2025年全科王同步课时练习八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全科王同步课时练习八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全科王同步课时练习八年级英语上册人教版》

Ⅱ. 书面表达
动物是人类的朋友,然而很多动物却处于危险之中,濒临灭绝,雪豹就是其中之一。请根据提示,写一篇短文倡议人们保护雪豹。

提示词:snow leopard 雪豹;Central and South Asia 亚洲中部和南部;feed on 以……为食;fur 皮毛;cut down 砍伐;nature park 自然公园
要求:1. 条理清晰,意思连贯;
2. 包含所给的所有信息,可适当发挥;
3. 80 词左右(开头和结尾已给出,不计入总词数)。
Boys and girls,
Snow leopards are our friends, but how much do you learn about them?
Snow leopards live in mountains of Central and South Asia. They mainly feed on sheep, rabbits and other small animals. People kill them for their fur, cut down the forests and make them have no safe places to live, so snow leopards are in danger. Snow leopards are our friends. We should do something to protect them. First, we can help people learn more about snow leopards and we can also raise money. Second, we can set up more nature parks.

Let’s do something to make a difference!
答案: Boys and girls,
Snow leopards are our friends, but how much do you learn about them?
Snow leopards live in mountains of Central and South Asia. They mainly feed on sheep, rabbits and other small animals. People kill them for their fur, cut down the forests and make them have no safe places to live, so snow leopards are in danger. Snow leopards are our friends. We should do something to protect them. First, we can help people learn more about snow leopards and we can also raise money. Second, we can set up more nature parks.
Let's do something to make a difference!
Ⅰ. 完形填空
We’re studying birds for Bird Week at school. Some lucky kids got penguins, but I have to write about 1.
On the first day, I watched pigeons in the park. All morning long, they just knocked around and left droppings (粪) everywhere. I thought they were really boring and 2. When a girl started feeding them, the pigeons flew to her 3. They looked really scary (吓人的)!
On the second day, I did some online research. To 4 surprise, pigeons can recognize (认出) themselves in mirrors. Are they so clever? I decided to go and 5 them again.
The next morning, I was back at the park. I saw a pigeon looking at itself in the 6! Maybe I was wrong about them. To know more about them, I headed to the library. I 7 that there are over 200 kinds of pigeons. Some can fly thousands of kilometres without 8. They can fly over 100 km a(n) 9 —as fast as my dad’s car!
In the end, I realized pigeons aren’t boring or 10 at all. They’re truly amazing. I just didn’t know enough about them before.
1. A. monkeys
B. mice
C. pigeons
D. elephants
2. A. dirty
B. pretty
C. sleepy
D. sweet
3. A. slowly
B. quickly
C. softly
D. quietly
4. A. their
B. your
C. my
D. his
5. A. eat
B. feed
C. watch
D. buy
6. A. air
B. water
C. ground
D. sky
7. A. found
B. advised
C. dreamt
D. explained
8. A. counting down
B. getting lost
C. doing exercise
D. coming out
9. A. minute
B. hour
C. day
D. week
10. A. happy
B. delicious
C. humorous
D. scary
答案: 1.C[提示:句意:有些幸运的孩子得到了关于企鹅的题目,但我不得不写关于鸽子的文章。monkeys 猴子;mice 老鼠;pigeons 鸽子;elephants 大象。作者观察的是鸽子,故选 C。]
2.A[提示:句意:我觉得它们真的很无聊而且很脏。dirty 脏的;pretty 漂亮的;sleepy 困的;sweet 甜蜜的。作者认为鸽子很脏,故选 A。] 3.B[提示:句意:当那个女孩开始喂它们时,鸽子迅速飞到了她的身边。slowly 缓慢地;quickly 快速地;softly 柔软地;quietly 安静地。鸽子迅速飞到了她的身边,这让它们看起来很让人可怕,故选 B。] 4.C[提示:句意:让我吃惊的是,鸽子在镜子中认出了自己。their 他们的;your 你的;my 我的;his 他的。作者对鸽子做了一些调查,所以此处是指作者,应用第一人称,故选 C。] 5.C[提示:句意:我决定再去观察一下它们。eat 吃;feed 喂食;watch 观察;buy 买。作者决定再去观察鸽子,故选 C。]
6.B[提示:句意:我看见一只鸽子在水里看着自己。air 空气;water 水;ground 地面;sky 天空。鸽子在看着水中的自己,故选 B。] 7.A[提示:句意:我发现有 200 多种鸽子。found 发现;advised 建议;dreamt 梦想;explained 解释。作者去图书馆以便更多地了解鸽子,然后发现有 200 多种鸽子,故选 A。] 8.B[提示:句意:一些鸽子可以飞几千公里而不迷路。counting down 倒计时;getting lost 迷路;doing exercise 做运动;coming out 出来。此处是指鸽子可以飞几千公里而不迷路,故选 B。] 9.B[提示:句意:它们可以一小时飞 100 多公里,——像我爸爸的小汽车一样快。minute 分钟;hour 小时;day 天;week 周。和车速一样,应是每小时100 公里,故选 B。] 10.D[提示:句意:最后,我意识到鸽子根本不无聊,也不可怕。happy 快乐的;delicious 美味的;humorous 幽默的;scary 吓人的。作者通过调查发现鸽子既不无聊也不吓人,故选 D。]
Ⅱ. 阅读理解
(2025·全国单元测试) Have you ever seen this flower? The flower is really big. Its colour is red. Look closely, and you can find that it has teeth. It is called Rafflesia. It is the world’s largest flower. You can see it in the documentary (纪录片) The Green Planet.
The Green Planet shows us the world of plants. To find different plants from the world, the documentary workers travelled from the rainforest to some snowy places. They also climbed mountains and walked into deserts. To find plants in the water, they even jumped into rivers. Those workers travelled to twenty-seven countries and it took them about four years to finish the documentary.
The documentary opens our eyes to the natural world, and it shares an important message with us. Plants are really vital in nature: They help us in many ways, such as making oxygen, cleaning the air and giving us fruit. They are our best friends. We shouldn’t damage (伤害) them. We need to protect them.
Always remember, what we do in the next 20 years has a big influence on the future of plants in the world.
11. How does the writer begin the passage?
A. By telling a story.
B. By asking a question.
C. By giving an example.
D. By listing numbers.
12. What is Rafflesia?
A. The name of a documentary.
B. The name of a flower.
C. The name of a man.
D. The name of an animal.
13. What do we know about the documentary?
A. It took about five years to finish it.
B. The workers travelled to 20 countries to finish it.
C. The workers worked hard to find plants.
D. It shows us the world of animals.
14. What does the underlined word “vital” mean?
A. Important.
B. Meaningless.
C. Fresh.
D. Similar.
15. What’s the best title for the passage?
A. Our World
B. Different Plants
C. The Green Planet
D. The Future of Plants
答案: 11.B[提示:推理判断题。根据“Have you ever seen this flower?”可知,作者是通过问问题的方式来开始这篇文章的,故选 B。] 12.B[提示:细节理解题。根据“The flower is really big. Its colour is red. Look closely, and you can find that it has teeth. It is called Rafflesia.”可知,Rafflesia 是一种花的名字,故选 B。] 13.C[提示:细节理解题。根据“To find different plants from the world, the documentary workers travelled from the rainforest to some snowy places. They also climbed mountains and walked into deserts. To find plants in the water, they even jumped into rivers.”可知,纪录片工作者为了寻找植物四处奔波,从雨林到雪地,从高山到沙漠,甚至跳入河里,故选 C。] 14.A[提示:词句猜测题。根据“They help us in many ways, such as making oxygen, cleaning the air and giving us fruit.”可知,植物在许多方面给我们提供帮助,它们很重要,故选 A。] 15.C[提示:最佳标题题。通读全文可知,本文主要介绍了一部有关植物的纪录片《绿色星球》,故选 C。]

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭