2025年全科王同步课时练习八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全科王同步课时练习八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全科王同步课时练习八年级英语上册人教版》

Ⅵ. 阅读理解
Just like any other teenager, Tom goes to school, does his homework, meets his friends and enjoys doing sports every day. But in his free time from Monday to Friday, Tom does something different. He cooks dinner for all the family: Mum, Dad, younger brother Joe and elder sister Emma.
“I think it’s important for teenagers to learn how to cook. Maths and English are important, of course, but they need other skills to help them in today’s world. First, I taught Tom how to cook easy meals. Then he started using recipes in books,” Tom’s mother said.
“I love cooking and I think I’m really good at it. ▲ I don’t know why. Cooking isn’t difficult and it’s great fun!” Tom said. “I think it is important for us children to learn how to do chores and help our parents with housework. It’s not enough to just get good grades at school.” In the past, Tom didn’t help out at home and his mum wasn’t very happy with him. Today, things are different.
31. What don’t most teenagers do in their free time?
A. Doing their homework.
B. Meeting their friends.
C. Enjoying doing sports.
D. Cooking for family.
32. Who taught Tom to cook at first?
A. Tom himself.
B. His father.
C. His mother.
D. Cooking books.
33. What’s the meaning of the underlined word “recipes” in Paragraph 2?
A. Stories.
B. Rules.
C. Pictures.
D. Cooking ways.
34. What can be put in ▲?
A. My parents love my cooking.
B. None of my friends cook.
C. Cooking is an important skill.
D. Children should learn to cook.
35. What can we know from the passage?
A. Tom cooks very well.
B. Tom thinks maths and English are easy.
C. Tom doesn’t get good grades at school.
D. Tom’s mother doesn’t care if Tom does chores at home.
31.
D

32.
C

33.
D

34.
B

35.
A
答案: Ⅵ.31. D[提示:细节理解题。根据第一段可知,大多数青少年不会在空闲时间为家人做饭,故选 D。] 32. C[提示:细节理解题。根据第二段中"'...First, I taught Tom how to cook easy meals...' Tom's mother said."可知,最初是 Tom 的母亲教他做饭,故选 C。] 33. D[提示:词义猜测题。根据上下文可知,此处说的是他开始使用书中的食谱,因此 recipes指"烹饪方法"或"食谱",故选 D。] 34. B[提示:推理判断题。根据 Tom 的话"I don't know why. Cooking isn't difficult and it's great fun!"可知,他表达了对烹饪的喜爱,但提到"不知道为什么",暗示他的朋友不烹饪,B 选项"我的朋友都不做饭。"符合语境,故选 B。] 35. A[提示:细节理解题。根据"I love cooking and I think I'm really good at it."可知,Tom 很擅长做饭,故选 A。]
36. (2025·北京期末) —
Can
I borrow your notebook, Judy?
—Sure! I can lend it to you.

A.Can
B.Need
C.Must
D.Should
答案: 36. A[提示:考查情态动词辨析。句意为"我可以借你的笔记本吗,朱迪?""好的!我可以借给你。"Can 可以;Need需要;Must 必须;Should 应该。询问是否可以借对方的笔记本,故选 A。]
37. (2025·遂宁中考) —I have no time to buy things in the supermarket.
—Don’t worry. You can shop online instead. That way, you
needn't
waste a lot of time going from shop to shop.

A.needn’t
B.mustn’t
C.can’t
D.shouldn’t
答案: 37. A[提示:考查情态动词。句意为"我没有时间去超市买东西。""别担心。你可以改为网上购物。那样,你就不必浪费很多时间从一个商店到另一个商店了。"。needn't"不必",强调没必要;mustn't"禁止",语气强烈;can't"不能",指能力或可能性不足;shouldn't"不应该",侧重建议或义务。网上购物可避免奔波,故此处强调"不必"浪费时间,符合逻辑,故选 A。]
38. (2025·天津中考) When David sees these postcards, he will
remember
his wonderful travel experiences.
A.remember
B.borrow
C.hate
D.trust
答案: 38. A[提示:考查动词辨析。句意:当大卫看到这些明信片时,他就会想起自己那美妙的旅行经历。remember 记得;borrow 借入;hate 讨厌;trust 信任,故选 A。]
39. (2025·遂宁中考) —At Chengdu Research Base, the panda, Huahua, is very popular and people stand in a long line to see her.
—She is so lovely that
nobody
could say no to her.

A.everybody
B.anybody
C.somebody
D.nobody
答案: 39. D[提示:考查不定代词。句意为"在成都研究基地,熊猫, Huahua, is very popular and people stand in a long line to see her.""She is so lovely that ____ could say no to her."。everybody 每个人;anybody 任何人;somebody 某人;nobody 没有人。熊猫的可爱程度让人无法拒绝,即没有人能拒绝,故选 D。]
40. (2025·江西中考) After many years of trying, I
finally
achieved my dream.
A.finally
B.quite
C.ever
D.especially
答案: 40. A[提示:考查副词辨析。句意:经过多年的尝试,我 ____ achieved my dream。finally 终于;quite 相当;ever 曾经;especially 尤其。此处强调经过长期努力最终实现了梦想,故选 A。]

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭