2026年金考卷中考45套汇编英语河北专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年金考卷中考45套汇编英语河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第16页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
A
56. What are Wang Hao and Li Jian mainly talking about?
A. Playing sports. B. Going shopping. C. Helping an old couple. D. Doing a science project.
57. Where will Wang Hao and Li Jian meet?
A. At the city library. B. At the sports center. C. At Li Jian's home. D. At the supermarket.
58. What will Zhao Min do?
A. Feed the cat. B. Make the soup. C. Clean the house. D. Water the garden.

56. What are Wang Hao and Li Jian mainly talking about?
A. Playing sports. B. Going shopping. C. Helping an old couple. D. Doing a science project.
57. Where will Wang Hao and Li Jian meet?
A. At the city library. B. At the sports center. C. At Li Jian's home. D. At the supermarket.
58. What will Zhao Min do?
A. Feed the cat. B. Make the soup. C. Clean the house. D. Water the garden.
答案:
[阅读A篇短文大意] 本文是一段聊天记录,主要内容是李健和王浩商议帮助一对老夫妇的事宜,包括约定见面的时间、地点以及为他们做什么。
56 C 主旨大意题。根据文中的“Mr. and Mrs. Sun are old and they are part of our ‘Help at Home’ program. We can go and do something to help them”可知,王浩和李健主要谈论的是帮助一对老夫妇的事情。故选C。
57 B 细节理解题。根据文中的“Oh,no. What about the sports center?”及“Sure”可知,他们约定的见面地点是运动中心。故选B。
58 C 细节理解题。根据文中的“Zhao Min says he can clean their house”可知,应选C。
56 C 主旨大意题。根据文中的“Mr. and Mrs. Sun are old and they are part of our ‘Help at Home’ program. We can go and do something to help them”可知,王浩和李健主要谈论的是帮助一对老夫妇的事情。故选C。
57 B 细节理解题。根据文中的“Oh,no. What about the sports center?”及“Sure”可知,他们约定的见面地点是运动中心。故选B。
58 C 细节理解题。根据文中的“Zhao Min says he can clean their house”可知,应选C。
B
The Hutuo River is the mother river of Shijiazhuang, the capital city of Hebei. About 20 years ago, it was dirty and almost dried up. Thanks to the government's work, it has become much cleaner.
Wu Wenzhong, a 58-year-old villager, lives near the river. "My friends and I often played with water, swam and caught fish in it when I was a child. I liked catching fish best," he said. He remembers that the villagers had to cross the river by boat at that time. But as time passed by, it got dirty and started to dry up.
To remediate (修复) the river, the government do a lot of things. They clean the river up and build levees (防洪堤). They plant trees, grass and flowers to green the riverside. They set up fences (防护栏) and put up "No Swimming!" signs along the river to protect people. They stop factories from putting waste water into the river. They keep an eye on the river to make sure it stays clean for the fish, birds and people who live nearby. They also have a long-term plan to keep the river in good condition.
Now, there are more than 20 kinds of birds living around the river. It becomes a home for birds again. People can enjoy a day outdoors with the beauty of nature along the river. Wu and other villagers are happy to see the river looking good again.
The Hutuo River's story shows that when people work together to take care of nature, good things can happen.
59. What was Wu Wenzhong's favourite activity when he was a child?
A. Boating. B. Swimming. C. Planting trees. D. Catching fish.
60. Which question can help readers know the main idea of Paragraph 3?
A. How does the river look? B. When do people green the riverside? C. Why is the river important? D. What do the government do for the river?
61. What do we know about today's Hutuo River?
A. Many birds live around it. B. Factories get water from it. C. Over 20 kinds of fish live in it. D. Villagers make boats near it.
The Hutuo River is the mother river of Shijiazhuang, the capital city of Hebei. About 20 years ago, it was dirty and almost dried up. Thanks to the government's work, it has become much cleaner.
Wu Wenzhong, a 58-year-old villager, lives near the river. "My friends and I often played with water, swam and caught fish in it when I was a child. I liked catching fish best," he said. He remembers that the villagers had to cross the river by boat at that time. But as time passed by, it got dirty and started to dry up.
To remediate (修复) the river, the government do a lot of things. They clean the river up and build levees (防洪堤). They plant trees, grass and flowers to green the riverside. They set up fences (防护栏) and put up "No Swimming!" signs along the river to protect people. They stop factories from putting waste water into the river. They keep an eye on the river to make sure it stays clean for the fish, birds and people who live nearby. They also have a long-term plan to keep the river in good condition.
Now, there are more than 20 kinds of birds living around the river. It becomes a home for birds again. People can enjoy a day outdoors with the beauty of nature along the river. Wu and other villagers are happy to see the river looking good again.
The Hutuo River's story shows that when people work together to take care of nature, good things can happen.
59. What was Wu Wenzhong's favourite activity when he was a child?
A. Boating. B. Swimming. C. Planting trees. D. Catching fish.
60. Which question can help readers know the main idea of Paragraph 3?
A. How does the river look? B. When do people green the riverside? C. Why is the river important? D. What do the government do for the river?
61. What do we know about today's Hutuo River?
A. Many birds live around it. B. Factories get water from it. C. Over 20 kinds of fish live in it. D. Villagers make boats near it.
答案:
[阅读B篇短文大意] 滹沱河是石家庄的母亲河,在经过政府的一系列治理工作后,滹沱河的生态环境发生了巨大的变化。
名师讲语篇
知识积累
(1)dry up(河流、湖泊等)干涸
(2)keep an eye on 照看;留神;留意
(3)in good condition 状况良好
熟词生义
They plant trees,grass and flowers to green the riverside.
常用义:adj. 绿色的,长满绿色植物的 n. 绿色,草绿色
句中义:v. 绿化
59 D 细节理解题。根据第二段中的“‘My friends and I often played with water,swam and caught fish in it when I was a child. I liked catching fish best,’ he said”可知,Wu Wenzhong小时候最喜欢的活动是捉鱼。故选D。
60 D 段落大意题。通读第三段内容可知,第一句是主旨句,本段主要描述了政府为了修复滹沱河所做的一系列工作,例如清理河道、修建防洪堤、绿化河岸、设置防护栏、张贴“禁止游泳!”的标志、阻止工厂将废水排入河中等。故D项“政府为这条河做了什么?”可以帮助读者了解第三段的主要内容。
61 A 细节理解题。根据第四段中的“Now,there are more than 20 kinds of birds living around the river. It becomes a home for birds again”可知,如今,有二十多种鸟类生活在滹沱河周边,它又成了鸟儿的家园。故选A。
名师讲语篇
知识积累
(1)dry up(河流、湖泊等)干涸
(2)keep an eye on 照看;留神;留意
(3)in good condition 状况良好
熟词生义
They plant trees,grass and flowers to green the riverside.
常用义:adj. 绿色的,长满绿色植物的 n. 绿色,草绿色
句中义:v. 绿化
59 D 细节理解题。根据第二段中的“‘My friends and I often played with water,swam and caught fish in it when I was a child. I liked catching fish best,’ he said”可知,Wu Wenzhong小时候最喜欢的活动是捉鱼。故选D。
60 D 段落大意题。通读第三段内容可知,第一句是主旨句,本段主要描述了政府为了修复滹沱河所做的一系列工作,例如清理河道、修建防洪堤、绿化河岸、设置防护栏、张贴“禁止游泳!”的标志、阻止工厂将废水排入河中等。故D项“政府为这条河做了什么?”可以帮助读者了解第三段的主要内容。
61 A 细节理解题。根据第四段中的“Now,there are more than 20 kinds of birds living around the river. It becomes a home for birds again”可知,如今,有二十多种鸟类生活在滹沱河周边,它又成了鸟儿的家园。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看