2025年资源与评价黑龙江教育出版社八年级英语上册人教版H


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年资源与评价黑龙江教育出版社八年级英语上册人教版H 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年资源与评价黑龙江教育出版社八年级英语上册人教版H》

第180页
2. 课前预测:
请根据教材 page 88 和 page 89 文章标题和插图,预测文章内容。
(1)What is the weather like in the first picture?______
What is the weather like in the second picture?______
(2)What is the grasshopper doing in the first picture?______
What is the ant doing in the first picture?______
(3)Where does the grasshopper live in the second picture?______
Where does the ant live in the second picture?______
(4)How does the grasshopper feel in the second picture?______
How does the ant feel in the second picture?______
答案:
(1)
What is the weather like in the first picture? It's sunny.
What is the weather like in the second picture? It's cold/winter.
(2)
What is the grasshopper doing in the first picture? It's playing/singing/resting.
What is the ant doing in the first picture? It's working/collecting food.
(3)
Where does the grasshopper live in the second picture? Outside in the cold.
Where does the ant live in the second picture? In a warm house/ant hill.
(4)
How does the grasshopper feel in the second picture? It feels cold/sad/regretful.
How does the ant feel in the second picture? It feels warm/comfortable/happy.
1. 请快速浏览 page 88~89 文章内容,检测课前预测问题的答案。
答案: 答案略
2. 请快速浏览教材 page 88~89 文章内容,完成下面任务。
(1)This article is a ______.
A. letter
B. fable
C. novel
(2)完成教材 page 89 习题 1。
(3)根据文章判断正误。(正确的写 A,错误的写 B))
( )a. In the summer time, the ant and the grasshopper were both busy preparing the winter.
( )b. When the autumn arrived, the grasshopper sang songs happily.
( )c. When the cold winter came,the ant stayed in a warm home and enjoyed delicious food.
( )d. At last the ant helped the grasshopper by giving some corn.
( )e. From the passage we know that if we make full preparations,we can go through difficult times.
答案:
(1)B
(3)a.B
b.B
c.A
d.A
e.A
1. 深度思考。
If you were the ant,would you help Grasshopper? Why?______
Do Grasshopper act the same next year? What will it do next year?______
答案: 1.
Yes, I would help Grasshopper. Because we should be kind and help each other.
No, it won't act the same next year. It will work hard and store food for winter.
2. (此题似乎与第一题合并了,按问题顺序再明确给出)
(关于蟋蟀第二年是否会同样行动) No.
(蟋蟀第二年将会怎么做) It will collect food in autumn to prepare for winter.
2. 完成教材 page 89 习题 2。
答案: 答案略

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭