第61页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
一、新词巩固。
本课时学习的新单词和短语你都掌握了吗?请在课本第52页找出下面这些单词或短语,然后用其正确形式填空。每个单词或短语限用一次。
community educate manage keep away from society make one's own decision
1. Everyone should play a role in the development of
2. Students need to
3. The local
4. Children should be
5. Parents should focus on
6. It is important for teenagers to learn how to
本课时学习的新单词和短语你都掌握了吗?请在课本第52页找出下面这些单词或短语,然后用其正确形式填空。每个单词或短语限用一次。
community educate manage keep away from society make one's own decision
1. Everyone should play a role in the development of
society
.2. Students need to
manage
their time well to finish all the homework and relax.3. The local
community
is very active in taking part in all kinds of events.4. Children should be
kept away from
dangerous areas to make sure their safety.5. Parents should focus on
educating
their children to be independent.6. It is important for teenagers to learn how to
make their own decision
.
答案:
1. society
2. manage
3. community
4. kept away from
5. educating
6. make their own decision
2. manage
3. community
4. kept away from
5. educating
6. make their own decision
二、阅读理解。
父母和孩子通常会在一些方面有不同的想法。
请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Andy:My mom and I argue about homework a lot. If I finish my schoolwork early,she adds more exercises. And she won't let me use the computer on my own. She won't let me set the password(密码)myself. I'm not a little boy anymore.
Susan:I'm proud of Andy. He's a sweet,smart child,and he often gets praise from his teachers. But he's a bit lazy,so I have to be strict with him. I set a password on the computer,so he can't use it freely or spend too much time on it.
Jessica:I love my mom,but we argue a lot. She says I'm always late and my phone bill(费用)is too high! I know she cares about me,but I think she sometimes acts like she's my boss. This causes problems between us.
Karen:Jessica makes friends easily. She's very popular among her classmates. But she has too many friends,and she spends hours on the phone! I'm not sure if these are the "right" friends for her. I let her go out on weekends,but she often comes back late. She hasn't grown up yet.
Edward:My dad's pretty cool. I can have friends come over to our house any time. We never argue except when he makes me clean my room. He often says my room is in a mess and things are dirty,but I don't think so. I like the way it is.
George:I let Edward bring friends home whenever he wants. He can be messy sometimes. He never makes his bed and he hates tidying his room. He thinks he can find things more easily if they're lying around.
1. Why does Susan set a password on the computer? (
A. To protect Andy's secrets.
B. To test Andy's computer skills.
C. To stop Andy from using it freely.
D. To make Andy finish his schoolwork alone.
2. What is Karen's main worry about Jessica? (
A. Jessica seldom talks to her friends.
B. Jessica often goes out on weekends.
C. Jessica spends hours on the computer.
D. Jessica's friends may have bad influences on her.
3. What can we infer about George's parenting style? (
A. He is very strict with Edward.
B. He never argues with Edward.
C. He gives Edward a lot of freedom.
D. He doesn't care about Edward's habits.
父母和孩子通常会在一些方面有不同的想法。
请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Andy:My mom and I argue about homework a lot. If I finish my schoolwork early,she adds more exercises. And she won't let me use the computer on my own. She won't let me set the password(密码)myself. I'm not a little boy anymore.
Susan:I'm proud of Andy. He's a sweet,smart child,and he often gets praise from his teachers. But he's a bit lazy,so I have to be strict with him. I set a password on the computer,so he can't use it freely or spend too much time on it.
Jessica:I love my mom,but we argue a lot. She says I'm always late and my phone bill(费用)is too high! I know she cares about me,but I think she sometimes acts like she's my boss. This causes problems between us.
Karen:Jessica makes friends easily. She's very popular among her classmates. But she has too many friends,and she spends hours on the phone! I'm not sure if these are the "right" friends for her. I let her go out on weekends,but she often comes back late. She hasn't grown up yet.
Edward:My dad's pretty cool. I can have friends come over to our house any time. We never argue except when he makes me clean my room. He often says my room is in a mess and things are dirty,but I don't think so. I like the way it is.
George:I let Edward bring friends home whenever he wants. He can be messy sometimes. He never makes his bed and he hates tidying his room. He thinks he can find things more easily if they're lying around.
1. Why does Susan set a password on the computer? (
C
)A. To protect Andy's secrets.
B. To test Andy's computer skills.
C. To stop Andy from using it freely.
D. To make Andy finish his schoolwork alone.
2. What is Karen's main worry about Jessica? (
D
)A. Jessica seldom talks to her friends.
B. Jessica often goes out on weekends.
C. Jessica spends hours on the computer.
D. Jessica's friends may have bad influences on her.
3. What can we infer about George's parenting style? (
C
)A. He is very strict with Edward.
B. He never argues with Edward.
C. He gives Edward a lot of freedom.
D. He doesn't care about Edward's habits.
答案:
【解析】:
这是一道阅读理解题,主要考查学生对英文短文内容的理解和分析能力。解题的关键在于仔细阅读短文,从文中找到与问题相关的信息,然后进行分析和判断。
1. 对于第一题“Why does Susan set a password on the computer?”,需要在文中找到Susan设置电脑密码的原因。文中提到“I set a password on the computer, so he can't use it freely or spend too much time on it.”,这表明Susan设置密码是为了阻止Andy自由使用电脑,所以答案是C。
2. 第二题“What is Karen's main worry about Jessica?”问的是Karen对Jessica的主要担忧。文中提到“I'm not sure if these are the 'right' friends for her.”,这显示出Karen担心Jessica的朋友可能会对她有不良影响,所以答案是D。
3. 第三题“What can we infer about George's parenting style?”要求推断George的育儿方式。文中提到“I let Edward bring friends home whenever he wants.”,这表明George给了Edward很多自由,所以答案是C。
【答案】:
1. C
2. D
3. C
这是一道阅读理解题,主要考查学生对英文短文内容的理解和分析能力。解题的关键在于仔细阅读短文,从文中找到与问题相关的信息,然后进行分析和判断。
1. 对于第一题“Why does Susan set a password on the computer?”,需要在文中找到Susan设置电脑密码的原因。文中提到“I set a password on the computer, so he can't use it freely or spend too much time on it.”,这表明Susan设置密码是为了阻止Andy自由使用电脑,所以答案是C。
2. 第二题“What is Karen's main worry about Jessica?”问的是Karen对Jessica的主要担忧。文中提到“I'm not sure if these are the 'right' friends for her.”,这显示出Karen担心Jessica的朋友可能会对她有不良影响,所以答案是D。
3. 第三题“What can we infer about George's parenting style?”要求推断George的育儿方式。文中提到“I let Edward bring friends home whenever he wants.”,这表明George给了Edward很多自由,所以答案是C。
【答案】:
1. C
2. D
3. C
查看更多完整答案,请扫码查看