2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第19页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
Ⅰ 根据中文意思完成句子,每空一词
1.确保你可以完成这项工作。(E7202001)
________ ________ that you can finish the work.
2.我们被分成了六个组。
We are ________ ________ six groups.
3.探教材·P41 把西红柿切成片。(E7202001)
________ the tomatoes ________ ________.
4.跨地理·太阳 当太阳照耀的时候,它散发出光和热。
________ the sun ________, it gives out light and heat.
5.新素材·女性宇航员 你能想象成为一名像王亚平一样的女性宇航员有多么难吗?
Can you imagine ________ ________ ________ ________ to be a woman astronaut like Wang Yaping?
1.确保你可以完成这项工作。(E7202001)
________ ________ that you can finish the work.
2.我们被分成了六个组。
We are ________ ________ six groups.
3.探教材·P41 把西红柿切成片。(E7202001)
________ the tomatoes ________ ________.
4.跨地理·太阳 当太阳照耀的时候,它散发出光和热。
________ the sun ________, it gives out light and heat.
5.新素材·女性宇航员 你能想象成为一名像王亚平一样的女性宇航员有多么难吗?
Can you imagine ________ ________ ________ ________ to be a woman astronaut like Wang Yaping?
答案:
1.Mark sure 2.divided into 3.Cut;into pieces
4.When;shines 5.how hard it is
4.When;shines 5.how hard it is
Ⅱ 阅读理解
文化意识·文化理解 (2024 北京中关村中学期中改编,61—64,★★☆)
①Many people in the world are short of basic (基本的) food knowledge. That’s why governments are paying attention to food education in schools. They want students to have a good relationship (关系) with food and know about its importance.
②Schools give kids different information on food. Therefore, students can learn not only something about healthy eating but also something about food production(生产) and waste(浪费).
③For example, British students from 7 to 14 must learn to cook basic meals. In this way, students can learn a useful skill and develop good food habits.
④In the US, schools use a different way. They buy fresh food from local farms for their students. Students also go on field trips to the farms. In some areas, American students learn to garden, too. When they grow their own fruit and vegetables, they treasure(珍惜) food more. They also try not to waste it.
⑤Japan even has a rule on food education. Students can’t skip (略过) breakfast, and they can’t eat fast food. Students are living healthy lives thanks to good food education.(E7202003)
6. 新考法·代词指代题 What does the underlined word “They” in Paragraph 1 refer to(指代)?
A.Kids.
B.Food skills.
C.Governments.
D.Schools.
7.In which country must students learn to cook meals?
A.China.
B.The UK.
C.America.
D.Japan.
8.Japan makes a rule on food education to ________.
A.help students to save food
B.let students eat fast food
C.make students eat healthily
D.force students to have breakfast at school
9. 新考法·篇章结构题 Which of the following is the right structure(结构) of the text?
文化意识·文化理解 (2024 北京中关村中学期中改编,61—64,★★☆)
①Many people in the world are short of basic (基本的) food knowledge. That’s why governments are paying attention to food education in schools. They want students to have a good relationship (关系) with food and know about its importance.
②Schools give kids different information on food. Therefore, students can learn not only something about healthy eating but also something about food production(生产) and waste(浪费).
③For example, British students from 7 to 14 must learn to cook basic meals. In this way, students can learn a useful skill and develop good food habits.
④In the US, schools use a different way. They buy fresh food from local farms for their students. Students also go on field trips to the farms. In some areas, American students learn to garden, too. When they grow their own fruit and vegetables, they treasure(珍惜) food more. They also try not to waste it.
⑤Japan even has a rule on food education. Students can’t skip (略过) breakfast, and they can’t eat fast food. Students are living healthy lives thanks to good food education.(E7202003)
6. 新考法·代词指代题 What does the underlined word “They” in Paragraph 1 refer to(指代)?
A.Kids.
B.Food skills.
C.Governments.
D.Schools.
7.In which country must students learn to cook meals?
A.China.
B.The UK.
C.America.
D.Japan.
8.Japan makes a rule on food education to ________.
A.help students to save food
B.let students eat fast food
C.make students eat healthily
D.force students to have breakfast at school
9. 新考法·篇章结构题 Which of the following is the right structure(结构) of the text?
答案:
6.C 代词指代题。画线的词是They,根据上文中的“这就是为什么政府重视学校的食品教育”可知,他们想让学生们和食物建立良好的关系。They指的是“政府”,故选C。
7.B 细节理解题。根据第三段中的“For example, British students from 7 to 14 must learn to cook basic meals.”可知,7到14岁的英国学生必须学习做基本的饭菜,故选B。
8.C 推理判断题。根据第五段中的描述可知,日本制定食物教育方面的规定,是为了让学生们吃得健康,故选C。
9.A 篇章结构题。通读全文可知,本文第一段总述,第二段讲学校食品教育的内容,第三、四和五段分别介绍了英国、美国和日本三个国家的食物教育情况,故选A。
7.B 细节理解题。根据第三段中的“For example, British students from 7 to 14 must learn to cook basic meals.”可知,7到14岁的英国学生必须学习做基本的饭菜,故选B。
8.C 推理判断题。根据第五段中的描述可知,日本制定食物教育方面的规定,是为了让学生们吃得健康,故选C。
9.A 篇章结构题。通读全文可知,本文第一段总述,第二段讲学校食品教育的内容,第三、四和五段分别介绍了英国、美国和日本三个国家的食物教育情况,故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看