第8页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
一、听力理解。
A)同学们正在交流各自的学习方法和兴趣。
请听下面2段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。每段对话读两遍。
1. What does Cindy advise? (
A. Listening to the radio.
B. Playing computer games.
C. Watching English movies.
2. What is Wang Wei interested in? (
A. Learning English.
B. Playing tennis.
C. Studying history.
A)同学们正在交流各自的学习方法和兴趣。
请听下面2段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。每段对话读两遍。
1. What does Cindy advise? (
A
)A. Listening to the radio.
B. Playing computer games.
C. Watching English movies.
2. What is Wang Wei interested in? (
A
)A. Learning English.
B. Playing tennis.
C. Studying history.
答案:
1.A 2.A
B)英语俱乐部有什么特色?
请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。独白读两遍。
3. The English club has a good learning
4. The courses last about
5. The English club has classes every
6. The courses include grammar,
7. Allan's telephone number is
请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。独白读两遍。
3. The English club has a good learning
environment
and many teachers to teach the members.4. The courses last about
two / 2
month(s).5. The English club has classes every
Wednesday
from seven to nine in the evening.6. The courses include grammar,
written English
and listening skills.7. Allan's telephone number is
867-3425
.
答案:
3. environment
4. two / 2
5. Wednesday
6. written English
7. 867-3425
二、阅读理解。
学习可以激发我们的创造力,来看看Lai Yucheng的故事吧。
请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Lai Yucheng,14,from a middle school in Changsha,Hunan,has achieved a great success. He won a gold medal(奖牌)at the Paris International Exhibition(展览)of Inventions for his special project:an intelligent birds-protective and rodent control bait feeding device(智能防鸟误食灭鼠投饵生态监测装置).
Lai got the idea for his project after seeing a bird die from eating poison(毒药)meant for mice at his school. After looking it up online and reading news stories,he found that this was a common problem.
"I noticed that birds and mice are active at different times—birds during the day and mice at night," said Lai. With this in mind,Lai made the device to be powered by photovoltaic energy(光伏能源). The photosensitive sensor(光敏传感器)controls the door,closing it during the day to protect birds and opening it at night for the mice. "This makes the device both environmentally friendly(环保的)and energy efficient(有效率的)," said Lai.
Lai carefully put together and fixed his invention,trying many times to make it work perfectly. He used organic(有机的)glass to create the part for the bait as well as the door that opens and closes. On the top,he made a special space for all the electronic(电子的)parts. Lastly,he put the solar panel(太阳能电池板)on top to power the whole set,finishing his smart device.
Chen Shuizhang,Lai's teacher,praised his hard work and problem-solving skills. "Lai is good at finding a problem in the real world and coming up with a cool solution. He keeps trying and fixing things until they work right,and he always plans things out carefully. That's what made him stand out in this competition," said Chen.
1. What does the underlined word "this" in Paragraph 2 refer to? (
A. Birds and mice eat poison and die.
B. Birds have no food because of mice.
C. Mice and birds cause problems at school.
D. Birds get killed by eating poison for mice.
2. What is the device like when it's at night? (
A. It opens the door.
B. It doesn't work.
C. It can catch birds.
D. It closes the door.
3. Put the following information into correct order according to the passage. (
a. Lai went on the Internet and read news.
b. Lai won a gold medal for the device in Paris.
c. Lai saw birds die from poison meant for mice.
d. Lai made the device powered by the solar panel.
e. Lai noticed birds and mice are active at different times.
A. e-c-d-a-b
B. c-a-e-d-b
C. b-c-a-e-d
D. a-e-c-b-d
4. What's the main idea of Paragraph 4? (
A. How the device worked.
B. How Lai made the device.
C. What powered the device.
D. Why Lai invented the device.
5. What is Lai like according to the passage? (
A. Cool,brave and caring.
B. Honest,active and popular.
C. Careful,creative and patient.
D. Hard-working,quiet and polite.
学习可以激发我们的创造力,来看看Lai Yucheng的故事吧。
请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Lai Yucheng,14,from a middle school in Changsha,Hunan,has achieved a great success. He won a gold medal(奖牌)at the Paris International Exhibition(展览)of Inventions for his special project:an intelligent birds-protective and rodent control bait feeding device(智能防鸟误食灭鼠投饵生态监测装置).
Lai got the idea for his project after seeing a bird die from eating poison(毒药)meant for mice at his school. After looking it up online and reading news stories,he found that this was a common problem.
"I noticed that birds and mice are active at different times—birds during the day and mice at night," said Lai. With this in mind,Lai made the device to be powered by photovoltaic energy(光伏能源). The photosensitive sensor(光敏传感器)controls the door,closing it during the day to protect birds and opening it at night for the mice. "This makes the device both environmentally friendly(环保的)and energy efficient(有效率的)," said Lai.
Lai carefully put together and fixed his invention,trying many times to make it work perfectly. He used organic(有机的)glass to create the part for the bait as well as the door that opens and closes. On the top,he made a special space for all the electronic(电子的)parts. Lastly,he put the solar panel(太阳能电池板)on top to power the whole set,finishing his smart device.
Chen Shuizhang,Lai's teacher,praised his hard work and problem-solving skills. "Lai is good at finding a problem in the real world and coming up with a cool solution. He keeps trying and fixing things until they work right,and he always plans things out carefully. That's what made him stand out in this competition," said Chen.
1. What does the underlined word "this" in Paragraph 2 refer to? (
D
)A. Birds and mice eat poison and die.
B. Birds have no food because of mice.
C. Mice and birds cause problems at school.
D. Birds get killed by eating poison for mice.
2. What is the device like when it's at night? (
A
)A. It opens the door.
B. It doesn't work.
C. It can catch birds.
D. It closes the door.
3. Put the following information into correct order according to the passage. (
B
)a. Lai went on the Internet and read news.
b. Lai won a gold medal for the device in Paris.
c. Lai saw birds die from poison meant for mice.
d. Lai made the device powered by the solar panel.
e. Lai noticed birds and mice are active at different times.
A. e-c-d-a-b
B. c-a-e-d-b
C. b-c-a-e-d
D. a-e-c-b-d
4. What's the main idea of Paragraph 4? (
B
)A. How the device worked.
B. How Lai made the device.
C. What powered the device.
D. Why Lai invented the device.
5. What is Lai like according to the passage? (
C
)A. Cool,brave and caring.
B. Honest,active and popular.
C. Careful,creative and patient.
D. Hard-working,quiet and polite.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对英文文本的理解能力、信息提取能力以及对文章细节的把握。题目包含了词义猜测题、细节理解题、排序题、段落大意题和人物形象分析题。需要学生仔细阅读文本,根据文本内容来作答。
【答案】:
1. D。根据第二段“Lai got the idea for his project after seeing a bird die from eating poison(毒药)meant for mice at his school. After looking it up online and reading news stories,he found that this was a common problem.”可知,this指代的是鸟吃了为老鼠准备的毒药而死这件事,所以选D。
2. A。根据第三段“The photosensitive sensor(光敏传感器)controls the door,closing it during the day to protect birds and opening it at night for the mice.”可知,晚上装置会打开门,所以选A。
3. B。文章先是提到Lai看到鸟因吃了为老鼠准备的毒药而死(c),然后他在网上查阅并看新闻(a),接着他注意到鸟和老鼠在不同时间活动(e),之后他制作了由太阳能板供电的装置(d),最后他在巴黎因这个装置获得金牌(b),所以顺序是c-a-e-d-b,选B。
4. B。第四段主要讲述了Lai如何制作这个装置,包括使用有机玻璃制作诱饵部分和开关门,在顶部为电子元件制作特殊空间,最后放上太阳能板为整套装置供电,所以选B。
5. C。从文章中可知Lai在制作装置时很仔细(careful),有创造力(creative),并且不断尝试和修复直到装置正常工作,说明他有耐心(patient),所以选C。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对英文文本的理解能力、信息提取能力以及对文章细节的把握。题目包含了词义猜测题、细节理解题、排序题、段落大意题和人物形象分析题。需要学生仔细阅读文本,根据文本内容来作答。
【答案】:
1. D。根据第二段“Lai got the idea for his project after seeing a bird die from eating poison(毒药)meant for mice at his school. After looking it up online and reading news stories,he found that this was a common problem.”可知,this指代的是鸟吃了为老鼠准备的毒药而死这件事,所以选D。
2. A。根据第三段“The photosensitive sensor(光敏传感器)controls the door,closing it during the day to protect birds and opening it at night for the mice.”可知,晚上装置会打开门,所以选A。
3. B。文章先是提到Lai看到鸟因吃了为老鼠准备的毒药而死(c),然后他在网上查阅并看新闻(a),接着他注意到鸟和老鼠在不同时间活动(e),之后他制作了由太阳能板供电的装置(d),最后他在巴黎因这个装置获得金牌(b),所以顺序是c-a-e-d-b,选B。
4. B。第四段主要讲述了Lai如何制作这个装置,包括使用有机玻璃制作诱饵部分和开关门,在顶部为电子元件制作特殊空间,最后放上太阳能板为整套装置供电,所以选B。
5. C。从文章中可知Lai在制作装置时很仔细(careful),有创造力(creative),并且不断尝试和修复直到装置正常工作,说明他有耐心(patient),所以选C。
查看更多完整答案,请扫码查看