2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第25页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
A
人与自我·学校生活(2023 北京大兴区期中改编)
After - school activities are a great way to help teenagers develop (发展) themselves in different areas. Come to take part in these activities.
Help at the children’s home
We need help at the children’s home. Are you good with children? Can you play games with them? If so, they will love you, and you can make friends. It’s interesting and fun. Please call Mr. Black at 026 - 76385.
Help with chess(国际象棋) in English
Can you speak English? Can you play chess? We need two people to help with chess for English - speaking students. It’s relaxing and easy! Please come to the students’ chess club. Call Mrs. Smith at 026 - 77425.
Music teachers wanted
Can you play the piano or the violin? Do you have time on weekends? The school music club needs five people to teach music. It’s not difficult. Please call Mr. White at 026 - 76841.
News reporters wanted
Do you like to talk with people? Do you like to write stories? Then come and work as a reporter. Come to join our news - reporting club. Call Mr. Brown at 026 - 76256.
1. John calls 026 - 77425 to ____.
A. help at the children’s home
B. help with chess in English
C. teach music
D. work as a news reporter
2. How many people does the school music club need?
A. 2.
B. 3.
C. 4.
D. 5.
3. What can we know from the passage?
A. You can call Mr. Black at 026 - 76256 to help with the children.
B. To help with chess for English - speaking students is difficult.
C. The school music club needs teachers to work on weekends.
D. You need to write to people in the news - reporting club.
人与自我·学校生活(2023 北京大兴区期中改编)
After - school activities are a great way to help teenagers develop (发展) themselves in different areas. Come to take part in these activities.
Help at the children’s home
We need help at the children’s home. Are you good with children? Can you play games with them? If so, they will love you, and you can make friends. It’s interesting and fun. Please call Mr. Black at 026 - 76385.
Help with chess(国际象棋) in English
Can you speak English? Can you play chess? We need two people to help with chess for English - speaking students. It’s relaxing and easy! Please come to the students’ chess club. Call Mrs. Smith at 026 - 77425.
Music teachers wanted
Can you play the piano or the violin? Do you have time on weekends? The school music club needs five people to teach music. It’s not difficult. Please call Mr. White at 026 - 76841.
News reporters wanted
Do you like to talk with people? Do you like to write stories? Then come and work as a reporter. Come to join our news - reporting club. Call Mr. Brown at 026 - 76256.
1. John calls 026 - 77425 to ____.
A. help at the children’s home
B. help with chess in English
C. teach music
D. work as a news reporter
2. How many people does the school music club need?
A. 2.
B. 3.
C. 4.
D. 5.
3. What can we know from the passage?
A. You can call Mr. Black at 026 - 76256 to help with the children.
B. To help with chess for English - speaking students is difficult.
C. The school music club needs teachers to work on weekends.
D. You need to write to people in the news - reporting club.
答案:
1.B 细节理解题。根据Help with chess in English中的电话号码(026 - 77425)可知答案为B。
2.D 细节理解题。根据Music teachers wanted描述中的“The school music club needs five people to teach music.”可知,学校音乐社团需要五名音乐老师,故答案为D。
3.C 细节理解题。根据Music teachers wanted描述中的“Do you have time on weekends? The school music club needs five people to teach music.”可知,学校音乐社团需要老师在周末工作,故答案为C。
2.D 细节理解题。根据Music teachers wanted描述中的“The school music club needs five people to teach music.”可知,学校音乐社团需要五名音乐老师,故答案为D。
3.C 细节理解题。根据Music teachers wanted描述中的“Do you have time on weekends? The school music club needs five people to teach music.”可知,学校音乐社团需要老师在周末工作,故答案为C。
B
人与自我·健康生活(2024 山东济南历城区期中改编)
What food do you eat every day? Do you eat healthy food? Now many people like to have black food—black rice, black beans, black grapes. Why do they like black food? Here are some of their answers.
● Black food is good for hearts.
● Black food can help their children be smart.
● Black food can turn their white hair into black hair.
Black food is very good, but our body needs food of various colors. Food is colorful. Some food is green, some food is red, and some is black. It isn’t good to always eat food of the same color. Colorful fruits and vegetables are good for our health. Their colors help us keep healthy. Green is good for our eyes. Blue and purple help us remember things well. They are good for our eyes, too. Red makes our hearts healthy. Yellow and orange get us much vitamin C. So we should not only eat a few kinds of food. You can take photos of your meals for some days. Then you can use them to know clearly what you eat every day.
4. Eating red food can ____.
A. help us remember well
B. help children to be smart
C. make our hearts healthy
D. make our black hair colorful
5. Mary wants to have good eyesight, so she should eat ____.
A. black, green and blue food
B. red, yellow and orange food
C. purple, red and black food
D. green, blue and purple food
6. 新考法·代词指代题 The underlined word “them” refers to(指代) ____.
A. the food
B. the colors
C. the photos
D. some days
7. 新考法·写作目的题 The writer wants to tell us that ____.
A. we can’t eat food like black rice
B. we need to eat food of all kinds of colors
C. we need to take photos of our meals
D. we must eat much black food every day
人与自我·健康生活(2024 山东济南历城区期中改编)
What food do you eat every day? Do you eat healthy food? Now many people like to have black food—black rice, black beans, black grapes. Why do they like black food? Here are some of their answers.
● Black food is good for hearts.
● Black food can help their children be smart.
● Black food can turn their white hair into black hair.
Black food is very good, but our body needs food of various colors. Food is colorful. Some food is green, some food is red, and some is black. It isn’t good to always eat food of the same color. Colorful fruits and vegetables are good for our health. Their colors help us keep healthy. Green is good for our eyes. Blue and purple help us remember things well. They are good for our eyes, too. Red makes our hearts healthy. Yellow and orange get us much vitamin C. So we should not only eat a few kinds of food. You can take photos of your meals for some days. Then you can use them to know clearly what you eat every day.
4. Eating red food can ____.
A. help us remember well
B. help children to be smart
C. make our hearts healthy
D. make our black hair colorful
5. Mary wants to have good eyesight, so she should eat ____.
A. black, green and blue food
B. red, yellow and orange food
C. purple, red and black food
D. green, blue and purple food
6. 新考法·代词指代题 The underlined word “them” refers to(指代) ____.
A. the food
B. the colors
C. the photos
D. some days
7. 新考法·写作目的题 The writer wants to tell us that ____.
A. we can’t eat food like black rice
B. we need to eat food of all kinds of colors
C. we need to take photos of our meals
D. we must eat much black food every day
答案:
4.C 细节理解题。根据文章中的“Red makes our hearts healthy.”可知,吃红色的食物能让我们的心脏健康,故选C。
5.D 细节理解题。根据文章中的“Green is good for our eyes. Blue and purple help us remember things well. They are good for our eyes, too.”可知,Mary想要拥有好的视力,她应吃绿色、蓝色和紫色的食物,故选D。
6.C 代词指代题。画线的词是them,根据最后一段中的“You can take photos of your meals for some days. Then you can use them to know clearly what you eat every day.”可知,你可以给你的餐食拍几天照片,然后你可以用它们来清楚地知道你每天吃了什么,them指的是“餐食的照片”,故选C。
7.B 写作目的题。通读全文可知,作者想要告诉我们的是“我们需要吃各种颜色的食物”,故选B。
5.D 细节理解题。根据文章中的“Green is good for our eyes. Blue and purple help us remember things well. They are good for our eyes, too.”可知,Mary想要拥有好的视力,她应吃绿色、蓝色和紫色的食物,故选D。
6.C 代词指代题。画线的词是them,根据最后一段中的“You can take photos of your meals for some days. Then you can use them to know clearly what you eat every day.”可知,你可以给你的餐食拍几天照片,然后你可以用它们来清楚地知道你每天吃了什么,them指的是“餐食的照片”,故选C。
7.B 写作目的题。通读全文可知,作者想要告诉我们的是“我们需要吃各种颜色的食物”,故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看