2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第53页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
1.−This is a ______ street, isn't it?
−Yes. Every time I go there I always see a lot of people hanging around there.
A.quiet B.crowded C.free D.clean
−Yes. Every time I go there I always see a lot of people hanging around there.
A.quiet B.crowded C.free D.clean
答案:
1.B 根据题干中的“我每次去那里,总是看到许多人在那里闲逛”可知,这条街道很拥挤,crowded符合题意,故选B。
2.(2024北京延庆区期末)We are going to ______ a class meeting tomorrow.(E7204002)
A.having B.have C.had D.has
A.having B.have C.had D.has
答案:
2.B 考查be going to句型的结构。be going to后跟动词原形,故选B。
3.(2023天津东丽区期末)China ______ the Great Wall and giant pandas.(E7204001)
A.is famous as B.is strict with C.is famous for D.is strict in
A.is famous as B.is strict with C.is famous for D.is strict in
答案:
3.C 考查be famous for的用法。根据本题语境可知,中国因长城和大熊猫而闻名,be famous for的搭配符合题意,故选C。
4.Please wait for me for a while, Nancy. I have ______ to tell you.
A.something interesting B.anything interesting C.interesting something D.interesting anything
A.something interesting B.anything interesting C.interesting something D.interesting anything
答案:
4.A 考查复合不定代词的用法。形容词修饰复合不定代词时,形容词要后置,排除选项C和选项D;在肯定句中要用something。故选A。
Ⅱ 阅读表达
[文化意识.文化理解](2023上海风华中学三月月考改编)
阅读短文,根据短文内容回答问题。
Sydney is a young city with about 200 years of history. But in Australia, it is the oldest city and also the country's largest city. Sydney is the most popular city in Australia.
The climate of Sydney is very good. It is not too cold during the winter and not too hot during the summer. The sky is blue, the air is fresh, and
birds sing in the gardens. People living in Sydney like to have an easy life. They will tell you, “Don't worry.”
Many people think that Sydney is one of the most attractive cities in the world. It has many tall and modern buildings. Among them, Sydney Tower is the tallest. Standing on the 305 - metre tower, you will have a great view of the city.
Sydney is famous for its deep harbour. The harbour has many bays and beautiful surf beaches. Among them, Bondi Beach is the most popular. Sydney Harbour is not only beautiful, but also a large port(港口). Ships carry wool, wheat and meat from Sydney to other countries.
People in Sydney like to call themselves Sydneysiders. They are mostly friendly and easy - going. When they are not working, they love to have a good time at the beach, swimming and sailing.(E7204003)
5.Which city is the oldest in Australia?
______
6.How tall is the Sydney Tower?
______
7.What's Sydney famous for?
______
8. What do ships from Sydney carry to other countries?
______
9.What do Sydneysiders love to do when they are not working?
______
[文化意识.文化理解](2023上海风华中学三月月考改编)
阅读短文,根据短文内容回答问题。
Sydney is a young city with about 200 years of history. But in Australia, it is the oldest city and also the country's largest city. Sydney is the most popular city in Australia.
The climate of Sydney is very good. It is not too cold during the winter and not too hot during the summer. The sky is blue, the air is fresh, and
birds sing in the gardens. People living in Sydney like to have an easy life. They will tell you, “Don't worry.”
Many people think that Sydney is one of the most attractive cities in the world. It has many tall and modern buildings. Among them, Sydney Tower is the tallest. Standing on the 305 - metre tower, you will have a great view of the city.
Sydney is famous for its deep harbour. The harbour has many bays and beautiful surf beaches. Among them, Bondi Beach is the most popular. Sydney Harbour is not only beautiful, but also a large port(港口). Ships carry wool, wheat and meat from Sydney to other countries.
People in Sydney like to call themselves Sydneysiders. They are mostly friendly and easy - going. When they are not working, they love to have a good time at the beach, swimming and sailing.(E7204003)
5.Which city is the oldest in Australia?
______
6.How tall is the Sydney Tower?
______
7.What's Sydney famous for?
______
8. What do ships from Sydney carry to other countries?
______
9.What do Sydneysiders love to do when they are not working?
______
答案:
5.Sydney. 根据第一段中的“Sydney”和“But in Australia, it is the oldest city”可知,澳大利亚最古老的城市是悉尼。
6.It's 305 metres tall. 根据第三段中的“Standing on the 305 -metre tower, you will have a great view of the city.”可知,悉尼塔高305米。
7.Its deep harbour. 根据第四段中的“Sydney is famous for its deep harbour.”可知,悉尼因它的深水港而闻名。
8.Wool, wheat and meat. 根据第四段中的“Ships carry wool, wheat and meat from Sydney to other countries.”可知,船只将羊毛、小麦和肉类从悉尼运往其他国家。
9.They love to have a good time at the beach, swimming and sailing. 根据最后一段中的“When they are not working, they love to have a good time at the beach, swimming and sailing.”可知,当他们不工作的时候,他们喜欢在海滩上度过美好的时光,游泳和航行。
6.It's 305 metres tall. 根据第三段中的“Standing on the 305 -metre tower, you will have a great view of the city.”可知,悉尼塔高305米。
7.Its deep harbour. 根据第四段中的“Sydney is famous for its deep harbour.”可知,悉尼因它的深水港而闻名。
8.Wool, wheat and meat. 根据第四段中的“Ships carry wool, wheat and meat from Sydney to other countries.”可知,船只将羊毛、小麦和肉类从悉尼运往其他国家。
9.They love to have a good time at the beach, swimming and sailing. 根据最后一段中的“When they are not working, they love to have a good time at the beach, swimming and sailing.”可知,当他们不工作的时候,他们喜欢在海滩上度过美好的时光,游泳和航行。
查看更多完整答案,请扫码查看