第93页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
一、听力理解。
在美国参加晚餐聚会时,假如你作为客人,需要遵守哪些礼仪呢?
请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。独白读两遍。
1. You can bring some drinks like
2. You should arrive on time or no more than
3. If you’ll be more than fifteen minutes late, you should give your friend a
4. Try to be relaxed and
5. If you don’t know how to use a knife and fork, you can
在美国参加晚餐聚会时,假如你作为客人,需要遵守哪些礼仪呢?
请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。独白读两遍。
1. You can bring some drinks like
pear juice
or something like this.2. You should arrive on time or no more than
five / 5
minutes late.3. If you’ll be more than fifteen minutes late, you should give your friend a
call
.4. Try to be relaxed and
polite
at the table.5. If you don’t know how to use a knife and fork, you can
watch and follow
others.
答案:
1. pear juice
2. five / 5
3. call
4. polite
5. watch and follow
二、阅读理解。
中国的待客之道是怎样的呢?
请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
China is a nation of etiquette(礼仪). Chinese people are among the most hospitable(好客的) people in the world. If foreigners visit a Chinese family, they would be surprised at the warmth that they would receive as guests.
When you visit a Chinese family, the host usually makes tea for you. Then
the host will serve you snacks like biscuits or candies. Someone in the family will also chat with you, never letting you feel lonely.
At the same time, other family members will prepare a meal for you. Chinese people treat their guests with a big meal. They always present more food than the guests expect. At the table, the guests must be the first to eat. The Chinese family go out of their way to make you feel at home. As you finish eating, the host usually says, “It seems that you didn’t eat much. Please have more.”
Being warm and hospitable has long been an important part of Chinese culture and tradition. As Confucius(孔子) said thousands of years ago:
To meet friends from afar,
How happy we are!
1. What is a guest usually offered by the host in a Chinese family according to the passage? (
A. Fruit and snacks.
B. Coffee and tea.
C. Tea and snacks.
D. Tea and fruit.
2. What do the Chinese family go out of their way to do for the guests? (
A. To show their wealth.
B. To give the guests a surprise.
C. To make the guests feel at home.
D. To tell the guests Chinese manners.
3. What’s the Chinese meaning of the words said by Confucius at the end of the passage? (
A. 三人行,必有我师焉。
B. 学而时习之,不亦说乎?
C. 有朋自远方来,不亦乐乎?
D. 人不知而不愠,不亦君子乎?
4. What can we infer from the passage? (
A. The elderly should be the first to eat at the table in China.
B. The host asks guests to have more to make them feel at home.
C. Treating foreign guests with a big meal is a tradition in China.
D. The further foreigners come from, the more welcome they will be.
中国的待客之道是怎样的呢?
请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
China is a nation of etiquette(礼仪). Chinese people are among the most hospitable(好客的) people in the world. If foreigners visit a Chinese family, they would be surprised at the warmth that they would receive as guests.
When you visit a Chinese family, the host usually makes tea for you. Then
the host will serve you snacks like biscuits or candies. Someone in the family will also chat with you, never letting you feel lonely.
At the same time, other family members will prepare a meal for you. Chinese people treat their guests with a big meal. They always present more food than the guests expect. At the table, the guests must be the first to eat. The Chinese family go out of their way to make you feel at home. As you finish eating, the host usually says, “It seems that you didn’t eat much. Please have more.”
Being warm and hospitable has long been an important part of Chinese culture and tradition. As Confucius(孔子) said thousands of years ago:
To meet friends from afar,
How happy we are!
1. What is a guest usually offered by the host in a Chinese family according to the passage? (
C
)A. Fruit and snacks.
B. Coffee and tea.
C. Tea and snacks.
D. Tea and fruit.
2. What do the Chinese family go out of their way to do for the guests? (
C
)A. To show their wealth.
B. To give the guests a surprise.
C. To make the guests feel at home.
D. To tell the guests Chinese manners.
3. What’s the Chinese meaning of the words said by Confucius at the end of the passage? (
C
)A. 三人行,必有我师焉。
B. 学而时习之,不亦说乎?
C. 有朋自远方来,不亦乐乎?
D. 人不知而不愠,不亦君子乎?
4. What can we infer from the passage? (
C
)A. The elderly should be the first to eat at the table in China.
B. The host asks guests to have more to make them feel at home.
C. Treating foreign guests with a big meal is a tradition in China.
D. The further foreigners come from, the more welcome they will be.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对英文短文的理解能力以及从短文中获取信息的能力。解题的关键在于仔细阅读短文,并准确理解短文中的各个细节,然后根据题目要求,从短文中找到相关信息进行作答。
1. 对于第一题,需要找到短文中关于中国家庭主人通常给客人提供什么的描述。根据短文,“When you visit a Chinese family, the host usually makes tea for you. Then the host will serve you snacks like biscuits or candies.”这句话直接给出了答案。
2. 第二题问的是中国家庭会特意为客人做什么,需要找到短文中关于中国家庭如何对待客人的描述。短文中提到,“The Chinese family go out of their way to make you feel at home.”这句话直接给出了答案。
3. 第三题要求选出短文末尾孔子的话的中文意思,需要对短文中的引文进行理解和翻译。
4. 第四题是一道推理题,需要根据短文内容进行推断。需要仔细分析每个选项,并将其与短文内容进行对比,找出最符合短文意思的选项。
【答案】:
1. C
根据短文,“当你到中国家庭做客时,主人通常会为你泡茶,然后会给你上些小吃如饼干或糖果。”因此,正确答案是C,即茶和零食。
2. C
短文中明确提到,“中国家庭会特意让你有宾至如归的感觉。”因此,正确答案是C,即使客人感到像在家一样。
3. C
短文末尾孔子的话是,“有朋自远方来,不亦乐乎?”因此,正确答案是C。
4. C
根据短文内容,“中国人用丰盛的饭菜招待客人,他们总是提供比客人预期更多的食物。”可以推断出,用丰盛的饭菜招待外国客人是中国的传统。因此,正确答案是C。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对英文短文的理解能力以及从短文中获取信息的能力。解题的关键在于仔细阅读短文,并准确理解短文中的各个细节,然后根据题目要求,从短文中找到相关信息进行作答。
1. 对于第一题,需要找到短文中关于中国家庭主人通常给客人提供什么的描述。根据短文,“When you visit a Chinese family, the host usually makes tea for you. Then the host will serve you snacks like biscuits or candies.”这句话直接给出了答案。
2. 第二题问的是中国家庭会特意为客人做什么,需要找到短文中关于中国家庭如何对待客人的描述。短文中提到,“The Chinese family go out of their way to make you feel at home.”这句话直接给出了答案。
3. 第三题要求选出短文末尾孔子的话的中文意思,需要对短文中的引文进行理解和翻译。
4. 第四题是一道推理题,需要根据短文内容进行推断。需要仔细分析每个选项,并将其与短文内容进行对比,找出最符合短文意思的选项。
【答案】:
1. C
根据短文,“当你到中国家庭做客时,主人通常会为你泡茶,然后会给你上些小吃如饼干或糖果。”因此,正确答案是C,即茶和零食。
2. C
短文中明确提到,“中国家庭会特意让你有宾至如归的感觉。”因此,正确答案是C,即使客人感到像在家一样。
3. C
短文末尾孔子的话是,“有朋自远方来,不亦乐乎?”因此,正确答案是C。
4. C
根据短文内容,“中国人用丰盛的饭菜招待客人,他们总是提供比客人预期更多的食物。”可以推断出,用丰盛的饭菜招待外国客人是中国的传统。因此,正确答案是C。
查看更多完整答案,请扫码查看