2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版》

Ⅴ 连词成句
将所给单词连成句子,要求符合语法,语句通顺,大小写正确,单词不得重复使用。句末标点已给出。
23.探教材·P93 our, in, the, was, hometown, small, past
____.
24. tall, in, there, my, hometown, weren't, buildings, many(E7205002)
____.
25.to, it's, the, easy, around, travel, town
____.
26.convenient, the, Internet, makes, shopping
____.
27.in, now, live, people,usually, flats
____.
答案: 23.Our hometown was small in the past
24.There weren’t many tall buildings in my hometown
25.It’s easy to travel around the town
26.The Internet makes shopping convenient
27.Now people usually live in flats
Ⅵ 阅读理解
人与社会·和谐家庭 (2024天津中考改编, 46、48—50, ★☆)
Sara and Jack helped their mother and father work on the farm. They got food and drink from the farm.
Sara got water from the stream. Jack got eggs from the hens. Sara got apples from the trees. Jack got corn from the field. Sara got milk from the cow. After Sara and Jack worked, they went into the house.
When it got dark at night, Father made a fire so that the house had light. Then Mother told the family some news.
“There is a new food called ice cream,” Mother said. “But some people call it cream ice.” The whole family smiled. The family thought that cream ice was a funny name for a food.
“Can we try some ice cream, Mother?” asked Jack.
“We need ice and milk to make it,” said Mother. “We have to wait until winter when it snows. Then we will get ice.”
Sara and Jack couldn't wait until winter so that they could try ice cream.(E7205003)
28.Where did Sara and Jack help their mother and father work?
A.In the hotel. B.On the farm.
C.In the cinema. D.On the train.
29.When the house had light, Mother ____ to the family.
A.showed some photos B.sang some songs
C.read some poems D.told some news
30. What did the family think of the name of cream ice?
A.It was funny. B.It was easy.
C.It was helpful. D.It was common.
31.What did they need to make ice cream?
A.Sugar and eggs. B.Ice and milk.
C.Apples and corn. D.Milk and meat.
答案: 28.B 细节理解题。根据第一段中的“Sara and Jack helped their mother and father work on the farm.”可知,他们帮父母在农场干活,故选B。
29.D 细节理解题。根据第三段中的“...the house had light. Then Mother told the family some news.”可知,当时妈妈告诉了家人一些消息,故选D。
30.A 细节理解题。根据第四段中的“The family thought that cream ice was a funny name for a food.”可知,这家人认为cream ice这个名字很有趣,故选A。
31.B 细节理解题。根据第六段中的“We need ice and milk to make it”可知,他们需要冰和牛奶来制作冰激凌,故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭