2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第73页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
Ⅵ 阅读理解
跨生物·动物的睡眠方式 (2024北京顺义区期末, 26—29, ★★☆)
There’s nothing quite like having a sound sleep after a full day of work. People and animals need to rest after working hard. Some animals sleep in water. Others dig holes(挖洞)under the ground. Some even sleep high in trees or under leaves. But they all find a way to rest.
Some animals in the sea sleep in strange(奇怪的)ways. Fish sleep with their eyes open. They seem to look far ahead in the sea while they rest. Sea otters sometimes sleep in beds of the plants that grow in the sea. This keeps them from moving away.

Parrotfish blow something from their mouths when they are ready to sleep. Then a bubble(气泡)will be formed around them. The bubble protects(保护)them from harm while they sleep.
Some animals sleep under the ground. Chipmunks curled up(蜷缩)in a ball to sleep. Their beds are made of leaves and grass.

In winter, they sleep for two weeks and wake up to eat stored food. Then they go back to sleep for another two weeks before waking up again. Some desert frogs dig underground holes during the hot, dry season. A frog may stay in its hole for months.
High above the ground, monkeys find leafy places in trees each evening before they sleep. The tall trees help to keep monkeys safe during the night. Some insects even sleep under the leaf that will be their next meal. A bee may climb down into a flower to rest. When it climbs out the next morning, it is rested and ready for work. (E7206003)
24.The underlined word “harm” in Paragraph 2 means “______”.
A.going hungry B.getting hurt
C.growing up D.moving away
25.What do we know about chipmunks according to the text?
A.They sleep under leaves.
B.They eat nothing for months.
C.They dig holes in the hot season.
D.They wake up now and then in winter.
26.新考法·段落大意题 What does the last paragraph mainly talk about?
A.Some animals sleep above the ground.
B.Some animals like living in the forest.
C.Some animals find some ways to keep safe.
D.Some animals climb down into flowers for food.
27.新考法·标题归纳题 What’s the best title for the text?
A.How Animals Sleep
B.Why Animals Sleep
C.Where Animals Sleep
D.When Animals Sleep
跨生物·动物的睡眠方式 (2024北京顺义区期末, 26—29, ★★☆)
There’s nothing quite like having a sound sleep after a full day of work. People and animals need to rest after working hard. Some animals sleep in water. Others dig holes(挖洞)under the ground. Some even sleep high in trees or under leaves. But they all find a way to rest.
Some animals in the sea sleep in strange(奇怪的)ways. Fish sleep with their eyes open. They seem to look far ahead in the sea while they rest. Sea otters sometimes sleep in beds of the plants that grow in the sea. This keeps them from moving away.
Parrotfish blow something from their mouths when they are ready to sleep. Then a bubble(气泡)will be formed around them. The bubble protects(保护)them from harm while they sleep.
Some animals sleep under the ground. Chipmunks curled up(蜷缩)in a ball to sleep. Their beds are made of leaves and grass.
In winter, they sleep for two weeks and wake up to eat stored food. Then they go back to sleep for another two weeks before waking up again. Some desert frogs dig underground holes during the hot, dry season. A frog may stay in its hole for months.
High above the ground, monkeys find leafy places in trees each evening before they sleep. The tall trees help to keep monkeys safe during the night. Some insects even sleep under the leaf that will be their next meal. A bee may climb down into a flower to rest. When it climbs out the next morning, it is rested and ready for work. (E7206003)
24.The underlined word “harm” in Paragraph 2 means “______”.
A.going hungry B.getting hurt
C.growing up D.moving away
25.What do we know about chipmunks according to the text?
A.They sleep under leaves.
B.They eat nothing for months.
C.They dig holes in the hot season.
D.They wake up now and then in winter.
26.新考法·段落大意题 What does the last paragraph mainly talk about?
A.Some animals sleep above the ground.
B.Some animals like living in the forest.
C.Some animals find some ways to keep safe.
D.Some animals climb down into flowers for food.
27.新考法·标题归纳题 What’s the best title for the text?
A.How Animals Sleep
B.Why Animals Sleep
C.Where Animals Sleep
D.When Animals Sleep
答案:
24. B 词义猜测题。画线的词是harm,根据其所在的句子“The bubble protects them from harm while they sleep.”可推知,这个气泡可以在它们睡觉时保护它们免受伤害,harm的含义是“伤害”,与getting hurt意思相近,故选B。
25. D 推理判断题。根据第三段中的“In winter, they sleep for two weeks and wake up to eat stored food.”可知,它们不是一直冬眠,偶尔会醒来,故选D。
26. A 段落大意题。通读最后一段可知,本段主要介绍了一些睡在地面上方的动物。故选A。
27. A 标题归纳题。本文主要讲的是动物是如何睡觉的,合适的标题是A。
25. D 推理判断题。根据第三段中的“In winter, they sleep for two weeks and wake up to eat stored food.”可知,它们不是一直冬眠,偶尔会醒来,故选D。
26. A 段落大意题。通读最后一段可知,本段主要介绍了一些睡在地面上方的动物。故选A。
27. A 标题归纳题。本文主要讲的是动物是如何睡觉的,合适的标题是A。
查看更多完整答案,请扫码查看