第30页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
A
Friends are very important in everyone's life because friends are always there when we need them. It's great to have many friends, and I can't think about my life without my friends.
My best friend is Lisa. When I first met her, I was five. She is one year older than me. Now she is in the same class with me, in the 7th grade. She is tall and quite thin. She has long curly blonde hair and blue eyes. I am not so beautiful. Sometimes I wish I could be as beautiful as her.
My name's Molly. I am tall enough but a little fat. Lisa and I like doing a lot of things together and talking about different things. She always helps me with my maths and I sometimes help her with her English and history. I had to do a report on science once, but I didn't understand (理解) what the teacher said. The next day, I read it in front of the class. But the teacher told me that my report was wrong and all my classmates laughed at me. I felt very bad about myself. Lisa was the only one who didn't laugh at me. She tried to be nicer than anybody else and make me happy.
I am a shy person and sometimes I feel that people don't understand me. Lisa is friendly and everybody loves her. She is also smart and she can deal with (解决) everything. I am happy to have a friend like her.
11. When Molly first met Lisa, Lisa was ______ years old.
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8
(
12. Lisa always helps Molly with her ______.
A. maths
B. English
C. history
D. science
(
13. Why did Molly feel bad after reading the report?
A. Because Lisa did better than her.
B. Because she didn't read it aloud.
C. Because her classmates laughed at her.
D. Because her parents didn't understand her.
(
14. Which of the following words CANNOT describe Lisa?
A. Shy.
B. Friendly.
C. Popular.
D. Smart.
(
15. What can we learn from the passage?
A. Lisa is taller than Molly.
B. Molly is more beautiful than Lisa.
C. Lisa has brown hair and blue eyes.
D. Molly is happy to have a friend like Lisa.
(
Friends are very important in everyone's life because friends are always there when we need them. It's great to have many friends, and I can't think about my life without my friends.
My best friend is Lisa. When I first met her, I was five. She is one year older than me. Now she is in the same class with me, in the 7th grade. She is tall and quite thin. She has long curly blonde hair and blue eyes. I am not so beautiful. Sometimes I wish I could be as beautiful as her.
My name's Molly. I am tall enough but a little fat. Lisa and I like doing a lot of things together and talking about different things. She always helps me with my maths and I sometimes help her with her English and history. I had to do a report on science once, but I didn't understand (理解) what the teacher said. The next day, I read it in front of the class. But the teacher told me that my report was wrong and all my classmates laughed at me. I felt very bad about myself. Lisa was the only one who didn't laugh at me. She tried to be nicer than anybody else and make me happy.
I am a shy person and sometimes I feel that people don't understand me. Lisa is friendly and everybody loves her. She is also smart and she can deal with (解决) everything. I am happy to have a friend like her.
11. When Molly first met Lisa, Lisa was ______ years old.
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8
(
B
)12. Lisa always helps Molly with her ______.
A. maths
B. English
C. history
D. science
(
A
)13. Why did Molly feel bad after reading the report?
A. Because Lisa did better than her.
B. Because she didn't read it aloud.
C. Because her classmates laughed at her.
D. Because her parents didn't understand her.
(
C
)14. Which of the following words CANNOT describe Lisa?
A. Shy.
B. Friendly.
C. Popular.
D. Smart.
(
A
)15. What can we learn from the passage?
A. Lisa is taller than Molly.
B. Molly is more beautiful than Lisa.
C. Lisa has brown hair and blue eyes.
D. Molly is happy to have a friend like Lisa.
(
D
)
答案:
11.B[提示:根据第二段中 My best friend is Lisa. When I first met her, I was five. She is one year older than me. 可知,莫莉首次遇见莉萨时,莉萨六岁,故选 B。] 12.A[提示:根据第三段第四句可知,莉萨总是帮莫莉学数学,故选 A。] 13.C[提示:根据第三段中“But the teacher told me that my report was wrong and all my classmates laughed at me. I felt very bad about myself.”可知,莫莉觉得很不好是因为同学都嘲笑她,故选 C。] 14.A[提示:根据最后一段可知,只有 A 项未体现出来,故选 A。] 15.D[提示:根据最后一段中 I am happy to have a friend like her. 可知,莫莉喜欢拥有莉萨这样的朋友,故选 D。]
B
Friends are important to all of us. They share our good days and our bad days. They are interested in us and our problems. But how do you make new friends? Here is some advice (建议).
When you meet new people, find out what you have in common. Ask questions like “What do you do in your free time?” or “What do you like to do on weekends?” If you have things in common, you can do those activities together. It's fun to share your favourite activities with someone. If you both like movies, you can go to the movies together. Or simply plan to get together one evening and talk—you don't have to spend money or go out to expensive places. Just spend time together. This is the most important.
But how can you meet new people? Think about your interests and the things you like to do. Do you have a hobby? Well, join a club. Do you want to learn to dance? Then sign up (报名) for a dance class. Talk with people you meet at these places—you already have something in common.
When you start talking with people, smile and be friendly. Don't forget to give compliments. People love to hear that they look nice or that you like their things. Always listen to what the other person says and ask follow-up questions.
16. How can we find the common interests with others according to Paragraph 2?
A. By smiling to others.
B. By asking questions.
C. By seeing the movies.
D. By getting together.
17. What does the writer think is the most important in a friendship?
A. Going to expensive places.
B. Spending time together.
C. Talking with new people.
D. Introducing (介绍) each other.
18. Which of the following is a “compliment”?
A. Sorry, I'm not free right now.
B. Hey! Do you want to learn to dance?
C. Hello! This is my new friend, Anna!
D. Wow! Your shoes look so good on you!
19. (新考向) What is the structure (结构) of the passage?

20. What is the text about?
A. How to face our problems.
B. How to make new friends.
C. How to share our happiness.
D. How to spend our free time.
Friends are important to all of us. They share our good days and our bad days. They are interested in us and our problems. But how do you make new friends? Here is some advice (建议).
When you meet new people, find out what you have in common. Ask questions like “What do you do in your free time?” or “What do you like to do on weekends?” If you have things in common, you can do those activities together. It's fun to share your favourite activities with someone. If you both like movies, you can go to the movies together. Or simply plan to get together one evening and talk—you don't have to spend money or go out to expensive places. Just spend time together. This is the most important.
But how can you meet new people? Think about your interests and the things you like to do. Do you have a hobby? Well, join a club. Do you want to learn to dance? Then sign up (报名) for a dance class. Talk with people you meet at these places—you already have something in common.
When you start talking with people, smile and be friendly. Don't forget to give compliments. People love to hear that they look nice or that you like their things. Always listen to what the other person says and ask follow-up questions.
16. How can we find the common interests with others according to Paragraph 2?
A. By smiling to others.
B. By asking questions.
C. By seeing the movies.
D. By getting together.
17. What does the writer think is the most important in a friendship?
A. Going to expensive places.
B. Spending time together.
C. Talking with new people.
D. Introducing (介绍) each other.
18. Which of the following is a “compliment”?
A. Sorry, I'm not free right now.
B. Hey! Do you want to learn to dance?
C. Hello! This is my new friend, Anna!
D. Wow! Your shoes look so good on you!
19. (新考向) What is the structure (结构) of the passage?
20. What is the text about?
A. How to face our problems.
B. How to make new friends.
C. How to share our happiness.
D. How to spend our free time.
答案:
16.B[提示:细节理解题。根据第二段中的“When you meet new people, find out what you have in common. Ask questions like...”可知,可以通过问问题的方式来找到和他人的共同兴趣,故选 B。] 17.B[提示:细节理解题。根据第二段中的“Just spend time together. This is the most important.”可知,花时间在一起是最重要的,故选 B。]18.D[提示:推理判断题。根据最后一段中的“Don't forget to give compliments. People love to hear that they look nice or that you like their things.”可知,可以对别人说一些赞美的话,因为人们都喜欢听这样的话,故选 D。] 19.A[提示:篇章结构题。通读全文可知,第一段引出了主题;第二、三、四段分别给出了三条交到新朋友的建议,因此本文是总——分的结构,故选 A。] 20.B[提示:主旨大意题。本文讲的是如何交到新朋友,故选 B。]
查看更多完整答案,请扫码查看