2025年作业本江西教育出版社九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年作业本江西教育出版社九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年作业本江西教育出版社九年级英语全一册人教版》

一、听力理解。
冰棒(popsicle /'pɑːpsɪkl/)是如何被发明的?
请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。独白读两遍。
1. Kids often create amazing things from
simple ideas
.
2. Frank Epperson invented popsicles when he was
11
years old.
3. One day, he left a drink of juice outside with a
stick
in it on a cold night.
4. Popsicles were delicious and helped students
stay cool
.
5. Now, popsicles are still one of the best
summer
treats.
答案:
1. simple ideas
2. 11 / eleven
3. stick
4. stay cool
5. summer
二、任务型阅读。
有些发明是意外产生,但有些发明需要一定的创造力。自行车就是其中之一。
任务一:请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。一空一句。
Sometimes there's nothing better than going for a bike ride. 1. ______ A German named Karl Von Drais was the first to make a two-wheeled riding tool in 1817. It was given the fun name — the "Hobby Horse". 2. ______ You had to kick(踢)your feet against the ground to make it move. But while Drais is known as the father of the bicycle, his invention soon went out of date. Poet John Keats even called it the "nothing of the day".
3. ______ In the 1860s, French inventors, such as Pierre Lallement and Pierre Michaux, put pedals(踏板)on the machine. These were the first to be called "bicycles". 4. ______ In fact, they gave the rider such a bumpy(颠簸的)ride that people called them "bone-shakers". To try to make the bicycle a little safer, inventors such as British James Starley and French Eugene Meyer, made bikes with really big front wheels. They became really popular in the 1870s and 1880s and helped give rise to the first bicycle clubs and races. In 1884, English man Thomas Stevens began a journey on one of these bikes across the world.
5. ______ So, in 1885, Englishman John Kemp Starley made the "safety bicycle". The wheels were the same size and it used the chain(链条)drive that bikes still use today. Years later, tires(轮胎)were finally added and the bicycle we know and love today had arrived.
A. It had no pedals.
B. But they weren't very comfortable.
C. But these bikes were still dangerous.
D. The early bicycles didn't meet people's needs at all.
E. But bikes weren't always as good as they are now.
F. People tried different ways to make bicycles look unusual.
G. However, people in Europe continued to work on the idea to make it better.
任务二:根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
6. Why were the bicycles used to be called "boneshakers"? ( )
A. Because they were very heavy.
B. Because they looked like bones.
C. Because they were made of bones.
D. Because the ride was shaking and hurting.
7. What does the underlined word "it" in Paragraph 3 refer to? ( )
A. The size.
B. The chain.
C. The wheels.
D. The safety bicycle.
8. What can we learn from the passage? ( )
A. Pierre Lallement and Pierre Michaux made bicycles safer.
B. Poet John Keats thought the bicycles invented by Drais were useful.
C. The two wheels of the bicycles used to be of different sizes.
D. Bicycles have always been comfortable and safe since their invention.
1.
E

2.
A

3.
G

4.
B

5.
C

6. (
D
)
7. (
D
)
8. (
C
)
答案: 【解析】:
任务一主要考查对文章内容的理解和逻辑顺序的把握,需要根据上下文选择合适的句子填入空白处。任务二则是阅读理解选择题,需要根据文章内容判断选项的正确性。
对于任务一,我们可以按照以下步骤进行解答:
1. 第一个空白处后面的句子提到Karl Von Drais制作了一个两轮的骑行工具,并命名为“Hobby Horse”,所以此处应该选择一个与此相关的句子,E选项“但是自行车并不总是像现在这么好”符合语境,引出下文。
2. 第二个空白处后面的句子提到需要用脚踢地来移动它,说明这个工具没有踏板,所以A选项“它没有踏板”符合语境。
3. 第三个空白处后面的句子提到法国发明家给这个机器加上了踏板,并称之为“bicycles”,说明人们继续改进这个发明,所以G选项“然而,欧洲的人们继续努力改进这个想法”符合语境。
4. 第四个空白处后面的句子提到这种自行车骑起来很颠簸,所以B选项“但是它们不是很舒服”符合语境。
5. 第五个空白处后面的句子提到John Kemp Starley制作了“安全自行车”,说明之前的自行车存在安全问题,所以C选项“但是这些自行车仍然很危险”符合语境。
对于任务二,我们可以根据文章内容直接判断选项的正确性:
6. 文章中提到“In fact, they gave the rider such a bumpy(颠簸的)ride that people called them 'bone-shakers'”,说明人们称之为“boneshakers”是因为骑起来很颠簸,会摇晃和伤人,所以D选项正确。
7. 文章中提到“So, in 1885, Englishman John Kemp Starley made the 'safety bicycle'. The wheels were the same size and it used the chain(链条)drive that bikes still use today.”,说明“it”指的是前面提到的“safety bicycle”,所以D选项正确。
8. 文章中提到“To try to make the bicycle a little safer, inventors such as British James Starley and French Eugene Meyer, made bikes with really big front wheels.”,说明过去的自行车前轮和后轮大小不同,所以C选项正确。
【答案】:
任务一:1. E 2. A 3. G 4. B 5. C
任务二:6. D 7. D 8. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭