2025年资源与评价黑龙江教育出版社八年级英语上册人教版H
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年资源与评价黑龙江教育出版社八年级英语上册人教版H 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第51页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
根据教材 page 16 的插图推测,并完成以下任务。
1. How many people can you see in the picture?______
2. Can you guess the relationship between the people in the picture? Are they family members or friends?______
3. Can you guess the place based on the weather and house style?( )
A. A city in North China.
B. A village in South China.
C. A village in North China.
1. How many people can you see in the picture?______
2. Can you guess the relationship between the people in the picture? Are they family members or friends?______
3. Can you guess the place based on the weather and house style?( )
A. A city in North China.
B. A village in South China.
C. A village in North China.
答案:
1. 8 people. 2. They are family members. 3. C
1. 根据文章内容将下列句子排序。
A.Getting home and meeting family
B.Reason for returning home
C.Sad goodbye when leaving
D.Happy time at home
E.Process of returning home______
A.Getting home and meeting family
B.Reason for returning home
C.Sad goodbye when leaving
D.Happy time at home
E.Process of returning home______
答案:
BEADC
2. 阅读文章,回答下列问题。
(1)Where did the writer go for the Spring Festival?______
(2)How did the family get to grandparents' village?______
(3)What is the name of the writer?______
(4)In the text, what words are used to describe people's feelings?______
(5)What did the writer did at her grandparents' home? Pick them out.
A. Caught the train
B. Took a bus
C. Greeted grandparents
D. Cooked dinner
E. Shared the snacks
F. Enjoyed the delicious food
G. Told some jokes
H. Had a good laugh______
(1)Where did the writer go for the Spring Festival?______
(2)How did the family get to grandparents' village?______
(3)What is the name of the writer?______
(4)In the text, what words are used to describe people's feelings?______
(5)What did the writer did at her grandparents' home? Pick them out.
A. Caught the train
B. Took a bus
C. Greeted grandparents
D. Cooked dinner
E. Shared the snacks
F. Enjoyed the delicious food
G. Told some jokes
H. Had a good laugh______
答案:
(1) The writer went to Mum's hometown (grandparents' village).
(2) They took the train first, then changed to a bus.
(3) The writer's name is Wenwen.
(4) Happy, sad.
(5) ABCEFH
(1) The writer went to Mum's hometown (grandparents' village).
(2) They took the train first, then changed to a bus.
(3) The writer's name is Wenwen.
(4) Happy, sad.
(5) ABCEFH
3. 请再次阅读文章,并完成教材 page 17-1c。
答案:
Grandpa and my little cousin; Grandpa; Grandma, my aunt and my uncle; My parents; Grandpa; I; I; I; My uncle
1. 请深人思考以下问题。
(1)Do you think going home for the Spring Festival is important for Chinese people? Why or why not?______
(2)How did the writer feel when leaving grandma's home? Why?(Please give at least one reason)______
(3)What are the customs(习俗)of the Spring Festival in your hometown?______
(1)Do you think going home for the Spring Festival is important for Chinese people? Why or why not?______
(2)How did the writer feel when leaving grandma's home? Why?(Please give at least one reason)______
(3)What are the customs(习俗)of the Spring Festival in your hometown?______
答案:
(1) Yes. Because it's a time for family reunion, keeping traditions and feeling the warmth of home.
(2) The writer may feel warm. Because there are the warmth of family reunion, the care from grandparents, and the joy of being with relatives. (答案不唯一,合理即可)
(1) Yes. Because it's a time for family reunion, keeping traditions and feeling the warmth of home.
(2) The writer may feel warm. Because there are the warmth of family reunion, the care from grandparents, and the joy of being with relatives. (答案不唯一,合理即可)
2. 小组讨论:
浏览下面的图片,思考“家”对你意味着什么。请用一句话来分享你的想法。

如:Home is a place full of love and warmth.
Home is a place ______.
Home means family smiling together and having fun.
Home is where ______.
浏览下面的图片,思考“家”对你意味着什么。请用一句话来分享你的想法。
如:Home is a place full of love and warmth.
Home is a place ______.
Home means family smiling together and having fun.
Home is where ______.
答案:
1. Home is a place giving me strength and support.
2. Home is where I can be myself and feel secure.
2. Home is where I can be myself and feel secure.
查看更多完整答案,请扫码查看