2026年金考卷中考45套汇编英语河北专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年金考卷中考45套汇编英语河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第97页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
B
Maggie, Travis and Lucy's science teacher set a special test for them. They had to work out different kinds of problems within limited (有限的) time to get out of a locked room.
For the past hour, Maggie, Travis and Lucy had been locked inside a room that seemed like a mad scientist's laboratory. Together they decoded (破译) a secret language and solved a difficult maths problem.
The last challenge, however, stopped them. The key to the door was trapped (卡住) in a block of ice.
"We have to melt the ice," Lucy said.
"But there's nothing hot here!" Maggie complained.
Travis pulled off his sweatshirt and covered the ice. "This keeps me warm," he reasoned.
A few minutes passed by, but the ice didn't melt.
"Isn't cloth an insulator (隔热材料)?" Lucy asked. She tried to remember what she had learned in science class. "Heat always flows from warm objects to cold ones. The heat in the air will finally melt the ice, but we need to find something that will help heat move from the air to the ice more quickly."
"What about glass?" Maggie asked.
"Glass is also an insulator. It keeps heat from moving," Lucy said. Then she noticed a large metal tray (金属托盘) across the room. "This might work!"
Lucy put the block of ice onto the tray. Everybody's eyes moved between the clock and the ice. Would they be able to free the key in time?
At last, the key lay in the water on the tray. The three friends rushed out of the room in the last minute.
"We made it!" Travis cheered. "Good thing you paid attention in science class!"
59. What final challenge did the three friends need to complete?
A. To solve a maths problem.
B. To get the key trapped in ice.
C. To learn a secret language.
D. To find their science teacher.
60. 新考法 句意理解 What does Travis mean by saying "This keeps me warm"?
A. He dislikes his sweatshirt.
B. His sweatshirt can help melt the ice.
C. His sweatshirt is of good quality.
D. He wants to take off his sweatshirt.
61. Which of the following objects is NOT an insulator?
A. Cloth.
B. A sweatshirt.
C. Glass.
D. A metal tray.
Maggie, Travis and Lucy's science teacher set a special test for them. They had to work out different kinds of problems within limited (有限的) time to get out of a locked room.
For the past hour, Maggie, Travis and Lucy had been locked inside a room that seemed like a mad scientist's laboratory. Together they decoded (破译) a secret language and solved a difficult maths problem.
The last challenge, however, stopped them. The key to the door was trapped (卡住) in a block of ice.
"We have to melt the ice," Lucy said.
"But there's nothing hot here!" Maggie complained.
Travis pulled off his sweatshirt and covered the ice. "This keeps me warm," he reasoned.
A few minutes passed by, but the ice didn't melt.
"Isn't cloth an insulator (隔热材料)?" Lucy asked. She tried to remember what she had learned in science class. "Heat always flows from warm objects to cold ones. The heat in the air will finally melt the ice, but we need to find something that will help heat move from the air to the ice more quickly."
"What about glass?" Maggie asked.
"Glass is also an insulator. It keeps heat from moving," Lucy said. Then she noticed a large metal tray (金属托盘) across the room. "This might work!"
Lucy put the block of ice onto the tray. Everybody's eyes moved between the clock and the ice. Would they be able to free the key in time?
At last, the key lay in the water on the tray. The three friends rushed out of the room in the last minute.
"We made it!" Travis cheered. "Good thing you paid attention in science class!"
59. What final challenge did the three friends need to complete?
A. To solve a maths problem.
B. To get the key trapped in ice.
C. To learn a secret language.
D. To find their science teacher.
60. 新考法 句意理解 What does Travis mean by saying "This keeps me warm"?
A. He dislikes his sweatshirt.
B. His sweatshirt can help melt the ice.
C. His sweatshirt is of good quality.
D. He wants to take off his sweatshirt.
61. Which of the following objects is NOT an insulator?
A. Cloth.
B. A sweatshirt.
C. Glass.
D. A metal tray.
答案:
【阅读B篇短文大意】 本文主要讲述了Maggie、Travis和Lucy在科学老师的安排下,在一间上了锁的房间,利用学过的科学知识突破重重关卡,最终走出房间的故事。
名师讲语篇
熟词生义
(1)“This keeps me warm,”he reasoned.
常用义:n. 理由,原因
句中义:v. 推理,推断
(2)Would they be able to free the key in time?
常用义:adj. 空闲的;自由的
句中义:v. 使摆脱束缚
难句解读
The heat in the air will finally melt the ice,but we need to find something [that will help heat move from the air to the ice more quickly]. (Para. 8)
连接并列分句
that引导的定语从句,修饰先行词something
译文:空气中的热量最终能够融化冰块,但我们需要找到一种能够加速空气与冰块之间热传导的介质。
59 B 细节理解题。
快招解题法 试题秒解 考场速用
Step 1 圈关键词
What final challenge did the three friends need to complete?
Step 2 回文定位
定位到第三段“The last challenge,however,stopped them. The key to the door was trapped(卡住) in a block of ice”
Step 3 搭桥对比
B项中的“To get the key trapped in ice”是原文“The key to the door was trapped(卡住) in a block of ice”的同义替换。根据第二段中的“Together they decoded(破译) a secret language and solved a difficult maths problem”可知,A、C两项任务已完成,D项在文中并未被提及。故选B。
更多讲解详见《解题有招》折页“快招3”
60 B 句意理解题。
信息1:第四段中的“We have to melt the ice”
信息2:第六段中的“Travis pulled off his sweatshirt and covered the ice. ‘This keeps me warm,’he reasoned”
结论:孩子们想找热的东西来融化冰,Travis脱下运动衫,他强调这件运动衫也可以让自己暖和,言外之意即这件运动衫同样也可以帮助融化冰。故选B。
名师讲方法
两步分析法理解句意
Step 1 根据题干,锁定相关句子或段落。
Step 2 抓住表示因果、转折、递进、并列等关系的词,准确把握句内各分句以及该句与所在段落中其他句子之间的逻辑关系,以确定正确选项。
61 D 推理判断题。根据第八段“Isn’t cloth an insulator(隔热材料)?”,第十段“Glass is also an insulator”,倒数第三段“Lucy put the block of ice onto the tray”以及倒数第二段“At last,the key lay in the water on the tray”可知,布料、运动衫和玻璃是隔热材料,而金属托盘不是。故选D。
选项 分析
A 根据第六至八段的描述,尤其是其中的“A few minutes passed by,but the ice didn’t melt”“Isn’t cloth an insulator(隔热材料)?”可知,布是隔热材料。
B 项中的“A sweatshirt”是由布制成的,由此可推知,运动衫是隔热材料。
C 根据第十段中的“Glass is also an insulator”可知,玻璃是隔热材料。
D 根据倒数第三段中的“Lucy put the block of ice onto the tray”以及倒数第二段中的“At last,the key lay in the water on the tray”可推知,金属托盘不是隔热材料。
由此可知应选D。
名师讲语篇
熟词生义
(1)“This keeps me warm,”he reasoned.
常用义:n. 理由,原因
句中义:v. 推理,推断
(2)Would they be able to free the key in time?
常用义:adj. 空闲的;自由的
句中义:v. 使摆脱束缚
难句解读
The heat in the air will finally melt the ice,but we need to find something [that will help heat move from the air to the ice more quickly]. (Para. 8)
连接并列分句
that引导的定语从句,修饰先行词something
译文:空气中的热量最终能够融化冰块,但我们需要找到一种能够加速空气与冰块之间热传导的介质。
59 B 细节理解题。
快招解题法 试题秒解 考场速用
Step 1 圈关键词
What final challenge did the three friends need to complete?
Step 2 回文定位
定位到第三段“The last challenge,however,stopped them. The key to the door was trapped(卡住) in a block of ice”
Step 3 搭桥对比
B项中的“To get the key trapped in ice”是原文“The key to the door was trapped(卡住) in a block of ice”的同义替换。根据第二段中的“Together they decoded(破译) a secret language and solved a difficult maths problem”可知,A、C两项任务已完成,D项在文中并未被提及。故选B。
更多讲解详见《解题有招》折页“快招3”
60 B 句意理解题。
信息1:第四段中的“We have to melt the ice”
信息2:第六段中的“Travis pulled off his sweatshirt and covered the ice. ‘This keeps me warm,’he reasoned”
结论:孩子们想找热的东西来融化冰,Travis脱下运动衫,他强调这件运动衫也可以让自己暖和,言外之意即这件运动衫同样也可以帮助融化冰。故选B。
名师讲方法
两步分析法理解句意
Step 1 根据题干,锁定相关句子或段落。
Step 2 抓住表示因果、转折、递进、并列等关系的词,准确把握句内各分句以及该句与所在段落中其他句子之间的逻辑关系,以确定正确选项。
61 D 推理判断题。根据第八段“Isn’t cloth an insulator(隔热材料)?”,第十段“Glass is also an insulator”,倒数第三段“Lucy put the block of ice onto the tray”以及倒数第二段“At last,the key lay in the water on the tray”可知,布料、运动衫和玻璃是隔热材料,而金属托盘不是。故选D。
选项 分析
A 根据第六至八段的描述,尤其是其中的“A few minutes passed by,but the ice didn’t melt”“Isn’t cloth an insulator(隔热材料)?”可知,布是隔热材料。
B 项中的“A sweatshirt”是由布制成的,由此可推知,运动衫是隔热材料。
C 根据第十段中的“Glass is also an insulator”可知,玻璃是隔热材料。
D 根据倒数第三段中的“Lucy put the block of ice onto the tray”以及倒数第二段中的“At last,the key lay in the water on the tray”可推知,金属托盘不是隔热材料。
由此可知应选D。
C
Are you looking for a fun and educational activity for your kids this summer? Look no further! Our Summer Science Camp is the perfect choice!


Your kids will have a great time and learn a lot at our Summer Science Camp! Sign up today!
62. What can kids do at the Summer Science Camp?
A. Read science books.
B. Write science reports.
C. Watch science movies.
D. Do hands-on experiments.
63. How do people register if they want to take part in the camp?
A. By filling in the registration form and emailing it.
B. By visiting a website and filling in the registration form.
C. By visiting the camp and filling in the registration form.
D. By paying the registration fee and writing details on paper.
64. What do kids need to bring for the field trips?
A. A camera.
B. A computer.
C. A packed lunch.
D. A science textbook.
65. What's the purpose of the passage?
A. To encourage children to take part in a science camp.
B. To share personal experiences of a science camp.
C. To compare different summer camp activities.
D. To explain the importance of science education.
Are you looking for a fun and educational activity for your kids this summer? Look no further! Our Summer Science Camp is the perfect choice!
Your kids will have a great time and learn a lot at our Summer Science Camp! Sign up today!
62. What can kids do at the Summer Science Camp?
A. Read science books.
B. Write science reports.
C. Watch science movies.
D. Do hands-on experiments.
63. How do people register if they want to take part in the camp?
A. By filling in the registration form and emailing it.
B. By visiting a website and filling in the registration form.
C. By visiting the camp and filling in the registration form.
D. By paying the registration fee and writing details on paper.
64. What do kids need to bring for the field trips?
A. A camera.
B. A computer.
C. A packed lunch.
D. A science textbook.
65. What's the purpose of the passage?
A. To encourage children to take part in a science camp.
B. To share personal experiences of a science camp.
C. To compare different summer camp activities.
D. To explain the importance of science education.
答案:
【阅读C篇短文大意】 本文主要介绍了暑期科学夏令营的活动安排、注册方式及注意事项,旨在吸引家长为孩子们报名参加该夏令营。
62 D 细节理解题。根据表格第一栏What we offer中的“Hands-on experiments:Let your kids... hands-on activities”可知,该夏令营提供动手实验活动。故选D。
63 B 细节理解题。根据表格第二栏How to register中的“Visit our website at www.sciencesummercamp.com”“Fill in the registration form with your child’s details(具体信息)”可知,注册需要通过登录网站完成表格填写。故选B。
64 C 细节理解题。根据表格第三栏What to bring中的“A packed lunch on the days of the field trips”可知,孩子需为外出活动准备午餐。故选C。
65 A 写作意图题。通读全文可知,本文围绕科学夏令营的活动安排、注册方式等展开,再根据第一段中的“Our Summer Science Camp is the perfect choice!”及最后一段中的“Sign up today!”可知,这篇文章的目的是鼓励孩子参加该夏令营。故选A。
62 D 细节理解题。根据表格第一栏What we offer中的“Hands-on experiments:Let your kids... hands-on activities”可知,该夏令营提供动手实验活动。故选D。
63 B 细节理解题。根据表格第二栏How to register中的“Visit our website at www.sciencesummercamp.com”“Fill in the registration form with your child’s details(具体信息)”可知,注册需要通过登录网站完成表格填写。故选B。
64 C 细节理解题。根据表格第三栏What to bring中的“A packed lunch on the days of the field trips”可知,孩子需为外出活动准备午餐。故选C。
65 A 写作意图题。通读全文可知,本文围绕科学夏令营的活动安排、注册方式等展开,再根据第一段中的“Our Summer Science Camp is the perfect choice!”及最后一段中的“Sign up today!”可知,这篇文章的目的是鼓励孩子参加该夏令营。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看