2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版》

(一)请你为Mark、Anna和Leo推荐最合适的旅游景点,并将所对应的A、B、C选项填在相应位置上。

A
(2024北京西城区期末改编)
A. The Great Wall of China
The Great Wall was built thousands of years ago to keep the country safe. Today, people stand on it, enjoying the amazing sights from the watchtowers. It is an unforgettable journey that is just like a Chinese history lesson.
B. Mount Huangshan
Mount Huangshan is a beautiful mountain in Anhui, China, known for its pine trees, strange stones and sea of clouds. It's a place of natural (自然的) beauty, culture, art and literature. Each visit there is a memorable experience.
C. The Li River in Guilin
The Li River is famous for its peaceful waters and beautiful green hills. If you take a boat trip, you can see these hills, watching their reflections (倒影) dance on the water. It's perfect for people who enjoy taking photos of beautiful places.
21. ______ Mark: I want to go boating in a place with green hills. And I want to take beautiful photos there.
22. ______ Anna: I love climbing mountains. It's always amazing to find myself above the sea of clouds.
23. ______ Leo: I enjoy visiting places with a long history. They can always take me back in time.

(二)阅读下面的短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

B
人与自我·学校生活
One day, Mr. Li was reading a book in his office after school. To his surprise, a ball flew in suddenly from the open window and hit him on the head. He took the ball to the window, but he only saw a group of boys running away quickly and they disappeared(消失) in a minute. He sat down again and continued(继续) his reading.
As it got dark, it was time for him to leave for home. He looked at the ball and thought what to do with it. He knew the owner(主人) of the ball must live nearby and wished to get it back. He went downstairs and walked to the playground. He placed the ball in the centre of the playground with a piece of paper. He wrote, “Be careful next time!” Then he walked away.
The next morning, as Mr. Li opened the office door, he found the same piece of paper on the floor. Some words were added(添加) after his words, “Thank you for your kindness.”
24. What happened while Mr. Li was reading in his office?
A. The window was broken by a ball.
B. A ball hit him on the head.
C. A ball hit the window.
D. The door was broken by a ball.
25. Why did the owner of the ball run away quickly?
A. He was afraid of Mr. Li.
B. He wanted to get the ball back.
C. He wanted to go home.
D. He went to look for the ball.
26. How did Mr. Li deal with the ball?
A. He took it home.
B. He put it in his office.
C. He put it in the playground.
D. He had no idea about it.
答案: A
[语篇解读] 本文介绍了长城、黄山和漓江三个景点,还描述了Mark、Anna和Leo的度假需求。
21.C 根据Mark描述的“我想在一个青山环绕的地方划船。并且我想在那里拍漂亮的照片”可知,合适的景点是“漓江”,故选C。
22.B 根据Anna描述中的“我喜欢爬山”以及“云海”可知,合适的景点是“黄山”,故选B。
23.A 根据Leo描述中的“我喜欢游览历史悠久的地方”可知,合适的景点是“长城”,故选A。
B
[语篇解读] 本文讲的是放学后李老师在办公室遇到的一次意外事件。
24.B 细节理解题。根据第一段第二句可知,一个球从开着的窗户飞进来打到了他的头,故答案为B。
25.A 推理判断题。通读全文可推断,球的主人害怕被李老师指责,于是迅速地逃走了,故答案为A。
26.C 细节理解题。根据第二段中的“He placed the ball in the centre of the playground with a piece of paper.”可知,他把球放在了操场中间,故答案为C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭