2026年金考卷中考45套汇编英语河北专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年金考卷中考45套汇编英语河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第17页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
C
Mike, a 12-year-old boy, lived in a hillside village. His neighboring village was famous because of a great discovery there. In 2003, paleontologists (古生物学家) found the bones (骨头) of the largest dinosaur (恐龙) in Europe in a field near his neighboring village.
Mike liked dinosaurs more than anything else in the world. He also believed that there was an amazing dinosaur bone under the ground of his own village. His dream was to be the first person to find it.
One summer morning, Mike was exploring (勘查) in a field near a river. He looked up to see his two friends Fern and Pepe running toward him with a colorful kite. Mike enjoyed playing with his friends and began to fly the kite with them. As he ran, he fell to the ground. "I caught my left foot on this grey object," he said.
"A rock," said Fern.
Mike looked at it carefully. "I don't think it's a rock," he said excitedly.
"Let me pull it out," said Pepe.
"No," said Mike. "It's better to leave the object right here."
Mike and the boys ran to school to tell their teacher. The teacher called the paleontologist's office. The next day, a paleontologist came to the village to examine the object. "It could be a dinosaur bone," he said. Soon, many paleontologists came and more bones were found. They turned out to come from a new kind of dinosaur.
Fern asked, "What do we call this dinosaur?" "Interesting question," said one of the paleontologists. "We'll call it Mikesaur!"
62. Why was Mike's neighboring village well-known?
A. Scientists often visited it. B. It was the largest in Europe. C. High hills were behind it. D. A great discovery was made there.
63. What was Mike doing before he met his friends?
A. Flying a kite. B. Exploring in the field. C. Collecting grey objects. D. Giving a report to his teacher.
64. Why did Mike say "It's better to leave the object right here."?
A. He thought it was a rock. B. He thought it was a common bone. C. He thought it was difficult to move. D. He thought it was something valuable.
65. What do you think most probably happened next?
A. Fern got an expensive gift. B. The teacher sent Pepe to hospital. C. Mike felt proud of himself. D. More people moved into this village.
Mike, a 12-year-old boy, lived in a hillside village. His neighboring village was famous because of a great discovery there. In 2003, paleontologists (古生物学家) found the bones (骨头) of the largest dinosaur (恐龙) in Europe in a field near his neighboring village.
Mike liked dinosaurs more than anything else in the world. He also believed that there was an amazing dinosaur bone under the ground of his own village. His dream was to be the first person to find it.
One summer morning, Mike was exploring (勘查) in a field near a river. He looked up to see his two friends Fern and Pepe running toward him with a colorful kite. Mike enjoyed playing with his friends and began to fly the kite with them. As he ran, he fell to the ground. "I caught my left foot on this grey object," he said.
"A rock," said Fern.
Mike looked at it carefully. "I don't think it's a rock," he said excitedly.
"Let me pull it out," said Pepe.
"No," said Mike. "It's better to leave the object right here."
Mike and the boys ran to school to tell their teacher. The teacher called the paleontologist's office. The next day, a paleontologist came to the village to examine the object. "It could be a dinosaur bone," he said. Soon, many paleontologists came and more bones were found. They turned out to come from a new kind of dinosaur.
Fern asked, "What do we call this dinosaur?" "Interesting question," said one of the paleontologists. "We'll call it Mikesaur!"
62. Why was Mike's neighboring village well-known?
A. Scientists often visited it. B. It was the largest in Europe. C. High hills were behind it. D. A great discovery was made there.
63. What was Mike doing before he met his friends?
A. Flying a kite. B. Exploring in the field. C. Collecting grey objects. D. Giving a report to his teacher.
64. Why did Mike say "It's better to leave the object right here."?
A. He thought it was a rock. B. He thought it was a common bone. C. He thought it was difficult to move. D. He thought it was something valuable.
65. What do you think most probably happened next?
A. Fern got an expensive gift. B. The teacher sent Pepe to hospital. C. Mike felt proud of himself. D. More people moved into this village.
答案:
[阅读C篇短文大意] 2003年古生物学家在迈克的邻村附近的一片田野里发现了欧洲最大的恐龙的骨骼,迈克相信自己所在的村庄地下一定也有恐龙骨骼,他梦想成为第一个在那里找到恐龙骨骼的人,最终他实现了这一梦想。一位古生物学家为这种恐龙取名为“Mikesaur”,这是对迈克好奇心和探索欲的肯定和鼓励。
62 D 细节理解题。根据第一段中的“His neighboring village was famous because of a great discovery there”可知,迈克的邻村因为一个重大发现而闻名。故选D。
63 B 细节理解题。根据第三段中的“One summer morning,Mike was exploring(勘查)in a field near a river. He looked up to see his two friends Fern and Pepe running toward him with a colorful kite”可知,在遇到朋友之前,迈克正在田地里勘查。故选B。
64 D 推理判断题。
线索1:第二段的“Mike liked dinosaurs more than... His dream was to be the first person to find it”(他喜欢恐龙胜过世界上任何其他东西,而且梦想成为第一个在自己的村庄里发现恐龙骨骼的人)
线索2:第五段中的“‘I don’t think it’s a rock,’ he said excitedly”(迈克凭借经验判断出这不是一块石头)
线索3:倒数第二段中的“Mike and the boys ran to school to tell their teacher. The teacher called the paleontologist’s office”(迈克和男孩们跑到学校告诉老师,老师给古生物学家的办公室打电话)
结论:迈克说“最好把这个物体留在这里”是因为他觉得这是一块有价值的东西。故选D。
65 C 推理判断题。根据文章最后一段中古生物学家的回答“We’ll call it Mikesaur!”可知,这种恐龙的名字是以迈克的名字命名的,这是对迈克善于思考和发现的肯定和鼓励,由此可推知,迈克会为自己感到自豪。故C项符合题意。
62 D 细节理解题。根据第一段中的“His neighboring village was famous because of a great discovery there”可知,迈克的邻村因为一个重大发现而闻名。故选D。
63 B 细节理解题。根据第三段中的“One summer morning,Mike was exploring(勘查)in a field near a river. He looked up to see his two friends Fern and Pepe running toward him with a colorful kite”可知,在遇到朋友之前,迈克正在田地里勘查。故选B。
64 D 推理判断题。
线索1:第二段的“Mike liked dinosaurs more than... His dream was to be the first person to find it”(他喜欢恐龙胜过世界上任何其他东西,而且梦想成为第一个在自己的村庄里发现恐龙骨骼的人)
线索2:第五段中的“‘I don’t think it’s a rock,’ he said excitedly”(迈克凭借经验判断出这不是一块石头)
线索3:倒数第二段中的“Mike and the boys ran to school to tell their teacher. The teacher called the paleontologist’s office”(迈克和男孩们跑到学校告诉老师,老师给古生物学家的办公室打电话)
结论:迈克说“最好把这个物体留在这里”是因为他觉得这是一块有价值的东西。故选D。
65 C 推理判断题。根据文章最后一段中古生物学家的回答“We’ll call it Mikesaur!”可知,这种恐龙的名字是以迈克的名字命名的,这是对迈克善于思考和发现的肯定和鼓励,由此可推知,迈克会为自己感到自豪。故C项符合题意。
查看更多完整答案,请扫码查看