2025年资源与评价黑龙江教育出版社八年级英语上册人教版H


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年资源与评价黑龙江教育出版社八年级英语上册人教版H 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年资源与评价黑龙江教育出版社八年级英语上册人教版H》

第63页
1. 阅读文章,找出你不认识的生词填写在下面的表格中,你可能用到以下的方法猜测生词。
A. 根据上下文语境 B. 利用生活经验和常识
C. 构词法 D. 定义或解释说明 E. 对比
F. 举例法 G. 同义词或反义词 H. 查词典
|生词|词性|汉意|猜词方法|
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
答案: (待补充文章后填写具体生词、词性、汉意及对应猜词方法选项)
2. 课前预测。
请根据图片及文章标题完成下列任务。
(1) What do you think “Green Gables” is?______
(2) Why does Anne make a decision? Where can you guess from?______
答案:
(1) "Green Gables" is probably a farm or a house.
(2) Anne makes a decision because of Marilla's sickness.(Guess from "Marilla gets sick" and Anne's worry)
1. 略读(Skimming)。
快速浏览文章,回答问题:
(1) What's the main problem in the story?______
(2) What's Anne's decision?______
答案:
(1) Marilla is sick and considers selling Green Gables.
(2) To teach at Green Gables and stay with Marilla instead of going to university.
2. 精读(Scanning)。
再次阅读文章,并回答以下问题。
(1) What was Marilla's problem?______
(2) What are Anne's two dreams?______
(3) Why does Anne decide to stay?______
答案:
(1) She is sick and the doctor says she must give up reading, sewing, and farming, or she'll go blind. She considers selling Green Gables.
(2) To be a good teacher; to help Marilla stay healthy.
(3) Because she loves Marilla and Green Gables. She can't leave Marilla alone and wants to keep their home.
3. 根据文章内容选择正确答案。
(1) Marilla wants to sell Green Gables because ______.
A. she hates the farm
B. she is sick and needs money
C. Anne doesn't like it
(2) Mrs Lynde doesn't think Anne is foolish because ______.
A. she knows Marilla's eyes problem
B. Anne is very smart
C. she likes Anne's decision
答案:
(1) B
(2) A
1. 深度思考。
(1) What does “home” mean to Anne? How is it similar to/different from your understanding?______
(2) If you were Anne, would you give up your dream for family? Why or why not?______
答案:
(1) Home to Anne means love, responsibility, and belonging. Green Gables is where she's loved and needed. For me, home is also a place of love and support, but maybe more about daily family time. Similar in love, but different in specific stories.
(2) If I were Anne, I would give up my dream for family. Because family love and home are irreplaceable. Dreams can wait, but family needs are urgent. Or:I might try to balance, but Anne's choice shows deep love — I'd likely do the same.(答案不唯一,合理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭