第6页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
Ⅵ. 阅读理解
(2024·秦皇岛昌黎期中) One day I got a call. It said I won a competition and I could take a trip to Guadeloupe with a group for free. The next day, on my way home from school, I borrowed a book on Guadeloupe from the library and then I bought a map of Guadeloupe in the bookstore.
I left for the airport (机场) at about 3:30 a. m. When I arrived at Pointe-a-Pitre, a city in Guadeloupe, I took a bus to the hotel.
The others in the group were Chinese and Japanese. French is the language of Guadeloupe but we couldn't speak it. So for the next five days, we had language classes before lunch. After lunch, we visited different places and in the evening we played cards.
Then we went to a small island. For the next two weeks, we stayed with the Dinart family in their house. They were very friendly. I often helped Mrs Dinart clean the house.
I really enjoyed the trip. I met many interesting people and tried lots of new things.
31. (新考向) The writer went to the hotel by ______.


32. The writer studied French ______.
A. after lunch
B. before breakfast
C. for five days
D. for two weeks
33. The writer ______ when he was with the Dinart family.
A. played cards with them
B. cleaned the house
C. made lunch
D. taught them English
34. What's the best title for the passage?
A. An interesting competition
B. Learning a language
C. Visiting a small island
D. A trip to Guadeloupe
31.
32. (
33. (
34. (
(2024·秦皇岛昌黎期中) One day I got a call. It said I won a competition and I could take a trip to Guadeloupe with a group for free. The next day, on my way home from school, I borrowed a book on Guadeloupe from the library and then I bought a map of Guadeloupe in the bookstore.
I left for the airport (机场) at about 3:30 a. m. When I arrived at Pointe-a-Pitre, a city in Guadeloupe, I took a bus to the hotel.
The others in the group were Chinese and Japanese. French is the language of Guadeloupe but we couldn't speak it. So for the next five days, we had language classes before lunch. After lunch, we visited different places and in the evening we played cards.
Then we went to a small island. For the next two weeks, we stayed with the Dinart family in their house. They were very friendly. I often helped Mrs Dinart clean the house.
I really enjoyed the trip. I met many interesting people and tried lots of new things.
31. (新考向) The writer went to the hotel by ______.
32. The writer studied French ______.
A. after lunch
B. before breakfast
C. for five days
D. for two weeks
33. The writer ______ when he was with the Dinart family.
A. played cards with them
B. cleaned the house
C. made lunch
D. taught them English
34. What's the best title for the passage?
A. An interesting competition
B. Learning a language
C. Visiting a small island
D. A trip to Guadeloupe
31.
A
32. (
C
)33. (
B
)34. (
D
)
答案:
31. A[提示:图片理解题。根据第二段中的"I took a bus to the hotel"可知,作者是坐公交车去宾馆的,故选A。] 32. C[提示:细节理解题。根据第三段中的"French is the language of Guadeloupe but we couldn't speak it. So for the next five days, we had language classes before lunch."可知,作者学了五天法语,故选C。] 33. B[提示:细节理解题。根据第四段中的"I often helped Mrs Dinart clean the house."可知,作者经常帮忙打扫房子,故选B。] 34. D[提示:标题归纳题。通读全文可知,本文作者介绍了自己去瓜德罗普岛旅行的经历,合适的标题是D。]
35. (新情境)(雅安中考) —Look at Panda Ya Ya!
—Yes. There is enough fresh bamboo for her to eat now.
A.What
B.What a
C.How a
D.How
How
happy she is!—Yes. There is enough fresh bamboo for her to eat now.
A.What
B.What a
C.How a
D.How
答案:
35. D[提示:考查感叹句的结构。题干中提到了"她多么高兴!",感叹形容词要用how,而且how 之后不必加不定冠词,故选D。]
36. (徐州中考改编) I have decided
A.go
B.to go
C.went
D.going
to go
to Beijing and visit one of my old friends there.A.go
B.to go
C.went
D.going
答案:
36. B[提示:考查固定搭配。decide to do sth是固定搭配,意为"决定做某事",to go 符合题意,故选B。]
37. (宿迁中考) Amy did very well in her report. She is
A.enough careful
B.careful enough
C.enough careless
D.careless enough
careful enough
to pay attention to every detail.A.enough careful
B.careful enough
C.enough careless
D.careless enough
答案:
37. B[提示:考查形容词以及enough 的用法。修饰形容词时,enough 要后置,先排除选项A和C;根据"Amy的报告做得很好"可知,她足够"认真",注意到了每个细节,careful符合题意,故选B。]
38. (天津中考) While we ______ an English song, some visitors came to our class.
A.sing
B.will sing
C.were singing
D.are singing
were singing
A.sing
B.will sing
C.were singing
D.are singing
答案:
38. C[提示:考查动词时态。句意:我们正在唱英文歌的时候,一些参观者来到了我们班。while引导的时间状语从句的时态是过去进行时,were singing 符合题意,故选C。]
39. (新考向) (扬州中考) —I'm wondering
—You can book one through our official APP.
A.how I can buy the air ticket
B.how can I buy the air ticket
C.when I can buy the air ticket
D.when can I buy the air ticket
how I can buy the air ticket
at a low price.—You can book one through our official APP.
A.how I can buy the air ticket
B.how can I buy the air ticket
C.when I can buy the air ticket
D.when can I buy the air ticket
答案:
39. A[提示:考查宾语从句的用法。宾语从句要用陈述语序,先排除选项B和D;答语的含义是"你可以通过我们的官方APP来预订",由此可知,上句意为"我想知道我怎样可以低价买到机票",how I can buy the air ticket 符合题意,故选A。]
查看更多完整答案,请扫码查看