第86页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
一、听力理解。
老师和同学们正在商量怎样欢迎外国来的几个学生。
请听下面3段对话,每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。每段对话读两遍。
1. When will the students from England come? (
A. Tomorrow.
B. Next week.
C. Next month.
2. Whose age can they ask about? (
A. Other adults'.
B. The teacher's.
C. Students'.
3. What does the teacher mean? (
A. It's impolite to make mistakes.
B. They can ask foreign students to eat out.
C. The students from England are not very good at Chinese.
老师和同学们正在商量怎样欢迎外国来的几个学生。
请听下面3段对话,每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。每段对话读两遍。
1. When will the students from England come? (
A
) A. Tomorrow.
B. Next week.
C. Next month.
2. Whose age can they ask about? (
C
) A. Other adults'.
B. The teacher's.
C. Students'.
3. What does the teacher mean? (
C
) A. It's impolite to make mistakes.
B. They can ask foreign students to eat out.
C. The students from England are not very good at Chinese.
答案:
ACC
二、原文再现。
John在参加欢迎派对时闹了一些笑话,你还记得发生了什么事吗?
请根据课本第74页2d对话内容填空。每空不超过3个单词。
John attended a 1.
John在参加欢迎派对时闹了一些笑话,你还记得发生了什么事吗?
请根据课本第74页2d对话内容填空。每空不超过3个单词。
John attended a 1.
welcome
party last night. He made some 2. new foreign
friends,but a funny thing happened. He 3. met
a Japanese boy called Sato. He wanted to greet Sato,so he 4. held out
his hand,but Sato bowed at the same time. He didn't know that people in Japan are expected to bow 5. to
each other,so he just stood there with his hand out. Finally,he 6. returned
the bow. The next day,he told Katie about this 7. funny embarrassing
thing. Katie told John that 8. when
she met Marie for the first time,she did the same thing. But Marie kissed her on both 9. sides
of her face. Later she knew that 10. French
people are supposed to kiss when they see each other.
答案:
1. welcome
2. new foreign
3. met
4. held out
5. to
6. returned
7. funny/interesting embarrassing
8. when
9. sides
10. French
2. new foreign
3. met
4. held out
5. to
6. returned
7. funny/interesting embarrassing
8. when
9. sides
10. French
阅读理解。
肢体语言有时比口头表达更为复杂。
请阅读下面短文,请根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Body language is an important form of communication that is used everywhere,although we don't often think about it. Some messages are understood by people around the world simply because they are not communicated by words. For example,in many countries,people nod(点头)their heads to show agreement and they put their fingers up to their mouths to ask for silence.
However,body language is used differently in different cultures. For example,in some Western cultures,people shrug(耸肩)their shoulders to show they don't understand or they don't care about something. This isn't common in other places. In Asian countries,such as Japan,people bow to show respect when they greet each other or say goodbye. This isn't done in the West.
Sometimes,people think they know about the body language customs of certain cultures,but in fact,they don't know enough. Take bowing as an example. Many travelers aren't sure how to bow or when to bow while in Japan. In the Middle East,you must be careful about your feet. It is very rude(粗鲁的)to show the bottom of your shoe when you rest one leg on top of the other. It is also not polite to touch people with your shoes.
So,as we can see,body language is just as important as the spoken language when we communicate with people from other cultures.
1. Why do some people shrug their shoulders in some Western cultures? (
A. To ask for silence.
B. To show they're relaxed.
C. To show respect when they greet good friends.
D. To show they don't understand or they don't care about something.
2. What should you be careful about in the Middle East? (
A. Don't wear strange shoes.
B. Don't touch others' shoes.
C. Don't wear dirty shoes when you are a guest.
D. Don't show the bottom of your shoe when you put one leg on top of the other.
3. What can we get from the passage? (
A. Body language is more important than spoken language.
B. Body language has the same meaning in different countries.
C. Some people don't know enough about the body language customs.
D. Communicating by body language makes messages understood easily.
肢体语言有时比口头表达更为复杂。
请阅读下面短文,请根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Body language is an important form of communication that is used everywhere,although we don't often think about it. Some messages are understood by people around the world simply because they are not communicated by words. For example,in many countries,people nod(点头)their heads to show agreement and they put their fingers up to their mouths to ask for silence.
However,body language is used differently in different cultures. For example,in some Western cultures,people shrug(耸肩)their shoulders to show they don't understand or they don't care about something. This isn't common in other places. In Asian countries,such as Japan,people bow to show respect when they greet each other or say goodbye. This isn't done in the West.
Sometimes,people think they know about the body language customs of certain cultures,but in fact,they don't know enough. Take bowing as an example. Many travelers aren't sure how to bow or when to bow while in Japan. In the Middle East,you must be careful about your feet. It is very rude(粗鲁的)to show the bottom of your shoe when you rest one leg on top of the other. It is also not polite to touch people with your shoes.
So,as we can see,body language is just as important as the spoken language when we communicate with people from other cultures.
1. Why do some people shrug their shoulders in some Western cultures? (
D
) A. To ask for silence.
B. To show they're relaxed.
C. To show respect when they greet good friends.
D. To show they don't understand or they don't care about something.
2. What should you be careful about in the Middle East? (
D
) A. Don't wear strange shoes.
B. Don't touch others' shoes.
C. Don't wear dirty shoes when you are a guest.
D. Don't show the bottom of your shoe when you put one leg on top of the other.
3. What can we get from the passage? (
C
) A. Body language is more important than spoken language.
B. Body language has the same meaning in different countries.
C. Some people don't know enough about the body language customs.
D. Communicating by body language makes messages understood easily.
答案:
【解析】:
这是一道阅读理解题,主要考查学生对短文内容的理解和分析能力。题目给出了三道小题,每道小题都需要根据短文内容从四个选项中选出最佳选项。
1. 第一小题问的是在西方文化中,人们耸肩表示什么。根据短文第二段中的“For example, in some Western cultures, people shrug their shoulders to show they don't understand or they don't care about something.”可知,耸肩表示他们不理解或不在乎某事,因此选项D是正确答案。
2. 第二小题问的是在中东地区应该注意什么。根据短文第三段中的“In the Middle East, you must be careful about your feet. It is very rude to show the bottom of your shoe when you rest one leg on top of the other.”可知,在中东地区,把一条腿放在另一条腿上时展示鞋底是很不礼貌的,因此选项D是正确答案。
3. 第三小题问的是从短文中我们可以得到什么信息。根据短文第三段中的“Sometimes, people think they know about the body language customs of certain cultures, but in fact, they don't know enough.”可知,有些人对肢体语言的习俗了解不够,因此选项C是正确答案。
【答案】:
1. D;2. D;3. C。
这是一道阅读理解题,主要考查学生对短文内容的理解和分析能力。题目给出了三道小题,每道小题都需要根据短文内容从四个选项中选出最佳选项。
1. 第一小题问的是在西方文化中,人们耸肩表示什么。根据短文第二段中的“For example, in some Western cultures, people shrug their shoulders to show they don't understand or they don't care about something.”可知,耸肩表示他们不理解或不在乎某事,因此选项D是正确答案。
2. 第二小题问的是在中东地区应该注意什么。根据短文第三段中的“In the Middle East, you must be careful about your feet. It is very rude to show the bottom of your shoe when you rest one leg on top of the other.”可知,在中东地区,把一条腿放在另一条腿上时展示鞋底是很不礼貌的,因此选项D是正确答案。
3. 第三小题问的是从短文中我们可以得到什么信息。根据短文第三段中的“Sometimes, people think they know about the body language customs of certain cultures, but in fact, they don't know enough.”可知,有些人对肢体语言的习俗了解不够,因此选项C是正确答案。
【答案】:
1. D;2. D;3. C。
查看更多完整答案,请扫码查看