2026年金考卷中考45套汇编英语河北专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年金考卷中考45套汇编英语河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年金考卷中考45套汇编英语河北专版》

C
①If you are planning a ski vacation for your family, the following information online about four places in Europe may help you.
②Place 1: Alpe d'Huez
·The kid-friendly slopes (坡道) here are perfect for a family ski holiday.
·There are also exciting hard slopes. It's perfect for those who like a challenge.
·It's one of the oldest ski places in Europe. There's plenty of culture to explore.
·For skiers who love music, a music festival offers even more fun.
③Place 2: Andermatt
·It's a great place for mid-level skiers.
·There are 180 kilometers of slopes. Skiers can enjoy mountains above 3,000 meters.
·Snow comes from both the south and the north. Skiers don't need to worry about snow conditions.
④Place 3: Cervinia
·The long ski season (from late October to early May) makes it a good choice for many.
·Part of it is designed for the world's top skiers to test their skills. And that's why they come here.
·The outdoor cooking space is the most interesting part of its relaxing area.
·Some very long runs take skiers to some of Europe's ancient villages. It's much more than just skiing.
⑤Place 4: Chamonix
·Skiers can enjoy the wonderful views of the tallest mountains in Europe.
·It has five wonderful ski areas for skiers of all levels.
·It has been a place for winter holidays since the late 19th century.
62. What could you do in Place 1?
A. Enjoy culture and music. B. Explore ancient Europe.
C. Climb mountains above 3,000 meters. D. Attend ski competitions.
63. Who would like to choose Place 2 for a holiday?
A. Skiers who are not very skilled. B. Runners who can run 180 kilometers.
C. Visitors who enjoy outdoor cooking. D. Climbers who worry about snow conditions.
64. Why do the world's top skiers come to Place 3?
A. To enjoy the long ski season. B. To challenge their own skiing ability.
C. To enjoy the tallest mountains. D. To ski with other skiers of all levels.
65. 新考法 篇章结构 Which picture shows the writer's way to organize the passage?

 
答案: 62—65 AABC
【阅读 C 篇短文大意】 本文主要介绍了欧洲四个适合家庭滑雪度假的地点及其特点。
名师讲语篇
熟词生义
Some very long runs take skiers to some of Europe’s ancient villages.
常用义:v. 跑,奔跑 n. 跑;跑步;跑步的时间(或距离)
句中义:n.(滑雪或其他运动中的)坡道,滑道
62 A 细节理解题。根据 Place 1:Alped’Huez 中的“There’s plenty of culture to explore”和“For skiers who love music, a music festival offers even more fun”可知应选 A。
63 A 细节理解题。根据 Place 2:Andermatt 中的“It’s a great place for mid-level skiers”可知,第二个滑雪胜地适合中等水平的滑雪者。故答案为 A。B 项中的“180 kilometers”虽在原文中涉及,但句子的主语是 Runners“跑步者”,文中说明的对象是滑雪者;Place 3:Cervinia 中的“The outdoor cooking space is the most interesting part of its relaxing area”与 C 项中的“outdoor cooking”表述一致,故喜欢户外烹饪的游客可能会选择第三个滑雪胜地;根据 Place 2:Andermatt 中的“Skiers don’t need to worry about snow conditions”可知,D 项表述不符合题意。
64 B 细节理解题。根据 Place 3:Cervinia 中的“Part of it is designed for the world’s top skiers to test their skills. And that’s why they come here”可知,世界顶级滑雪者来第三个滑雪胜地是为了挑战自己的滑雪能力。故选 B。
65 C 篇章结构题。通读全文可知,第一段是整篇文章的引言,它指出这篇文章将提供关于欧洲四个滑雪胜地的在线信息,然后再逐一介绍这四个地点及其特点,属于典型的“总分”结构的文章,故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭