2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版》

人与自我·学校生活(2024北京大兴区期中改编)
阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

#### A Good Part in the Play
Rick is waiting for the tryout (试演) for his school play. Its name is Mystery at the Lighthouse (《灯塔之谜》). Rick wants to get the ____ of Joe in that play because he loves the boy who lives in the lighthouse.
After school, all those who want to try out for the play ____ in the gym. Rick and his friend, Kevin, wait for their turn to read for the play. But Rick doesn’t find his name on the list (名单). He is very ____ about that. “Why am I not in the play?” Rick asks his mother at home. “Rick, don’t lose heart (灰心). Look at all the other things you’re good at. You do well in art and you’re a good football player,” says his ____ . Rick doesn’t say anything and goes to his room.
The next morning, Mr. Carter, an art teacher, asks Rick, “Can you do some drawings and paintings for us?” “Do ____ want me to draw for the play?” asks Rick. “I sure do,” says Mr. Carter. Rick is so excited about being part of the play.
Rick works late after school every day and ____ a big lighthouse and paints it. He also draws some boats on the water and paints them. Now it is time for the play. He is listening to it not far from the stage (舞台). He can ____ his friend, Kevin, saying his lines (台词) of the play.
At the end of the show, Mr. Carter calls all the students who ____ with the artwork, lights, and moving things around on the stage. Standing with them, Rick feels very proud (自豪的) to do the artwork for the play.
13. A. photo
B. part
C. story
D. dream
14. A. find
B. leave
C. eat
D. meet
15. A. sad
B. happy
C. excited
D. relaxed
16. A. mother
B. teacher
C. father
D. friend
17. A. they
B. I
C. we
D. you
18. A. makes
B. cleans
C. draws
D. buys
19. A. see
B. hear
C. feel
D. taste
20. A. begin
B. play
C. help
D. talk
答案: Ⅱ [语篇解读] 本文描述了Rick参与学校演出的故事。
13.B Rick想得到Joe这个角色,part符合题意,故选B。
14.D 根据语境可知,所有想试演这个戏剧的人在体育馆会面,meet符合题意,故选D。
15.A 根据设空处前提到的“Rick在名单中没有找到他的名字”可推断,Rick很难过,sad符合题意,故选A。
16.A 根据设空处前的“Rick asks his mother”可知,所缺的词是mother,故选A。
17.D 根据上下文可知,Rick问的是“你想要我为话剧画画吗?”,you符合题意,故选D。
18.C 根据语境可知,Rick画了一个很大的灯塔,draws符合题意,故选C。
19.B 他可以听到他的朋友Kevin说台词,hear符合题意,故选B。
20.C 此处表示Mr. Carter让所有提供帮助的学生都到舞台上,help符合题意,故选C。
(一)阅读下列课程介绍,请根据人物喜好和需求为他们匹配最适合的课程,并将课程所对应的A、B、C、D选项填在相应位置上。选项中一项为多余选项
**A**
English
Time: 10:00 am - 11:00 am on Monday and Tuesday
Room: 201
Teacher: Lucy King from the USA
Activities: Reading and speaking. Watching English movies. Enjoy easy English with fun!

**B**
Computer
Time: 2:00 pm - 4:00 pm on Wednesday and Friday
Room: 503
Teacher: Colin Philips from Australia
Learn program (编程) design. Find yourself surfing on the Internet freely!

**C**
Drawing
Time: 9:00 am - 11:00 am on Thursday
Room: 307
Teacher: Sun Yang from Hangzhou
Know colors and learn Chinese painting. Your life in arts starts here!

**D**
Swimming
Time: 3:00 pm - 5:00 pm on Sunday
Place: Swimming pool
Teacher: Mr. Zhang from Ningbo Sports School
Look forward to helping you feel safe and confident in the water.
21. Lucy can take classes on Tuesday morning. She can choose ______.
22. Peter is interested in program design and he can take classes in the afternoon. He can choose ______.
23. Jack only takes classes on weekends and he wants to be safe in the water. So he can choose ______.

(二)阅读下面的短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
**B**
新独家原创
Sarah is a high school student. She has a strict daily routine. She gets up at 6:30 every morning. Then she starts her day by taking a shower and getting dressed. After getting ready, she has a quick breakfast. She usually has oatmeal (燕麦片粥) and fruit for breakfast. Then she leaves home to catch a bus to school.
She has classes from 8:00 a.m. to 3:00 p.m. She has math, science and English in the morning. She has history, Spanish (西班牙语) and art in the afternoon. When she is free, she often spends time studying or working with her classmates in the library.
After school, Sarah goes to a coffee shop and does her part - time job. She works there from 4:00 p.m. to 7:00 p.m. She enjoys making coffee and meeting different people.
When she returns home from work, she has a healthy dinner with her family. After dinner, she finishes her homework first. She also makes time for her hobbies, such as playing the piano and reading.
Sarah goes to bed at 10:00 p.m. She knows the importance of a good night's sleep. She has to make sure to get at least eight hours of rest every night.(E7201003)
24. How does Sarah go to school?
A. By bus.
B. By bike.
C. By subway.
D. On foot.
25. Sarah has some classes EXCEPT __________
A. history
B. Spanish
C. art
D. music
26. What's the main idea of the passage?
A. Sarah's hobbies.
B. Sarah's everyday routine.
C. Sarah's part - time job.
D. Sarah and her school life.
答案:
A
[语篇解读] 本文列举了四种课程,并要求为三名学生选出适合他们的课程。
21.A 根据题干中的“Lucy周二上午可以上课”可知,符合题意的课程是“英语”,故选A。
22.B 根据题干中的“Peter对编程设计感兴趣”可知,符合题意的课程是“计算机”,故选B。
23.D 根据题干中的“Jack只能周末上课”以及“he wants to be safe in the water”可知,对应的课程是“游泳”,故选D。
B
[语篇解读] 本文介绍了Sarah的日常生活。
24.A 细节理解题。根据第一段中的“Then she leaves home to catch a bus to school.”可知,她乘坐公共汽车去上学,故选A。
25.D 细节理解题。根据第二段中提到的课程math、science、English、history、Spanish和art可知,没有提到的课程是“音乐”,故选D。
26.B 主旨大意题。本文介绍了Sarah的日常生活,故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭