2025年名校课堂九年级英语全一册人教版贵州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名校课堂九年级英语全一册人教版贵州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名校课堂九年级英语全一册人教版贵州专版》

一、完形填空。
阅读下面一篇短文,从短文前的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一个为多余选项。
(2022·贺州改编)
 A. In B. from C. for D. but 
 E. the F. To G. more 
A man sees a butterfly. The butterfly tries to get out of its chrysalis(蛹). The man cuts the chrysalis and the butterfly comes out easily. 1. _______ his surprise, the butterfly is unable to fly. If the butterfly doesn't struggle(挣扎) to get out of the chrysalis, it can't fly. The struggle develops the energy in the butterfly. Similarly, the challenges of life bring out 2. _______ best in young people and prepare the ability to “fly”.
When people are young, meeting and overcoming challenges will make them strong and ready to face life. For successful people, the more challenges they have had, the 3. _______ successful they are. One famous man, who now owns many big factories, used to sell socks 4. _______ door to door when he was young. Another successful man is Eric. He set up a college at the age of 30. His father died when he was only 16. He worked hard in the day and studied hard in the night. His father's death forced him to grow up fast. He took up the challenges and overcame them. Today, not only he himself, 5. _______ also his brothers and sisters are leading successful lives.
Nowadays, some parents and teachers actively encourage young people to face challenges. It is important 6. _______ them to learn to meet challenges and overcome them.
答案: 1—6 FEGBDC
第一节 阅读短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
I'm Leon McCarron from Northern Ireland. Known as a traveler and travel writer, I've traveled more than 50,000 kilometers on foot over the past ten years. I've been to China many times and I love the country. 7. _______
My friend Rob and I once walked from northern China to the southern part of the country. When we were in Gobi Desert, it was in November, when the temperature could go down to about -20℃. At night there was also heavy snow. 8. _______ They offered us food and hot drinks. Also, they let us spend the night with them to avoid snow.
On our trip to the Yellow River, it was rather cold as well. After walking along the frozen Yellow River for a few days, we were slowly running out of food. 9. _______ Luckily, we found a small house. A very old man walked out to greet us and said he knew the shortest way over the mountain to the next village, where we could fill up our supplies(物资). 10. _______ It would probably take us a whole day or even more to find the way by ourselves. But with his help, we did it in only 2 hours.
11. _______ During my travel, I received great welcome and accepted a lot of help from the local people. Their kindness brought me the sense of warmth. I'm really thankful to those people along the way.
A. But the locals were very kind.
B. Kindness is everywhere in China.
C. We were starting to get worried about it.
D. The man helped by preparing some food for us.
E. Here are some special memories on my trips to China.
F. He led us to the mountain top and then down the other side.
答案: 7—11 EACFB
第二节 阅读下面短文,根据其内容填空或回答问题。(12 至 15 每题答案不超过 3 个词,16 题需用完整句子回答。)
It was eight o'clock on a cold spring night. Our apartment had been hit by a typhoon(台风). The house was in a mess. I was so tired that night. The phone rang for the sixth time in less than an hour. We knew who it was.
It was my mom, who has dementia(痴呆). She has no idea that she has repeated the things she is about to say a million times today and a million times yesterday. She doesn't remember her own granddaughter's name. I expressed my anger at her. I shouted to my mother on the phone and hung up the telephone. I sat on the couch(长沙发), knowing that my daughter heard me scold(责骂) my mother and lose my patience. I not only failed to be a good person, but also I failed to be a good example to my daughter.
My daughter called her grandma back. I listened to my daughter talking gently to her grandmother, caring for her with patience. I was soft inside, watching my kindergartner deal with her grandmother with such skillfulness.
I spent so much time wishing she had a “real” grandmother, and wishing she knew my “real” mother. At that moment, I saw that she did have a real grandmother, and she did have a real relationship with her. It isn't the one I had hoped for, but to her, this is normal—to care for a loved one is a part of life.
And yet tonight, she taught me how to answer the phone like a grown-up.
12. From the first paragraph, we can know that the story happened on a
cold spring night
.
13. The writer's mother has dementia and has
no idea of
what she said.
14. The writer thought she was neither a good person nor
a good example
to her daughter.
15. Different from the writer, the writer's daughter treated her grandmother
gently and patiently
.
16. Who do you care about most in your family? Why?
My grandfather. Because he has taught me many useful skills and we have the sweetest memories. /My mother. Because she is always ready to help me. / ...
答案: 12. cold spring night 13. no idea of 14. a good example 15. gently and patiently 16. My grandfather. Because he has taught me many useful skills and we have the sweetest memories. /My mother. Because she is always ready to help me. / ...

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭