2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第2页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
Ⅴ 根据中文意思完成句子, 每空一词
21.(2023天津中考)早起是一个好习惯。 It’s a good habit to______ ______early.
22.锻炼之后,你可以先洗个淋浴。 You can______ ______ ______first after exercise.
23.人与自我·自我管理 (2024福建中考改编)每天在睡觉前读一些书是一个好习惯。(E7201001) 全解P136 知识点1 It is a good habit to do some reading before you______ ______ ______every day.
24.我周末经常和我的朋友们出去闲逛。 (E7201001) 全解P137 知识点4 I often______ ______with my friends on weekends.
25.探教材·P5 我可以随便做我喜欢的事情! I’m free to do______ ______ ______!
21.(2023天津中考)早起是一个好习惯。 It’s a good habit to______ ______early.
22.锻炼之后,你可以先洗个淋浴。 You can______ ______ ______first after exercise.
23.人与自我·自我管理 (2024福建中考改编)每天在睡觉前读一些书是一个好习惯。(E7201001) 全解P136 知识点1 It is a good habit to do some reading before you______ ______ ______every day.
24.我周末经常和我的朋友们出去闲逛。 (E7201001) 全解P137 知识点4 I often______ ______with my friends on weekends.
25.探教材·P5 我可以随便做我喜欢的事情! I’m free to do______ ______ ______!
答案:
21.get up 22.take/have a shower 23.go to bed 24.hang out 25.what I like
Ⅵ 阅读理解
(2023北京通州区期中, 24—27,★☆☆) Have you got a favourite day of a week? Saturday is David’s favourite day. David usually gets up at half past eight and has breakfast. He sometimes meets friends at the park at nine o’clock and they play basketball. He likes basketball. After lunch, he always does shopping with his dad, and then he reads some books in his bedroom. In the evening, he goes to the cinema with his family or friends. On Sunday, David never gets up early! At ten o’clock, he always walks the dog with his mum. His dad does gardening(园艺) on Sunday morning, but David never does gardening. After lunch, they usually visit David’s grandparents. His grandma always makes a cake for him and his sister. In the evening, David sometimes meets his friends.(E7201003)
26.When does David get up on Saturday morning?
A.At 8:00. B.At 8:30. C.At 9:00. D.At 9:30.
27.Where does David go on Saturday evening?
A.To the park. B.To the supermarket. C.To the cinema. D.To his grandparents’ home.
28.What does David do on Sunday morning?
A.He walks the dog. B.He makes cakes. C.He does gardening. D.He visits his grandparents.
29.新考法·段落大意题 What is the second paragraph mainly about?
A.David’s family members. B.David’s favourite games. C.David’s Sunday activities. D.David’s interests.
(2023北京通州区期中, 24—27,★☆☆) Have you got a favourite day of a week? Saturday is David’s favourite day. David usually gets up at half past eight and has breakfast. He sometimes meets friends at the park at nine o’clock and they play basketball. He likes basketball. After lunch, he always does shopping with his dad, and then he reads some books in his bedroom. In the evening, he goes to the cinema with his family or friends. On Sunday, David never gets up early! At ten o’clock, he always walks the dog with his mum. His dad does gardening(园艺) on Sunday morning, but David never does gardening. After lunch, they usually visit David’s grandparents. His grandma always makes a cake for him and his sister. In the evening, David sometimes meets his friends.(E7201003)
26.When does David get up on Saturday morning?
A.At 8:00. B.At 8:30. C.At 9:00. D.At 9:30.
27.Where does David go on Saturday evening?
A.To the park. B.To the supermarket. C.To the cinema. D.To his grandparents’ home.
28.What does David do on Sunday morning?
A.He walks the dog. B.He makes cakes. C.He does gardening. D.He visits his grandparents.
29.新考法·段落大意题 What is the second paragraph mainly about?
A.David’s family members. B.David’s favourite games. C.David’s Sunday activities. D.David’s interests.
答案:
26.B 细节理解题。根据第一段中的“Saturday is David's favourite day. David usually gets up at half past eight and has breakfast.”可知,David周六上午通常八点半起床,故答案为B。
27.C 细节理解题。根据第一段中的“In the evening, he goes to the cinema with his family or friends.”可知,David周六晚上和家人或朋友们一起去电影院看电影,故答案为C。
28.A 细节理解题。根据第二段中的“At ten o'clock, he always walks the dog with his mum.”可知,David周日上午会做的事情是“遛狗”,故答案为A。
29.C 段落大意题。第二段讲的是David周日的活动,故答案为C。
27.C 细节理解题。根据第一段中的“In the evening, he goes to the cinema with his family or friends.”可知,David周六晚上和家人或朋友们一起去电影院看电影,故答案为C。
28.A 细节理解题。根据第二段中的“At ten o'clock, he always walks the dog with his mum.”可知,David周日上午会做的事情是“遛狗”,故答案为A。
29.C 段落大意题。第二段讲的是David周日的活动,故答案为C。
查看更多完整答案,请扫码查看