2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
下面表格中是对四名学生的英语技能情况的描述,A、B、C、D 四个选项分别介绍了四名学校英语教师提供的校本课程,请为每名学生选择一个合适的课程。
A
人与自我·学校生活 (2023 北京石景山区期末改编)
21. ______
Amy is a middle school student. As she is poor at English reading, she hopes to improve her reading ability. But she is only free on Tuesdays and Thursdays.
22. ______
Listening understanding is the biggest problem for Peter. Now he would like to take a course(课程) to improve his listening skills on Fridays.
23. ______
Jack is planning to go to a British university. But he has difficulty in communicating with others in English. He wants to improve his spoken English.
24. ______
English is Kate's favourite subject. She does well in listening, speaking and reading, but she is not good at writing. She wants to take some lessons so as to write better.
A. You can take Mr. Li's course in Room 405 from Monday to Friday. It will surely help you improve your listening skills a lot.
B. In Miss Wang's writing course, you will learn how to write in a proper(合适的) way. The lessons will be given in Room 307 on Saturdays.
C. If you are poor at spoken English, why don't you come to the English speaking course taught by Mr. Smith? He will be waiting for you in Room 202 on Wednesday and Friday.
D. Miss Huang has some suggestions on how to do better in reading. If you want to improve your reading ability, come to Room 308 on Tuesday and Thursday.
#### (二)阅读短文,根据短文内容,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择最佳选项。
##### B
Dear classmates,
The Student Art Festival at our middle school will be from December 11th to December 27th. There will be some fun shows for us.
First, there will be a photo show. The students at our school took the photos. All of the photos are great. I love one of the photos very much. It's a photo of a big family. I think this student must have a happy family. Go to the photo show and find your favorite photos.
Also, we will have other fun shows — the talent show(才艺表演), the Chinese painting show and the DIY show. The talent show will be on the afternoon of December 19th. Tony and I will dance in the show. You can come and watch our dance. The Chinese painting show will be on the morning of December 21st. Our classmates Linda, Jim and Alice will show their paintings to us. The DIY show will be on the afternoon of December 25th. We can make lots of things like model planes by hand. Then our school will sell them to help students in need.
The shows will be fun. Let's go and have a great time at the art festival!
Helen
25. The Student Art Festival will start on ______.
A. December 11th B. December 19th C. December 25th D. December 27th
26. Students can watch these shows EXCEPT ______.
A. the photo show B. the DIY show C. the Chinese painting show D. the game show
27. Who will Helen dance with in the talent show?
A. Jim. B. Alice. C. Tony. D. Linda.
##### C
人与自我·学校生活 (2023 天津河西区期中改编)
My dream: being a football player
Hi, everyone! My name is Mike. I'm from the US, but now I'm at a middle school in Guangdong. I'm a member of a football school here.
I love football. I started playing football in Grade One. And I am also a good student at school. I enjoy both football and studying, so I come to the school. Here I have teachers who teach me different subjects and football skills.
We have lessons just like yours, and maths is my favourite subject. I always get high marks on the exams. We have football training(训练), too. We have to practice for one and a half hours four times a week. And at weekends, there is a football game in our school. Our football teachers are very strict, but I love them because they help me play football better.
Not everyone at our school can be a professional(职业的) football player in the future. But they can take jobs about football, like football teachers and team physicians(队医). My dream is to be a player. I hope my dream can come true.
28. Mike has football training ______.
A. once a week B. twice a week C. four times a week D. every day
29. 新考法·代词指代题 What does the underlined word “they” refer to in Paragraph 3?
A. Football players. B. Football teams. C. Football games. D. Football teachers.
30. What does the passage mainly talk about?
A. Mike loves football. B. Mike's first day at school. C. Why Mike wants to be a football player. D. Mike's life in a football school.
##### D
人与自我·健康生活
There are a lot of discussions these days about children's health. Many people want to know how to help kids be fitter.
Being fit means that a person eats well, gets a lot of exercise and has healthy weight. If you are fit, your body works well, feels good and can do all the things you want to do, like running around with friends. Here are some suggestions for being fit.
Eat all kinds of food
If you eat different kinds of food, you can get the nutrients your body needs.
Drink milk
Kids need calcium(钙) to build strong bones, and milk is the best to supply calcium. How much milk do kids need to have a day? If you are younger than 9 years old, drink 2 cups of milk a day. If you are older than 9 years old, drink 3 cups of milk a day, please.
Listen to your body
While you are eating, notice(注意) how your body feels and when your stomach feels comfortably full. Sometimes, people eat too much because they don't notice when they need to stop eating. Eating too much can make you feel uncomfortable. (E7202003)
31. The underlined word “nutrients” means “______” in Chinese.
A. 营养 B. 活动 C. 水分 D. 锻炼
32. How many cups of milk does a 6 - year - old child need a day?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
33. 新考法·标题归纳题 The best title for the passage is “______”.
A. Eat Much Food B. What to Drink C. How to Exercise D. Be a Healthy Kid
A
人与自我·学校生活 (2023 北京石景山区期末改编)
21. ______
Amy is a middle school student. As she is poor at English reading, she hopes to improve her reading ability. But she is only free on Tuesdays and Thursdays.
22. ______
Listening understanding is the biggest problem for Peter. Now he would like to take a course(课程) to improve his listening skills on Fridays.
23. ______
Jack is planning to go to a British university. But he has difficulty in communicating with others in English. He wants to improve his spoken English.
24. ______
English is Kate's favourite subject. She does well in listening, speaking and reading, but she is not good at writing. She wants to take some lessons so as to write better.
A. You can take Mr. Li's course in Room 405 from Monday to Friday. It will surely help you improve your listening skills a lot.
B. In Miss Wang's writing course, you will learn how to write in a proper(合适的) way. The lessons will be given in Room 307 on Saturdays.
C. If you are poor at spoken English, why don't you come to the English speaking course taught by Mr. Smith? He will be waiting for you in Room 202 on Wednesday and Friday.
D. Miss Huang has some suggestions on how to do better in reading. If you want to improve your reading ability, come to Room 308 on Tuesday and Thursday.
#### (二)阅读短文,根据短文内容,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择最佳选项。
##### B
Dear classmates,
The Student Art Festival at our middle school will be from December 11th to December 27th. There will be some fun shows for us.
First, there will be a photo show. The students at our school took the photos. All of the photos are great. I love one of the photos very much. It's a photo of a big family. I think this student must have a happy family. Go to the photo show and find your favorite photos.
Also, we will have other fun shows — the talent show(才艺表演), the Chinese painting show and the DIY show. The talent show will be on the afternoon of December 19th. Tony and I will dance in the show. You can come and watch our dance. The Chinese painting show will be on the morning of December 21st. Our classmates Linda, Jim and Alice will show their paintings to us. The DIY show will be on the afternoon of December 25th. We can make lots of things like model planes by hand. Then our school will sell them to help students in need.
The shows will be fun. Let's go and have a great time at the art festival!
Helen
25. The Student Art Festival will start on ______.
A. December 11th B. December 19th C. December 25th D. December 27th
26. Students can watch these shows EXCEPT ______.
A. the photo show B. the DIY show C. the Chinese painting show D. the game show
27. Who will Helen dance with in the talent show?
A. Jim. B. Alice. C. Tony. D. Linda.
##### C
人与自我·学校生活 (2023 天津河西区期中改编)
My dream: being a football player
Hi, everyone! My name is Mike. I'm from the US, but now I'm at a middle school in Guangdong. I'm a member of a football school here.
I love football. I started playing football in Grade One. And I am also a good student at school. I enjoy both football and studying, so I come to the school. Here I have teachers who teach me different subjects and football skills.
We have lessons just like yours, and maths is my favourite subject. I always get high marks on the exams. We have football training(训练), too. We have to practice for one and a half hours four times a week. And at weekends, there is a football game in our school. Our football teachers are very strict, but I love them because they help me play football better.
Not everyone at our school can be a professional(职业的) football player in the future. But they can take jobs about football, like football teachers and team physicians(队医). My dream is to be a player. I hope my dream can come true.
28. Mike has football training ______.
A. once a week B. twice a week C. four times a week D. every day
29. 新考法·代词指代题 What does the underlined word “they” refer to in Paragraph 3?
A. Football players. B. Football teams. C. Football games. D. Football teachers.
30. What does the passage mainly talk about?
A. Mike loves football. B. Mike's first day at school. C. Why Mike wants to be a football player. D. Mike's life in a football school.
##### D
人与自我·健康生活
There are a lot of discussions these days about children's health. Many people want to know how to help kids be fitter.
Being fit means that a person eats well, gets a lot of exercise and has healthy weight. If you are fit, your body works well, feels good and can do all the things you want to do, like running around with friends. Here are some suggestions for being fit.
Eat all kinds of food
If you eat different kinds of food, you can get the nutrients your body needs.
Drink milk
Kids need calcium(钙) to build strong bones, and milk is the best to supply calcium. How much milk do kids need to have a day? If you are younger than 9 years old, drink 2 cups of milk a day. If you are older than 9 years old, drink 3 cups of milk a day, please.
Listen to your body
While you are eating, notice(注意) how your body feels and when your stomach feels comfortably full. Sometimes, people eat too much because they don't notice when they need to stop eating. Eating too much can make you feel uncomfortable. (E7202003)
31. The underlined word “nutrients” means “______” in Chinese.
A. 营养 B. 活动 C. 水分 D. 锻炼
32. How many cups of milk does a 6 - year - old child need a day?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
33. 新考法·标题归纳题 The best title for the passage is “______”.
A. Eat Much Food B. What to Drink C. How to Exercise D. Be a Healthy Kid
答案:
A
[语篇解读] 本文介绍了四名学生的英语技能情况,还介绍了几个校本课程。
21.D 根据 Amy 的英语技能情况简介中的“As she is poor at English reading, she hopes to improve her reading ability.”可知,合适的课程是 D。
22.A 根据 Peter 的英语技能情况简介中的“Listening understanding is the biggest problem for Peter.”可知,合适的课程是 A。
23.C 根据 Jack 的英语技能情况简介中的“He wants to improve his spoken English.”可知,合适的课程是 C。
24.B 根据 Kate 的英语技能情况简介中的“she is not good at writing”和“She wants to take some lessons so as to write better.”可知,合适的课程是 B。
B
[语篇解读] 本文是海伦写给同学们的一封信,她在信中介绍了学生艺术节的活动安排。
25.A 细节理解题。根据正文第一段中的“The Student Art Festival at our middle school will be from December 11th to December 27th.”可知,学生艺术节将于 12 月 11 日开始,故选 A。
26.D 推理判断题。根据正文第二段中的“First, there will be a photo show.”和第三段中的“Also, we will have other fun shows—the talent show, the Chinese painting show and the DIY show.”可知,A、B 和 C 三个选项都是艺术节的活动,故选 D。
·解题技巧
推理判断题是阅读理解的一种常考题型。推理判断题通常无法直接从文章中得到答案,要求考生通过分析、整合、判断等,作出符合逻辑的推理。
27.C 细节理解题。根据正文第三段中的“Tony and I will dance in the show.”可知,海伦将和托尼在才艺表演时跳舞,故选 C。
C
[语篇解读] 本文作者 Mike 讲述了自己在足球学校的生活。
28.C 细节理解题。根据第三段中的“We have football training, too. We have to practice...four times a week.”可知,Mike 每周进行四次足球训练,故答案为 C。
29.D 代词指代题。根据画线词前的“Our football teachers”可知,帮助我踢足球踢得更好的是“足球老师”,故答案为 D。
30.D 主旨大意题。本文作者 Mike 讲述了自己在足球学校的生活,故答案为 D。
D
31.A 词义猜测题。根据语境可知,如果你吃不同种类的食物,你就能够获得身体所需要的“营养”,故 nutrients 的含义是“营养”。
32.B 细节理解题。根据 Drink milk 部分的“If you are younger than 9 years old, drink 2 cups of milk a day.”可知,六岁的孩子一天需要喝两杯牛奶,故答案为 B。
33.D 标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲的是保持健康的注意事项,故答案为 D。
[语篇解读] 本文介绍了四名学生的英语技能情况,还介绍了几个校本课程。
21.D 根据 Amy 的英语技能情况简介中的“As she is poor at English reading, she hopes to improve her reading ability.”可知,合适的课程是 D。
22.A 根据 Peter 的英语技能情况简介中的“Listening understanding is the biggest problem for Peter.”可知,合适的课程是 A。
23.C 根据 Jack 的英语技能情况简介中的“He wants to improve his spoken English.”可知,合适的课程是 C。
24.B 根据 Kate 的英语技能情况简介中的“she is not good at writing”和“She wants to take some lessons so as to write better.”可知,合适的课程是 B。
B
[语篇解读] 本文是海伦写给同学们的一封信,她在信中介绍了学生艺术节的活动安排。
25.A 细节理解题。根据正文第一段中的“The Student Art Festival at our middle school will be from December 11th to December 27th.”可知,学生艺术节将于 12 月 11 日开始,故选 A。
26.D 推理判断题。根据正文第二段中的“First, there will be a photo show.”和第三段中的“Also, we will have other fun shows—the talent show, the Chinese painting show and the DIY show.”可知,A、B 和 C 三个选项都是艺术节的活动,故选 D。
·解题技巧
推理判断题是阅读理解的一种常考题型。推理判断题通常无法直接从文章中得到答案,要求考生通过分析、整合、判断等,作出符合逻辑的推理。
27.C 细节理解题。根据正文第三段中的“Tony and I will dance in the show.”可知,海伦将和托尼在才艺表演时跳舞,故选 C。
C
[语篇解读] 本文作者 Mike 讲述了自己在足球学校的生活。
28.C 细节理解题。根据第三段中的“We have football training, too. We have to practice...four times a week.”可知,Mike 每周进行四次足球训练,故答案为 C。
29.D 代词指代题。根据画线词前的“Our football teachers”可知,帮助我踢足球踢得更好的是“足球老师”,故答案为 D。
30.D 主旨大意题。本文作者 Mike 讲述了自己在足球学校的生活,故答案为 D。
D
31.A 词义猜测题。根据语境可知,如果你吃不同种类的食物,你就能够获得身体所需要的“营养”,故 nutrients 的含义是“营养”。
32.B 细节理解题。根据 Drink milk 部分的“If you are younger than 9 years old, drink 2 cups of milk a day.”可知,六岁的孩子一天需要喝两杯牛奶,故答案为 B。
33.D 标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲的是保持健康的注意事项,故答案为 D。
查看更多完整答案,请扫码查看