2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
Ⅳ 阅读表达(第28—30题每题2分,第30题4分,共10分)
文化意识·文化理解
阅读短文,根据短文内容回答问题。
Do you remember the fight between sweet zongzi and salty zongzi during the Dragon Boat Festival? The differences(区别) between people in the north and those in the south have always been a popular topic.
Now people turn to another difference: how people in the north and south shop for food at the market. People from southern China may say they like to buy what they need for just one or two meals every day. They usually buy just a tomato, two potatoes and 0.25 kilogram of beef at a time. However, buying enough vegetables and meat for a week is usual for people in the north.
Also, when you go to the market in the south, you can buy just one apple or one pear. Shopkeepers even help you peel(削皮) and cut it. But shopkeepers in the north won't do that for you.
The difference could be due to the different weather. Food can be kept for a long time in the north, because it's cold and dry there. Many northerners(北方人) in China have the habit of storing food. But because of the hot and wet weather in the south, southerners in China love to buy just enough food for one or two meals. Otherwise, the food may go bad.(E7202003)
28.How many meals do people in the south buy food for every day?
____________________
29. Why do northerners in China buy enough vegetables and meat for a week?
____________________
30.What habit do many northerners in China have?
____________________
31.新考法·开放性试题 Where do you often buy food? Why?
____________________
文化意识·文化理解
阅读短文,根据短文内容回答问题。
Do you remember the fight between sweet zongzi and salty zongzi during the Dragon Boat Festival? The differences(区别) between people in the north and those in the south have always been a popular topic.
Now people turn to another difference: how people in the north and south shop for food at the market. People from southern China may say they like to buy what they need for just one or two meals every day. They usually buy just a tomato, two potatoes and 0.25 kilogram of beef at a time. However, buying enough vegetables and meat for a week is usual for people in the north.
Also, when you go to the market in the south, you can buy just one apple or one pear. Shopkeepers even help you peel(削皮) and cut it. But shopkeepers in the north won't do that for you.
The difference could be due to the different weather. Food can be kept for a long time in the north, because it's cold and dry there. Many northerners(北方人) in China have the habit of storing food. But because of the hot and wet weather in the south, southerners in China love to buy just enough food for one or two meals. Otherwise, the food may go bad.(E7202003)
28.How many meals do people in the south buy food for every day?
____________________
29. Why do northerners in China buy enough vegetables and meat for a week?
____________________
30.What habit do many northerners in China have?
____________________
31.新考法·开放性试题 Where do you often buy food? Why?
____________________
答案:
28.For just one or two meals. 根据第二段中的“People from southern China may say they like to buy what they need for just one or two meals every day.”可知答案。
29.Because it’s cold and dry there. 根据第四段中的“Food can be kept for a long time in the north, because it’s cold and dry there.”可知,食物在北方可以保存很长时间,因为那里又冷又干燥。
30.The habit of storing food. 根据第四段中的“Many northerners in China have the habit of storing food.”可知,许多北方人有储存食物的习惯。
31.I often buy food in supermarkets, because they always offer fresh fruit and vegetables. 本题是开放性试题,答案不唯一,符合题意即可。
29.Because it’s cold and dry there. 根据第四段中的“Food can be kept for a long time in the north, because it’s cold and dry there.”可知,食物在北方可以保存很长时间,因为那里又冷又干燥。
30.The habit of storing food. 根据第四段中的“Many northerners in China have the habit of storing food.”可知,许多北方人有储存食物的习惯。
31.I often buy food in supermarkets, because they always offer fresh fruit and vegetables. 本题是开放性试题,答案不唯一,符合题意即可。
Ⅴ 文段表达(共10分)
32.从下面两个题目中任选一题,根据所给提示,完成一篇不少于50词的英语文段写作。文中已给出内容不计入总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。
题目①
新独家原创
每个人都有自己最喜欢的食物。你最喜欢的食物是什么呢?请你以“My favourite food”为题,介绍你最喜欢的食物。
提示词语:because, delicious, taste, health
提示问题:●What's your favourite food? Why?
●How often do you eat it?
●Is it healthy or not? (E7202004)
My favourite food
____________________
____________________
____________________
____________________
____________________
题目②
人与自我·健康生活 (2022北京房山区期中)
在我们的日常生活中,养成健康的饮食习惯是非常重要的。某英文网站正在开展以“健康饮食”为主题的征文活动。假如你是李华,请用英语写一篇短文投稿,谈谈你的饮食习惯以及你对于健康饮食的看法。
提示词语:vegetables, meat, drink, different, junk food
提示问题:●What do you usually eat?
●How can we have a healthy eating habit? (E7202004)
Healthy eating habits are very important for teenagers. ____________________
____________________
____________________
____________________
____________________
32.从下面两个题目中任选一题,根据所给提示,完成一篇不少于50词的英语文段写作。文中已给出内容不计入总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。
题目①
新独家原创
每个人都有自己最喜欢的食物。你最喜欢的食物是什么呢?请你以“My favourite food”为题,介绍你最喜欢的食物。
提示词语:because, delicious, taste, health
提示问题:●What's your favourite food? Why?
●How often do you eat it?
●Is it healthy or not? (E7202004)
My favourite food
____________________
____________________
____________________
____________________
____________________
题目②
人与自我·健康生活 (2022北京房山区期中)
在我们的日常生活中,养成健康的饮食习惯是非常重要的。某英文网站正在开展以“健康饮食”为主题的征文活动。假如你是李华,请用英语写一篇短文投稿,谈谈你的饮食习惯以及你对于健康饮食的看法。
提示词语:vegetables, meat, drink, different, junk food
提示问题:●What do you usually eat?
●How can we have a healthy eating habit? (E7202004)
Healthy eating habits are very important for teenagers. ____________________
____________________
____________________
____________________
____________________
答案:
题目①One possible version:
My favourite food
My favourite food is ice cream. I like it because it is sweet and delicious. In summer I almost eat ice cream every day. I know ice cream is unhealthy. It tastes nice, but it’s not good for my health.
To stay healthy, I’m going to eat less ice cream. I will try to eat more healthy food, such as fresh vegetables and fruit.
题目②One possible version:
Healthy eating habits are very important for teenagers. I love to eat a lot of healthy food. I like to eat vegetables and meat for lunch and dinner. To stay healthy, I drink enough water every day. I never drink cola or coffee because they are unhealthy. My mother often asks me to eat different kinds of fruits such as oranges and bananas. Fruit is good for our health and we should eat more. Junk food is not good for our health, so we should eat less.
My favourite food
My favourite food is ice cream. I like it because it is sweet and delicious. In summer I almost eat ice cream every day. I know ice cream is unhealthy. It tastes nice, but it’s not good for my health.
To stay healthy, I’m going to eat less ice cream. I will try to eat more healthy food, such as fresh vegetables and fruit.
题目②One possible version:
Healthy eating habits are very important for teenagers. I love to eat a lot of healthy food. I like to eat vegetables and meat for lunch and dinner. To stay healthy, I drink enough water every day. I never drink cola or coffee because they are unhealthy. My mother often asks me to eat different kinds of fruits such as oranges and bananas. Fruit is good for our health and we should eat more. Junk food is not good for our health, so we should eat less.
查看更多完整答案,请扫码查看