2025年作业本江西教育出版社九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年作业本江西教育出版社九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年作业本江西教育出版社九年级英语全一册人教版》

一、听力理解。
不同国家迎接新年的活动各具特色。
请听下面一段独白,根据独白内容完成表格,每个空格不超过 3 个单词。独白读两遍。
答案: 1. Traditions
2. salt
3. health
4. their chairs
5. travel
二、任务型阅读。
了解了世界这么多地方的新年风俗,再来看看看印度的排灯节吧。
任务一:请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给词的适当形式填空。每个词限用一次。
it main especially custom but bring fourth change pretty waste name
Diwali,the Festival of Lights,is one of the biggest and most important celebrations in India. 1.
It
marks the victory(胜利) of light over darkness. It gets its 2.
name
from the row(avali)(排)of clay lamps(deepa)(陶灯)that Indian people light outside their homes. The festival is between October and November,but the date 3.
changes
each year because the Hindu calendar follows both the moon and the sun.
Diwali is a five-day festival. Each day has its own special 4.
customs
. On the first day,people clean their homes and buy gold or kitchen tools 5.
to bring
good luck. On the second day,people use clay lamps and colorful designs to make their home 6.
pretty/prettier
. The third day is the 7.
main
day. Families wish for wealth(财富),enjoy meals and light fireworks. On the 8.
fourth
day,people visit friends and family with gifts and best wishes for the season. On the fifth day,adult brothers visit their married sisters,and the family shares a big meal.
Diwali is a happy time,9.
but
it also causes big environmental problems. Fireworks create a lot of air pollution,10.
especially
in northern India. This can lead to health problems like breathing difficulties and heart problems. Fireworks also create a lot of 11.
waste
. Many fireworks can't be recycled(回收利用),so they end up in landfills(填埋场).
任务二:将每个段落与其大意匹配。
A. The introduction of Diwali.
B. Problems caused by Diwali.
C. The activities during Diwali.
Paragraph 1
A

Paragraph 2
C

Paragraph 3
B
答案: 1. It
2. name
3. changes
4. customs
5. to bring
6. pretty/prettier
7. main
8. fourth
9. but
10. especially
11. waste

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭