2026年金考卷中考45套汇编英语河北专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年金考卷中考45套汇编英语河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第154页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
D
There are many things people do every day. For example, adults must go to work. Children must go to school and do homework. And everyone must help around the house. There are times when we do not want to do these things. So, it is important to understand what can motivate (激励) us.
Some think money will motivate people. Others might think rewards (奖励) are good. After all, people like money and rewards. However, these do not last. When the money or rewards go away, the motivation is gone, too.
What is a good way to motivate people? Giving people a purpose works well. A purpose is one's reason for doing things. An adult's purpose in working could be because he or she believes the job is crucial — whether it is supporting their family or making a contribution (贡献) to society. In the same way, a student might study hard at school because he or she wants to get a certain job. A person who cannot find a purpose for a certain job will not want to do it.
Besides, people are motivated by feelings because feelings can be strong. For example, love will motivate parents to do things for their children. Being afraid of not getting a good grade may motivate a student to study. Happiness will motivate people to continue doing things that make them happy. If a person feels strongly about a job, he or she will be motivated to do that job. A student who likes to learn or enjoys a certain subject will be motivated to study hard.
If we can motivate ourselves through purposes and feelings, then our jobs will be more fun and interesting.
66. How does the writer begin the text?
A. By asking questions.
B. By listing numbers.
C. By giving examples.
D. By telling stories.
67. What does the underlined word "crucial" mean in Paragraph 3?
A. Important.
B. Relaxing.
C. Different.
D. Dangerous.
68. What does Paragraph 4 tell us?
A. Money and rewards are the best ways to motivate people.
B. Parents' love for their children is the strongest motivation.
C. People should only do the things they like to stay motivated.
D. Strong feelings like love, fear and happiness can motivate people.
69. 新考法 迁移运用 Which of the following is a good way of being motivated?
A. A player trains seriously to win a prize.
B. A student studies hard to go to university.
C. A worker takes a job because it pays well.
D. A child cleans his room to get pocket money.
70. Which can be a proper title for the text?
A. Ways of Motivating People
B. Reasons for Studying Hard
C. Advantages of Money and Rewards
D. Meanings of Purposes and Feelings
There are many things people do every day. For example, adults must go to work. Children must go to school and do homework. And everyone must help around the house. There are times when we do not want to do these things. So, it is important to understand what can motivate (激励) us.
Some think money will motivate people. Others might think rewards (奖励) are good. After all, people like money and rewards. However, these do not last. When the money or rewards go away, the motivation is gone, too.
What is a good way to motivate people? Giving people a purpose works well. A purpose is one's reason for doing things. An adult's purpose in working could be because he or she believes the job is crucial — whether it is supporting their family or making a contribution (贡献) to society. In the same way, a student might study hard at school because he or she wants to get a certain job. A person who cannot find a purpose for a certain job will not want to do it.
Besides, people are motivated by feelings because feelings can be strong. For example, love will motivate parents to do things for their children. Being afraid of not getting a good grade may motivate a student to study. Happiness will motivate people to continue doing things that make them happy. If a person feels strongly about a job, he or she will be motivated to do that job. A student who likes to learn or enjoys a certain subject will be motivated to study hard.
If we can motivate ourselves through purposes and feelings, then our jobs will be more fun and interesting.
66. How does the writer begin the text?
A. By asking questions.
B. By listing numbers.
C. By giving examples.
D. By telling stories.
67. What does the underlined word "crucial" mean in Paragraph 3?
A. Important.
B. Relaxing.
C. Different.
D. Dangerous.
68. What does Paragraph 4 tell us?
A. Money and rewards are the best ways to motivate people.
B. Parents' love for their children is the strongest motivation.
C. People should only do the things they like to stay motivated.
D. Strong feelings like love, fear and happiness can motivate people.
69. 新考法 迁移运用 Which of the following is a good way of being motivated?
A. A player trains seriously to win a prize.
B. A student studies hard to go to university.
C. A worker takes a job because it pays well.
D. A child cleans his room to get pocket money.
70. Which can be a proper title for the text?
A. Ways of Motivating People
B. Reasons for Studying Hard
C. Advantages of Money and Rewards
D. Meanings of Purposes and Feelings
答案:
66 C 67 A 68 D 69 B 70 A
【阅读D篇短文大意】 本文主要探讨了激励人们的方法。金钱和奖励的激励作用有限,而目的和情感的激励更为持久,能使工作更有趣。
名师讲语篇
难句释义
A student who likes to learn or enjoys a certain subject will be motivated to study hard.
译文:一个喜欢学习或喜爱某个学科的学生会更有动力努力学习。
66 C 写作手法题。根据文章开头的There are... For example, adults must go to work. Children must go to school and do homework. And everyone must help around the house可知,作者通过举例子的方式开篇,故选C。
67 A 词义猜测题。
画线词后的whether it is supporting their family or making a contribution(贡献) to society
画线词所在句是说,成年人工作的目的可能是因为他或她认为这份工作至关重要。crucial 意为“至关重要的”,含义同important。
68 D 段落大意题。
快招解题法 试题秒解 考场速用
Step 1 主旨句推断
位置:段首,开门见山,点明主旨
判断方法:主旨句位于解释句之前,后面具体列举了多个例子来支撑这一观点:例①“love will... do things for their children”;例②“Being afraid of... may motivate a student to study”;例③“Happiness will motivate... make them happy”;例④“If a person feels strongly about a job... do that job”;例⑤“A student who likes to learn or enjoys a certain subject will be motivated to study hard”。
Step 2 搭梯对比
A项“金钱和奖励是激励人们的最佳方式”与第四段的描述不符;B项在文中并未提及;C项的表述过于绝对化。D项“强烈的情感,诸如爱、恐惧和快乐,都能激励人们”是本段第一句“Besides, people are motivated by feelings because feelings can be strong”的同义替换。
Step 3 定答案
综上分析可知答案为D。
更多讲解详见《解题有招》折页“快招5”
69 B 推理判断题。
选项 分析 被激励的原因
A A项中的to win a prize和第二段中的Others might think rewards(奖励) are good一致
B 项中的studies hard to go to university和第三段中的a student might study hard at school because he or she wants to get a certain job类似,都是为了某个目的学习
C 项中的it pays well和第二段中的Some think money will motivate people一致
D 项中的to get pocket money和第二段中的Some think money will motivate people. Others might think rewards(奖励) are good一致
根据第二段的内容和第三段的前两句可推知,B项符合题意。
70 A 标题归纳题。通读全文可知,本文主要讨论了什么能激励人们,故A项“激励人们的方法”最适合作为本文的标题。
66 C 67 A 68 D 69 B 70 A
【阅读D篇短文大意】 本文主要探讨了激励人们的方法。金钱和奖励的激励作用有限,而目的和情感的激励更为持久,能使工作更有趣。
名师讲语篇
难句释义
A student who likes to learn or enjoys a certain subject will be motivated to study hard.
译文:一个喜欢学习或喜爱某个学科的学生会更有动力努力学习。
66 C 写作手法题。根据文章开头的There are... For example, adults must go to work. Children must go to school and do homework. And everyone must help around the house可知,作者通过举例子的方式开篇,故选C。
67 A 词义猜测题。
画线词后的whether it is supporting their family or making a contribution(贡献) to society
画线词所在句是说,成年人工作的目的可能是因为他或她认为这份工作至关重要。crucial 意为“至关重要的”,含义同important。
68 D 段落大意题。
快招解题法 试题秒解 考场速用
Step 1 主旨句推断
位置:段首,开门见山,点明主旨
判断方法:主旨句位于解释句之前,后面具体列举了多个例子来支撑这一观点:例①“love will... do things for their children”;例②“Being afraid of... may motivate a student to study”;例③“Happiness will motivate... make them happy”;例④“If a person feels strongly about a job... do that job”;例⑤“A student who likes to learn or enjoys a certain subject will be motivated to study hard”。
Step 2 搭梯对比
A项“金钱和奖励是激励人们的最佳方式”与第四段的描述不符;B项在文中并未提及;C项的表述过于绝对化。D项“强烈的情感,诸如爱、恐惧和快乐,都能激励人们”是本段第一句“Besides, people are motivated by feelings because feelings can be strong”的同义替换。
Step 3 定答案
综上分析可知答案为D。
更多讲解详见《解题有招》折页“快招5”
69 B 推理判断题。
选项 分析 被激励的原因
A A项中的to win a prize和第二段中的Others might think rewards(奖励) are good一致
B 项中的studies hard to go to university和第三段中的a student might study hard at school because he or she wants to get a certain job类似,都是为了某个目的学习
C 项中的it pays well和第二段中的Some think money will motivate people一致
D 项中的to get pocket money和第二段中的Some think money will motivate people. Others might think rewards(奖励) are good一致
根据第二段的内容和第三段的前两句可推知,B项符合题意。
70 A 标题归纳题。通读全文可知,本文主要讨论了什么能激励人们,故A项“激励人们的方法”最适合作为本文的标题。
查看更多完整答案,请扫码查看