.and 本句是“祈使句+and+简单句”句型,表示语义上的顺承。
41.Doing 句子缺少主语,要用动词 -ing形式,注意句首单词首字母大写。
42.games 此处要用名词复数表泛指。
六、阅读理解。
Yuanyuan is a 14 - year - old girl. She is 1.55 metres tall and is about 70kg. Yuanyuan's mother worried about her, so she decided to help her by making her skip rope 1,000 times every day. “More exercise can also help her lose weight. I want her to be taller and thinner,” she said.
However, Yuanyuan's mother didn't see any results. Then when the summer vacation started, she asked Yuanyuan to do 1,000 jumps in the morning, 1,000 at noon and 1,000 in the evening. Three months later, Yuanyuan didn't feel well. Yuanyuan's mother thought Yuanyuan was just lazy and wanted to stop skipping. However, when the doctor said her daughter had a meniscus injury(半月板损伤), she was worried.
Just like Yuanyuan, a boy had the same problem. His parents were not very tall. They were afraid their son wouldn't grow tall enough without help, so they asked him to skip rope 2,000 to 3,000 times a day. In the end, the boy's feet were in trouble.
Doctors say that children's growth needs exercise, good sleep, healthy food and so on. But too much exercise is bad for their health.
43. What did Yuanyuan's mother worry about in Paragraph 1?
A. Yuanyuan's study. B. Yuanyuan's friends.
C. Yuanyuan's shape. D. Yuanyuan’s sport.
44. What sport did Yuanyuan's mother want her to do?
A. Running. B. Doing kung fu.
C. Playing soccer. D. Skipping.
45. How was Yuanyuan during the summer vacation?
A. She was ill. B. She was thinner.
C. She was healthier. D. She was taller.
46. What does the underlined word “They” in Paragraph 3 refer to?
A. The boy and Yuanyuan.
B. The boy's parents.
C. The boy's teachers.
D. Doctors.
47. What can we learn from the stories of Yuanyuan and the boy?
A. We should do lots of exercise to keep healthy.
B. We must sleep well and have healthy food.
C. Too much exercise isn't good for people.
D. Skipping rope 3,000 times every day is good.
Yuanyuan is a 14 - year - old girl. She is 1.55 metres tall and is about 70kg. Yuanyuan's mother worried about her, so she decided to help her by making her skip rope 1,000 times every day. “More exercise can also help her lose weight. I want her to be taller and thinner,” she said.
However, Yuanyuan's mother didn't see any results. Then when the summer vacation started, she asked Yuanyuan to do 1,000 jumps in the morning, 1,000 at noon and 1,000 in the evening. Three months later, Yuanyuan didn't feel well. Yuanyuan's mother thought Yuanyuan was just lazy and wanted to stop skipping. However, when the doctor said her daughter had a meniscus injury(半月板损伤), she was worried.
Just like Yuanyuan, a boy had the same problem. His parents were not very tall. They were afraid their son wouldn't grow tall enough without help, so they asked him to skip rope 2,000 to 3,000 times a day. In the end, the boy's feet were in trouble.
Doctors say that children's growth needs exercise, good sleep, healthy food and so on. But too much exercise is bad for their health.
43. What did Yuanyuan's mother worry about in Paragraph 1?
A. Yuanyuan's study. B. Yuanyuan's friends.
C. Yuanyuan's shape. D. Yuanyuan’s sport.
44. What sport did Yuanyuan's mother want her to do?
A. Running. B. Doing kung fu.
C. Playing soccer. D. Skipping.
45. How was Yuanyuan during the summer vacation?
A. She was ill. B. She was thinner.
C. She was healthier. D. She was taller.
46. What does the underlined word “They” in Paragraph 3 refer to?
A. The boy and Yuanyuan.
B. The boy's parents.
C. The boy's teachers.
D. Doctors.
47. What can we learn from the stories of Yuanyuan and the boy?
A. We should do lots of exercise to keep healthy.
B. We must sleep well and have healthy food.
C. Too much exercise isn't good for people.
D. Skipping rope 3,000 times every day is good.
答案:
43.C 细节理解题。根据Yuanyuan的妈妈说的话可知,她对Yuanyuan的体形感到焦虑。
44.D 细节理解题。根据第一段第三句可知,她想让Yuanyuan跳绳。
45.A 细节理解题。根据第二段最后一句可知,Yuanyuan的膝盖受伤了。
46.B 代词指代题。根据上下文可知,此处They指这个男孩的父母。
47.C 推理判断题。根据两个案例及医生的话可知,过度运动对健康有害。
44.D 细节理解题。根据第一段第三句可知,她想让Yuanyuan跳绳。
45.A 细节理解题。根据第二段最后一句可知,Yuanyuan的膝盖受伤了。
46.B 代词指代题。根据上下文可知,此处They指这个男孩的父母。
47.C 推理判断题。根据两个案例及医生的话可知,过度运动对健康有害。
查看更多完整答案,请扫码查看