2026年金考卷中考45套汇编英语河北专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年金考卷中考45套汇编英语河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第33页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
C
The summer vacation is a good time to have fun. It's always full of memories (回忆) and discoveries. You can do many activities, like keeping a summer diary.
Why do you keep a summer diary?
A summer diary is like a treasure box, filled with memories from your summer days. It's a way to remember all the wonderful things, big or small. It is also a great place to show your ideas!
▲
To write a summer diary, it's important to prepare the right tools. A perfect notebook is the first step. It could be a simple pocket notebook or a diary with a lock and key. Don't forget that it should have pages to last you the whole summer.
Here are some ideas to get you started:
◇Daily Activities: Write about what you did or how you felt.
◇Nature: You could write about a tiny insect or some different sounds.
◇Simple Doodles (涂鸦): A diary doesn't have to be all about words. Paint something you saw, or draw a picture about your summer holiday.
◇Goals: What are your hopes for this summer or the new school year? Write them down and make a plan on how to achieve them.
What can you get from a summer diary?
By the end of the summer, you'll have a collection of memories. It will remind you of all the fun you had. It's a gift you can keep and share with your family and friends.
62. Why do you keep a summer diary?
A. To take photos.
B. To study insects.
C. To prepare notebooks.
D. To remember summer days.
63. 新考法 信息回填 Which of the following best fits the blank ▲?
A. How do you write a summer diary?
B. Where do you keep a summer diary?
C. Why do you share a summer diary?
D. When do you finish a summer diary?
64. What might not be seen in a summer diary?
A. Plans for the next term.
B. Pictures about the winter holiday.
C. Doing housework with parents.
D. Watching the butterflies in the garden.
65. What is the purpose of the text?
A. To teach students to plan for the future.
B. To ask parents to buy a notebook as a gift.
C. To call on people to stay with their friends.
D. To encourage readers to keep a summer diary.
The summer vacation is a good time to have fun. It's always full of memories (回忆) and discoveries. You can do many activities, like keeping a summer diary.
Why do you keep a summer diary?
A summer diary is like a treasure box, filled with memories from your summer days. It's a way to remember all the wonderful things, big or small. It is also a great place to show your ideas!
▲
To write a summer diary, it's important to prepare the right tools. A perfect notebook is the first step. It could be a simple pocket notebook or a diary with a lock and key. Don't forget that it should have pages to last you the whole summer.
Here are some ideas to get you started:
◇Daily Activities: Write about what you did or how you felt.
◇Nature: You could write about a tiny insect or some different sounds.
◇Simple Doodles (涂鸦): A diary doesn't have to be all about words. Paint something you saw, or draw a picture about your summer holiday.
◇Goals: What are your hopes for this summer or the new school year? Write them down and make a plan on how to achieve them.
What can you get from a summer diary?
By the end of the summer, you'll have a collection of memories. It will remind you of all the fun you had. It's a gift you can keep and share with your family and friends.
62. Why do you keep a summer diary?
A. To take photos.
B. To study insects.
C. To prepare notebooks.
D. To remember summer days.
63. 新考法 信息回填 Which of the following best fits the blank ▲?
A. How do you write a summer diary?
B. Where do you keep a summer diary?
C. Why do you share a summer diary?
D. When do you finish a summer diary?
64. What might not be seen in a summer diary?
A. Plans for the next term.
B. Pictures about the winter holiday.
C. Doing housework with parents.
D. Watching the butterflies in the garden.
65. What is the purpose of the text?
A. To teach students to plan for the future.
B. To ask parents to buy a notebook as a gift.
C. To call on people to stay with their friends.
D. To encourage readers to keep a summer diary.
答案:
62—65 DABD
【阅读C篇短文大意】 本文通过介绍暑期日记的价值和趣味性,鼓励读者动手记录自己的夏日时光。
62 D 细节理解题。根据Why do you keep a summer diary?下面的“A summer diary is like a treasure box,filled with memories from your summer days. It’s a way to remember all the wonderful things,big or small”可知,写暑期日记是一种记住所有美好事物的方式,故D项“为了记住夏日时光”符合题意。
63 A 推理判断题。根据设空后的“To...it’s important to prepare the right tools. A perfect notebook is the first step...Don’t forget that it should have pages to last you the whole
summer”可知,这一段主要介绍了写暑期日记要准备的工具。结合备选项可知,A项“如何写暑期日记”最能概括本段的主旨。故选A。
64 B 细节理解题。根据Here are some ideas to get you started下面的“Daily Activities about what you did or how you felt”
C项“和父母一起做家务”属于日常活动的一部分“Nature:You could write about a tiny insect or some different sounds”及“Goals:What are your hopes...make a plan on how to achieve them”可知,A、C、D三项均可以在暑期日记中被看到,文中并未提及暑期日记中可以包括B项“关于寒假的图画”。故选B。
65 D 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了与暑期日记相关的一些内容,目的是鼓励读者写暑期日记。故D项符合题意。
【阅读C篇短文大意】 本文通过介绍暑期日记的价值和趣味性,鼓励读者动手记录自己的夏日时光。
62 D 细节理解题。根据Why do you keep a summer diary?下面的“A summer diary is like a treasure box,filled with memories from your summer days. It’s a way to remember all the wonderful things,big or small”可知,写暑期日记是一种记住所有美好事物的方式,故D项“为了记住夏日时光”符合题意。
63 A 推理判断题。根据设空后的“To...it’s important to prepare the right tools. A perfect notebook is the first step...Don’t forget that it should have pages to last you the whole
summer”可知,这一段主要介绍了写暑期日记要准备的工具。结合备选项可知,A项“如何写暑期日记”最能概括本段的主旨。故选A。
64 B 细节理解题。根据Here are some ideas to get you started下面的“Daily Activities about what you did or how you felt”
C项“和父母一起做家务”属于日常活动的一部分“Nature:You could write about a tiny insect or some different sounds”及“Goals:What are your hopes...make a plan on how to achieve them”可知,A、C、D三项均可以在暑期日记中被看到,文中并未提及暑期日记中可以包括B项“关于寒假的图画”。故选B。
65 D 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了与暑期日记相关的一些内容,目的是鼓励读者写暑期日记。故D项符合题意。
查看更多完整答案,请扫码查看