2025年作业本江西教育出版社九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年作业本江西教育出版社九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年作业本江西教育出版社九年级英语全一册人教版》

一、听力理解。
一名初中生为老年人发明了一种智能拐杖。
请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。独白读两遍。
1. The "smart" stick has GPS,
lights
and an alarm in it.
2. Wang got the idea from the
car
alarm technology.
3. The stick will sound if it comes within
25
cm of other objects.
4. If the users
get lost
, the stick will make them be followed.
5. Wang is interested in science and solving
daily problems
.
答案:
1. lights
2. car
3. 25
4. get lost
5. daily problems
二、任务型阅读。
在美国也有一名为了帮助他人而热衷发明的初中生。
任务一:请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
In October, 2024, 14-year-old Yash Mehta from the US won first place in the Thermo Fisher Scientific Junior Innovators Challenge and a 3,500(25,500 yuan)prize. He created his own electronic braille reader(电子盲文阅读器).
Mehta's journey began this year when he visited his grandfather in India, who helps run a school for the blind. He found that none of the students had a modern electronic braille reader. Then he learned that most braille readers cost around 3,000, with some costing as much as 15,000.
Mehta, who loves engineering and helping others, decided to make a model that cost less than 50. After solving problems, the young engineer finally invented a small reader that only cost 35, with 86 percent accuracy(准确率).
Mehta noticed the serious situation for the blind around the world. "There are now 36 million people that cannot see clearly around the world. Also, 89 percent of blind people live in low- and medium-income(中低收入的)countries, where it is very hard to find braille ..." said Mehta.
Having cheaper braille readers is necessary for the education of the blind since their education has been limited(被限制)by the high cost of braille readers. "Bringing down the cost of braille readers is very important to make education more possible for everyone," Mehta said.
For Mehta, cutting the cost of the machine is not enough. He also wants to make the machine more convenient to use. He is now working with schools to improve the reader and hopes to provide 1,000 free readers for blind people in developing countries each year.
1. Why did Yash Mehta decide to make his own electronic braille reader? (
D
)
A. Because his grandfather was blind.
B. Because he wanted to win a prize.
C. Because he was interested in braille readers.
D. Because many blind students had no modern ways to read.
2. What is Mehta like according to the passage? (
D
)
A. Shy and friendly.
B. Honest and serious.
C. Hard-working and honest.
D. Warm-hearted and creative.
3. What can we know from the passage? (
C
)
A. Mehta's reader is cheaper but with less accuracy.
B. The education of the blind is limited by the small number of schools for the blind.
C. Mehta's goal is to cut the cost and make the braille reader more convenient.
D. Mehta plans to provide free readers to blind people in developed countries.
任务二:思考并回答问题。
4. What can you learn from the story?
From the story, I can learn that when facing problems in life, we should be brave and creative to solve them, and try our best to help people in need.
答案: 【解析】:
题目1考查了对文章细节的理解,需要准确捕捉Yash Mehta决定制作电子盲文阅读器的原因。
题目2考查了对人物性格特点的推断,需要根据文章中描述的Mehta的行为和言语来判断他的性格。
题目3考查了对文章整体内容的理解,需要准确理解文章中的信息,并对比选项,找出最符合文章描述的答案。
题目4为开放性问题,考查了对文章主题的理解和个人感悟,需要从文章中提炼出主要信息,并结合自己的思考来回答。
【答案】:
1. D
根据文章中的描述,Yash Mehta决定制作自己的电子盲文阅读器是因为他发现许多盲人学生没有现代的阅读方式,故选项D正确。
2. D
根据文章描述,Mehta是一个热心且富有创造力的人,他热爱工程并乐于助人,因此选项D“热心和有创造力的”最符合他的性格特点。
3. C
从文章中我们可以了解到,Mehta的目标是降低成本并使盲文阅读器更加方便使用,因此选项C正确。
4. From the story, I can learn that when facing problems in life, we should be brave and creative to solve them, and try our best to help people in need.
从这个故事中,我学到了面对生活中的问题,我们应该勇敢并有创造力地去解决它们,并尽力帮助需要帮助的人。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭