2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版》

阅读短文,根据短文内容回答问题。
My name is Ray. I usually get up at 6:00 a.m. I brush my teeth, wash my face, comb (梳) my hair, and make my bed. Then I get dressed at about half past six. I have a bowl of cereal (麦片) with milk for breakfast. I take a bus to school at 7:00 a.m. I have four lessons in the morning. At twelve o'clock I have lunch at home. Then I have two lessons in the afternoon. Our school finishes at 3:30 p.m. I get home by bus at about 4:00 p.m. I study for two hours. Then I have dinner with my parents. After dinner I watch TV till 9:00 p.m. Finally I go to bed at half past nine.
This is my friend on the Internet and his name is Tom. He usually gets up at 7:00 a.m. He often has a cheese sandwich and milk for breakfast. His mom drives him to school at 8:00 a.m. His classes are over at 3:00 p.m. He gets home by car at 3:10 p.m. After getting home, he does his homework and plays computer games.
27. What does Ray have for breakfast?
______________________________
28. How many lessons does Ray have in a day?
______________________________
29. How does Tom get home?
______________________________
30. 新考法·开放性试题What do you usually do as soon as you arrive home from school?
______________________________
答案: Ⅳ [语篇解读] 本文介绍了Ray和他的网友Tom的日常生活。
27.He has a bowl of cereal with milk for breakfast./A bowl of cereal with milk. 根据第一段中的“I have a bowl of cereal with milk for breakfast.”可知,Ray早饭吃牛奶麦片。
28.Six lessons. 根据第一段中的“I have four lessons in the morning.”和“Then I have two lessons in the afternoon.”可知,Ray一天上六节课。
29.By car. 根据第二段中的“He gets home by car...”可知,Tom坐小汽车回家。
30.I usually do my homework first, and then I watch TV for a while. 本题是开放性试题,答案不唯一,符合题意即可。
31. 从下面两个题目中任选一题,根据所给提示,完成一篇不少于50词的英语文段写作。文中已给出内容不计入总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。

#### 题目①
人与自我·自我管理(2022北京房山区期中)
假如你是李华,你的英国朋友Peter发来邮件询问你的日常生活。请用英语写一封电子邮件,告诉他你的日常生活是如何安排的以及你的感受。
提示词语:get up, have classes, go to school clubs, do homework, happy
提示问题:●What's your day like?
●How do you feel every day?
(E7201004)
Dear Peter,
I'm glad to receive your email.
______________________________
Yours,
Li Hua

#### 题目②
人与社会·和谐家庭(2023北京通州区期中)
英文网站正在开展以“与家人共度好时光”为主题的征文活动,请你用英语写一篇短文投稿,谈谈你跟家人经常在一起做什么以及你的感受。
提示词语:parents, grandparents, play, shopping, happy
提示问题:●What do you usually do with your family?
●How do you feel?(E7201004)
______________________________
答案: Ⅴ 31.题目①One possible version:
Dear Peter,
I'm glad to receive your email. Today I want to tell you something about my daily life.
I get up at 7:00 a.m. I go to school from Monday to Friday. I have four classes in the morning and two classes in the afternoon. My classes are over at 3:30 p.m. After class I usually go to school clubs. I go to the football club on Monday afternoon and go to the art club on Thursday afternoon. I get home at about 5:30 pm. After dinner I always do my homework first. Sometimes I also play football with my friends. Although my daily life is very busy, I am very happy.
Please write to me and tell me something about your daily life.
Yours,
Li Hua
题目②One possible version:
I often do many things with my family. I often play ball games and do exercise with my parents after school. On Saturdays, we usually go shopping and have dinner at our favourite restaurant. On Sundays, I often visit my grandparents. I talk with them and do chores with them. I feel very happy when I spend time with my family.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭