2025年情景导学高中英语选择性必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年情景导学高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



Ⅲ. 用所给短语的正确形式填空
behind the wheel, have a say, no doubt, take responsibility for, in charge of
1. Tom used to be
in charge of
the company when the boss was away on business.
2. Mary has been studying this rare bird for many years, so she
has a say
on this issue.
3. Every time we get
behind the wheel
, we are supposed to consider our lives and the lives of others.
4. As we are stepping into adulthood, we need to
take responsibility for
our own decisions.
5.
No doubt
those who are full of confidence and never give up halfway can achieve success more easily.
答案: 1. in charge of 2. has a say 3. behind the wheel 4. take responsibility for 5. No doubt
Ⅳ. 根据汉语意思完成句子
1. 许多孩子发现很难抵挡巧克力的诱惑。
Many children find it
difficult/hard to resist chocolate
.
2. 毫无疑问,他拒绝对这些不合理的要求让步。
There is no doubt
that he refuses to give way to these unreasonable demands.
3. 在许多国家,进入 18 岁便意味着成年。
In many countries,
turning 18
marks
the start of adulthood
.
4. 童年的回忆清晰地浮现在我的脑海里,好像那些事就发生在昨天。
Childhood memories came back to me so clearly,
as if the events had happened
only yesterday.
5. 这个女孩以前很害羞,但现在她在小组活动中逐渐活跃起来,更愿意表达自己的想法了。
The girl
used to be shy
, but now she is
gradually
getting active in group work and is more willing to express herself.
答案: 1. difficult/hard to resist chocolate 2. There is no doubt 3. turning 18; the start of adulthood 4. as if the events had happened 5. used to be shy; gradually
Ⅰ. 阅读理解
When John was growing up, other kids felt sorry for him. His parents always had him weeding the garden, carrying out the rubbish and delivering newspapers. But when John reached adulthood, he was better-off than his childhood playmates. He had more job satisfaction and a better marriage, and he was healthier. Most of all, he was happier. Far happier.
These are the findings of a 40-year study that followed the lives of 456 teenage boys. The study showed that those who had worked as boys enjoyed happier and more productive lives than those who had not.
The study followed these males in great detail. After initial interviews, they were re-interviewed at ages 25, 31 and 47. The researchers compared the men's mental-health scores with their boyhood-activity scores. Points were awarded for part-time jobs, household chores, effort at school, and the ability to deal with problems.
The link between what the men had done as boys and how they turned out as adults was surprisingly sharp. Those who had done the most boyhood activities were twice as likely to have warm relations with a wide variety of people, five times as likely to be well paid and 16 times less likely to have been unemployed. The researchers also found that IQ and social and economic class made no real difference to how the boys turned out.
Working — at any age — is important. Childhood activities help a child develop responsibility, independence, confidence and competence — the basis of emotional health. They also help understand that people must cooperate and work towards common goals. The most competent adults are those who know how to do this. Yet work isn't everything. As Leo Tolstoy once said, “One can live magnificently in this world if one knows how to work and how to love, to work for the person one loves and to love one's work.”
1. What do we know about John?
A. He enjoyed his career and marriage.
B. He had few childhood playmates.
C. He received little love from his family.
D. He was envied by others in his childhood.
(
A
)
2. How did the researchers obtain their findings?
A. By recording the boys' effort at school.
B. By evaluating the men's mental health.
C. By comparing different sets of scores.
D. By measuring the men's problem-solving ability.
(
C
)
3. What does the underlined word “sharp” in Paragraph 4 probably mean?
A. Quick to react.
B. Having a thin edge.
C. Clear and definite.
D. Sudden and rapid.
(
C
)
4. What can be inferred from the last paragraph?
A. Competent adults know more about love than work.
B. Emotional health is essential to a wonderful adult life.
C. Love brings more joy to people than work does.
D. Independence is the key to one's success.
(
B
)
答案: 1-4 ACCB

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭