第29页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
二、阅读理解。
Lucy 这几年有很大的变化。她在哪些方面做出了改变呢?
请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
Lucy is my best friend. She has changed a lot over the past two years.
Lucy used to be really shy. She didn't dare to raise her hand in class, even when she knew the answer. Talking to new people made her nervous. But now, she has become much more confident(有信心的). She takes part in group discussions and has made a lot of friends.
Lucy used to have long untidy hair. She paid little attention to how she looked. Now, she has short clean hair. She spends some time on it each morning. It requires a bit of time but makes her look more energetic(充满活力的).
Lucy used to be very picky(挑剔的). She only liked junk food like pizza and ice cream. However, now she has realized the importance of a balanced diet(平衡饮食). She enjoys eating fresh fruit and vegetables. There are many helpful cooking videos online that have taught her how to make healthy and delicious meals.
Lucy used to be really lazy. She hated running and any other kinds of exercise. But now, she has fallen in love with swimming. Swimming requires her to be active and fit. She goes to the swimming pool three times a week and has made great progress.
Lucy used to spend most of her free time watching TV. Now, she is interested in reading. Reading different kinds of books has opened up a new world for her. There are so many helpful books that have opened up her mind. She often shares interesting stories with her friends.
These changes have made Lucy's life more meaningful and colorful. She is looking forward to seeing what new changes the future will bring.
1. How many kinds of changes about Lucy are mentioned in the passage? (
A. 4.
B. 5.
C. 6.
D. 7.
2. Which of the following about Lucy is TRUE according to the passage? (
A. She used to read a lot.
B. She used to be outgoing.
C. She likes swimming now.
D. Her hair is long and curly.
3. What is Lucy probably like now? (
A. Shy and heavy.
B. Outgoing but lazy.
C. Confident and short.
D. Outgoing and active.
Lucy 这几年有很大的变化。她在哪些方面做出了改变呢?
请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
Lucy is my best friend. She has changed a lot over the past two years.
Lucy used to be really shy. She didn't dare to raise her hand in class, even when she knew the answer. Talking to new people made her nervous. But now, she has become much more confident(有信心的). She takes part in group discussions and has made a lot of friends.
Lucy used to have long untidy hair. She paid little attention to how she looked. Now, she has short clean hair. She spends some time on it each morning. It requires a bit of time but makes her look more energetic(充满活力的).
Lucy used to be very picky(挑剔的). She only liked junk food like pizza and ice cream. However, now she has realized the importance of a balanced diet(平衡饮食). She enjoys eating fresh fruit and vegetables. There are many helpful cooking videos online that have taught her how to make healthy and delicious meals.
Lucy used to be really lazy. She hated running and any other kinds of exercise. But now, she has fallen in love with swimming. Swimming requires her to be active and fit. She goes to the swimming pool three times a week and has made great progress.
Lucy used to spend most of her free time watching TV. Now, she is interested in reading. Reading different kinds of books has opened up a new world for her. There are so many helpful books that have opened up her mind. She often shares interesting stories with her friends.
These changes have made Lucy's life more meaningful and colorful. She is looking forward to seeing what new changes the future will bring.
1. How many kinds of changes about Lucy are mentioned in the passage? (
B
)A. 4.
B. 5.
C. 6.
D. 7.
2. Which of the following about Lucy is TRUE according to the passage? (
C
)A. She used to read a lot.
B. She used to be outgoing.
C. She likes swimming now.
D. Her hair is long and curly.
3. What is Lucy probably like now? (
D
)A. Shy and heavy.
B. Outgoing but lazy.
C. Confident and short.
D. Outgoing and active.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题目,主要考查学生从文章中获取信息、理解文章主旨大意以及细节判断的能力。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章中找出关于Lucy变化的种类数量。通过逐段阅读文章,可以发现文章分别从性格(从害羞到自信)、外貌(头发从长不整洁到短整洁)、饮食习惯(从挑剔到平衡饮食)、运动习惯(从懒惰到喜欢游泳)、兴趣爱好(从看电视到阅读)这五个方面描述了Lucy的变化,所以答案是5种。
2. 第二题是细节判断题,需要根据文章内容判断每个选项的正确性。
A选项,文章中提到Lucy过去大部分空闲时间看电视,现在对阅读感兴趣,所以A选项“她过去读很多书”错误。
B选项,文章中提到Lucy过去很害羞,所以B选项“她过去外向”错误。
C选项,文章中提到Lucy现在爱上了游泳,所以C选项“她现在喜欢游泳”正确。
D选项,文章中提到Lucy现在头发是短而整洁的,所以D选项“她的头发又长又卷”错误。
3. 第三题是推理判断题,需要根据文章内容推断Lucy现在的性格特点。文章中提到Lucy现在变得自信、外向(参加小组讨论、交了很多朋友),并且爱上了游泳(变得活跃),所以可以推断出Lucy现在外向且活跃。
【答案】:
1. B
2. C
3. D
这是一道英语阅读理解题目,主要考查学生从文章中获取信息、理解文章主旨大意以及细节判断的能力。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章中找出关于Lucy变化的种类数量。通过逐段阅读文章,可以发现文章分别从性格(从害羞到自信)、外貌(头发从长不整洁到短整洁)、饮食习惯(从挑剔到平衡饮食)、运动习惯(从懒惰到喜欢游泳)、兴趣爱好(从看电视到阅读)这五个方面描述了Lucy的变化,所以答案是5种。
2. 第二题是细节判断题,需要根据文章内容判断每个选项的正确性。
A选项,文章中提到Lucy过去大部分空闲时间看电视,现在对阅读感兴趣,所以A选项“她过去读很多书”错误。
B选项,文章中提到Lucy过去很害羞,所以B选项“她过去外向”错误。
C选项,文章中提到Lucy现在爱上了游泳,所以C选项“她现在喜欢游泳”正确。
D选项,文章中提到Lucy现在头发是短而整洁的,所以D选项“她的头发又长又卷”错误。
3. 第三题是推理判断题,需要根据文章内容推断Lucy现在的性格特点。文章中提到Lucy现在变得自信、外向(参加小组讨论、交了很多朋友),并且爱上了游泳(变得活跃),所以可以推断出Lucy现在外向且活跃。
【答案】:
1. B
2. C
3. D
查看更多完整答案,请扫码查看