2025年情景导学高中英语选择性必修第四册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年情景导学高中英语选择性必修第四册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



Ⅳ. 根据汉语意思完成句子
1. 这些作品穿越几个世纪,出现在我们面前,仿佛时间没有流逝一般。
These works really do reach out to us across the centuries
as
if
time
itself
were
nothing
.
2. 水面上有几只鸭子,给公园美景增添了生气。
On the surface of the water
are
a
few
ducks
,
bringing
the beautiful scenery of the park
to
life
.
3. 这座博物馆的吸引力在于它的藏品可以追溯到 17 世纪。
The attraction of the museum lies in the fact
that
its collections can
date
from
the 17th century.
4. 人们过去常常在冬天用旧报纸把窗户密封起来,以保持室内温暖。
People used to
seal
up
the
windows
with
old newspapers to keep rooms warm in winter.
5. 这些壁画内容非常详细,描述了这座古城进出口的各种商品,例如陶瓷、药品和水果,仅举几例。
The murals are
so
detailed
that
they describe the various goods
that/which
were imported and exported from the ancient city, such as ceramics, medicine and fruit,
to
name
just
a
few
.
答案: 1. as if time itself were nothing 2. are a few ducks;bringing;to life 3. that;date from 4. seal up the windows with 5. so detailed that;that/which;to name just a few
Ⅰ. 阅读理解
With jewelled pins in her hair and a sweeping red silk dress hung over her gauze (薄纱) sleeves, Xin Nan looks like she just stepped out of a dynasty hundreds of years in the past.
Xin Nan is wearing Hanfu, which has traditionally been the dress of choice for a few enthusiasts on important Chinese festivals such as the Mid-Autumn Festival and the Spring Festival. But these days, the Hanfu movement has grown to become a subculture seeking to bring the pre-Qing Dynasty clothing back to life. The past few years have even seen Hanfu gain a degree of global recognition, finding its way onto catwalks.
Hanfu’s entry into modern life has been inspired by the popularity of costume dramas (古装剧). There are millions of Hanfu enthusiasts in China now as Hanfu is considered one of the most important embodiments of traditional Chinese culture.
Today, it’s common to see a group of people in these elegant flowing robes taking selfies. Dressed in this outfit, Xin Nan explained, “Over the past few years, more and more people dressed in Hanfu have been walking in the street, as if it were their everyday clothing.”
Hanfu’s growing popularity is also reflected in the expansion of the associated business. According to a report, the number of Hanfu merchants on the e-commerce platform has increased. Sales of Hanfu have reached billions of yuan in China.
To Xin Nan, Hanfu is more than just a style of dress; rather, it’s a way of life. “I think Hanfu has a special charm. When I’m wearing it, I feel I’ve returned to that dynasty,” she said. “It inspires me with a sense of elegance and grace. The moment I put on Hanfu, that’s how I’ll behave.”
1. Why is Xin Nan mentioned in the first paragraph?
(
A
)
A. To introduce the topic.
B. To describe a scene.
C. To make a comparison.
D. To clarify a question.
2. What contributes to the popularity of Hanfu according to the passage?
(
D
)
A. The promotion of Hanfu merchants.
B. Hanfu’s appearance on catwalks.
C. The development of the fashion industry.
D. The influence of traditional Chinese culture.
3. Which of the following is the best title for the passage?
(
D
)
A. The benefits of wearing Hanfu
B. The way of being elegant in life
C. The expansion of the Chinese economy
D. The rebirth of traditional Chinese Hanfu
答案: 1-3 ADD

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭