2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第31页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
Ⅵ 根据中文意思完成句子,每空一词
26.你能自己查明真相吗?(E7203001)
Can you ____ ____ the truth by yourself?
27.(2024北京一零一中期中)他不得不穿校服吗?(E7203002) 全解P164 语法3
Does he ____ ____ wear the school uniform?
28.跨信息科技·互联网 我们可以在互联网上获取许多有用的信息。
We can get a lot of useful information ____ ____ ____.
29.新独家原创 充足的雨水对耕种有好处。
Enough rain is ____ ____ farming.
30.语言能力·表达能力 他不仅会跳舞,还会唱英文歌。(E7203001)
He can ____ ____ dance ____ ____ sing English songs.
26.你能自己查明真相吗?(E7203001)
Can you ____ ____ the truth by yourself?
27.(2024北京一零一中期中)他不得不穿校服吗?(E7203002) 全解P164 语法3
Does he ____ ____ wear the school uniform?
28.跨信息科技·互联网 我们可以在互联网上获取许多有用的信息。
We can get a lot of useful information ____ ____ ____.
29.新独家原创 充足的雨水对耕种有好处。
Enough rain is ____ ____ farming.
30.语言能力·表达能力 他不仅会跳舞,还会唱英文歌。(E7203001)
He can ____ ____ dance ____ ____ sing English songs.
答案:
26.find out 27.have to 28.on the Internet
29.good for 30.not only;but also
29.good for 30.not only;but also
Ⅶ 按要求完成句子,每空一词
31.She can finish the work within three days.(改为同义句)(E7203001) 全解P163 知识点13
She ____ ____ ____ finish the work within three days.
32.She has to arrive home by 5:00.(改为否定句)
She ____ ____ ____ arrive home by 5:00.
33.David has to stay at home today.(改为一般疑问句,并作肯定回答)(E7203002)
____ David ____ to stay at home today?
Yes, ____ ____.
34.She often watches TV in the evening.(对画线部分提问)
____ ____ she ____ ____ in the evening?
35.They will have a picnic on Sunday morning.(对画线部分提问)
____ ____ they ____ a picnic?
31.She can finish the work within three days.(改为同义句)(E7203001) 全解P163 知识点13
She ____ ____ ____ finish the work within three days.
32.She has to arrive home by 5:00.(改为否定句)
She ____ ____ ____ arrive home by 5:00.
33.David has to stay at home today.(改为一般疑问句,并作肯定回答)(E7203002)
____ David ____ to stay at home today?
Yes, ____ ____.
34.She often watches TV in the evening.(对画线部分提问)
____ ____ she ____ ____ in the evening?
35.They will have a picnic on Sunday morning.(对画线部分提问)
____ ____ they ____ a picnic?
答案:
31.is able to 32.doesn't have to 33.Does;have;he does 34.What does;often do 35.When will;have
Ⅷ 阅读理解
新考法·信息匹配 (2023北京密云区期末改编,21—23,★☆☆)
A、B、C、D是对北京四个季节的描述,请将最佳描述与三个季节的名称匹配。其中一个选项为多余选项。
Weather in Beijing
A.It is from December to February and it can be very cold. You need to wear an overcoat, gloves and a scarf. The Great Wall is a good place to visit. There’s lots of white snow, but there aren’t many tourists.
B.It is cool and dry. If you have time, spend a day or two at the Fragrant Hills Park. The trees, with their green, yellow, orange and red leaves, are so pretty. But you’ll also see lots of people everywhere. Make sure you wear trainers or comfortable shoes.
C.It’s very hot in this season. It’s often sunny but it rains hard sometimes. People wear T-shirts, shorts and skirts. The Summer Palace is a favourite place for tourists in July and August. But remember to go early in the morning or late in the afternoon.
D.It starts with very cool weather in March, and it gets warm in April. You can wear sweaters and light clothes. It’s usually windy in this season, so you can see lots of people flying kites in Tian’anmen Square.
36.Spring ____ 37.Summer ____ 38.Winter ____
新考法·信息匹配 (2023北京密云区期末改编,21—23,★☆☆)
A、B、C、D是对北京四个季节的描述,请将最佳描述与三个季节的名称匹配。其中一个选项为多余选项。
Weather in Beijing
A.It is from December to February and it can be very cold. You need to wear an overcoat, gloves and a scarf. The Great Wall is a good place to visit. There’s lots of white snow, but there aren’t many tourists.
B.It is cool and dry. If you have time, spend a day or two at the Fragrant Hills Park. The trees, with their green, yellow, orange and red leaves, are so pretty. But you’ll also see lots of people everywhere. Make sure you wear trainers or comfortable shoes.
C.It’s very hot in this season. It’s often sunny but it rains hard sometimes. People wear T-shirts, shorts and skirts. The Summer Palace is a favourite place for tourists in July and August. But remember to go early in the morning or late in the afternoon.
D.It starts with very cool weather in March, and it gets warm in April. You can wear sweaters and light clothes. It’s usually windy in this season, so you can see lots of people flying kites in Tian’anmen Square.
36.Spring ____ 37.Summer ____ 38.Winter ____
答案:
36.D 根据选项D中提到的“三月的天气很凉”以及“四月变暖”等可推断,对应的季节是春季。
37.C 根据选项C中提到的“这个季节很炎热,经常是晴天,有时下大雨”可知,对应的季节是夏季。
38.A 根据选项A中提到的“非常寒冷”以及“许多白雪”可知,对应的季节是冬季。
37.C 根据选项C中提到的“这个季节很炎热,经常是晴天,有时下大雨”可知,对应的季节是夏季。
38.A 根据选项A中提到的“非常寒冷”以及“许多白雪”可知,对应的季节是冬季。
查看更多完整答案,请扫码查看