第97页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
四、阅读理解。
请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
As a child, I loved to visit my grandfather’s farm. There was always something new to do, to see and to enjoy. My grandfather was always there to be my friend.
One year, I, together with my brothers and sisters, went to our grandfather’s farm to celebrate my birthday. They all liked eating black-berries. When they went to pick them, I liked to go, too. But I was lazy. I always took the smallest basket. While the others were picking, I sat in the shade(阴凉处).
At last, I put a lot of grass in my basket. Then I put a few blackberries on top. The basket looked full. My grandfather said he was proud of my hard work.
The next morning my grandmother made pies. There was a big pie made just for my birthday. It looked good! But when I began to eat it, I found under the top blackberries nothing but grass! You can guess how surprised I was.
My grandfather looked at me with a smile. “Peter, when you cheat others, you cheat yourself,” he said. He didn’t need to say more. My grandmother and grandfather taught me a good lesson.
I learned many, many things at my grandfather’s farm. For me, the experiences made me a better man.
1. What did the writer go to his grandfather’s farm for that year? (
A. Picking blackberries.
B. Enjoying pies.
C. Celebrating his birthday.
D. Seeing something new.
2. Why was the writer’s grandfather proud of his work that day? (
A. Because his basket was full.
B. Because he got the most black-berries.
C. Because he picked the beautiful blackberries.
D. Because he was always picking without rest.
3. What did the writer do? (
①Sat in the shade while the others were picking.
②Put the grass in the basket.
③Made the pie.
④Put the grass under the black-berries of the pie.
⑤Went to the farm with his brothers and sisters.
A. ①③④ B. ①②⑤
C. ③④⑤ D. ②④⑤
4. What do you think of the writer’s grandfather? (
A. Wise, kind and understanding.
B. Lazy, silly and mean.
C. Silly, polite and hard-working.
D. Brave, friendly and understanding.
5. What does the story want to tell us? (
A. Not to be lazy on the farm.
B. The result of cheating others.
C. The importance of following the elder.
D. To be honest with the elder.
请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
As a child, I loved to visit my grandfather’s farm. There was always something new to do, to see and to enjoy. My grandfather was always there to be my friend.
One year, I, together with my brothers and sisters, went to our grandfather’s farm to celebrate my birthday. They all liked eating black-berries. When they went to pick them, I liked to go, too. But I was lazy. I always took the smallest basket. While the others were picking, I sat in the shade(阴凉处).
At last, I put a lot of grass in my basket. Then I put a few blackberries on top. The basket looked full. My grandfather said he was proud of my hard work.
The next morning my grandmother made pies. There was a big pie made just for my birthday. It looked good! But when I began to eat it, I found under the top blackberries nothing but grass! You can guess how surprised I was.
My grandfather looked at me with a smile. “Peter, when you cheat others, you cheat yourself,” he said. He didn’t need to say more. My grandmother and grandfather taught me a good lesson.
I learned many, many things at my grandfather’s farm. For me, the experiences made me a better man.
1. What did the writer go to his grandfather’s farm for that year? (
C
)A. Picking blackberries.
B. Enjoying pies.
C. Celebrating his birthday.
D. Seeing something new.
2. Why was the writer’s grandfather proud of his work that day? (
A
)A. Because his basket was full.
B. Because he got the most black-berries.
C. Because he picked the beautiful blackberries.
D. Because he was always picking without rest.
3. What did the writer do? (
B
)①Sat in the shade while the others were picking.
②Put the grass in the basket.
③Made the pie.
④Put the grass under the black-berries of the pie.
⑤Went to the farm with his brothers and sisters.
A. ①③④ B. ①②⑤
C. ③④⑤ D. ②④⑤
4. What do you think of the writer’s grandfather? (
A
)A. Wise, kind and understanding.
B. Lazy, silly and mean.
C. Silly, polite and hard-working.
D. Brave, friendly and understanding.
5. What does the story want to tell us? (
B
)A. Not to be lazy on the farm.
B. The result of cheating others.
C. The importance of following the elder.
D. To be honest with the elder.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生从文章中获取信息、理解文章主旨以及进行推理判断的能力。解题的关键在于仔细阅读短文,准确理解短文内容,并根据题目要求从文中找到相关信息进行作答。
1. 第一题是细节理解题,需要从文中找到作者那年去祖父农场的目的。
2. 第二题同样是细节理解题,要找出祖父为作者的工作感到骄傲的原因。
3. 第三题是细节判断题,需判断作者做了哪些事。
4. 第四题是人物形象分析题,要根据文中祖父的言行判断其性格特点。
5. 第五题是主旨大意题,要理解故事想要传达的道理。
【答案】:
1. C。根据文中“One year, I, together with my brothers and sisters, went to our grandfather’s farm to celebrate my birthday.”可知,作者那年去祖父农场是为了庆祝生日,所以选C。
2. A。由文中“At last, I put a lot of grass in my basket. Then I put a few blackberries on top. The basket looked full. My grandfather said he was proud of my hard work.”可知,祖父因为作者的篮子看起来满了而为他感到骄傲,所以选A。
3. B。从文中“While the others were picking, I sat in the shade(阴凉处).”“At last, I put a lot of grass in my basket.”以及“One year, I, together with my brothers and sisters, went to our grandfather’s farm to celebrate my birthday.”可知,①②⑤是作者做的事,③是祖母做的事,④文中未提及,所以选B。
4. A。从祖父发现作者作弊后没有严厉批评,而是通过微笑和话语让作者明白道理,可以看出祖父是明智、善良且善解人意的,所以选A。
5. B。故事通过作者作弊最终吃到只有草的馅饼这一经历,告诉我们欺骗他人的后果,所以选B。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生从文章中获取信息、理解文章主旨以及进行推理判断的能力。解题的关键在于仔细阅读短文,准确理解短文内容,并根据题目要求从文中找到相关信息进行作答。
1. 第一题是细节理解题,需要从文中找到作者那年去祖父农场的目的。
2. 第二题同样是细节理解题,要找出祖父为作者的工作感到骄傲的原因。
3. 第三题是细节判断题,需判断作者做了哪些事。
4. 第四题是人物形象分析题,要根据文中祖父的言行判断其性格特点。
5. 第五题是主旨大意题,要理解故事想要传达的道理。
【答案】:
1. C。根据文中“One year, I, together with my brothers and sisters, went to our grandfather’s farm to celebrate my birthday.”可知,作者那年去祖父农场是为了庆祝生日,所以选C。
2. A。由文中“At last, I put a lot of grass in my basket. Then I put a few blackberries on top. The basket looked full. My grandfather said he was proud of my hard work.”可知,祖父因为作者的篮子看起来满了而为他感到骄傲,所以选A。
3. B。从文中“While the others were picking, I sat in the shade(阴凉处).”“At last, I put a lot of grass in my basket.”以及“One year, I, together with my brothers and sisters, went to our grandfather’s farm to celebrate my birthday.”可知,①②⑤是作者做的事,③是祖母做的事,④文中未提及,所以选B。
4. A。从祖父发现作者作弊后没有严厉批评,而是通过微笑和话语让作者明白道理,可以看出祖父是明智、善良且善解人意的,所以选A。
5. B。故事通过作者作弊最终吃到只有草的馅饼这一经历,告诉我们欺骗他人的后果,所以选B。
查看更多完整答案,请扫码查看